Tobiáš a Tadeáš

Napsat příspěvek
Velikost písma:
190
4.9.24 00:14

@Mandarinka104 dovolím si sem nasdílet letošní statistiku z ČSÚ co se týče křestních jmen. „Vzácný Mikuláš, alespoň Jonáš a ošuntělý Tadeáš…“ 2023 je toho jasným důkazem! Dojmy jsou jedna věc, ale fakta jsou druhá. Tadeáš byl v roce 2016 až 30. nejdávanějsí jméno a jeho popularita klesá už od roku 2013. Absolutně nechápu ty hejty na všechny -áše. Taky bych mohla říct, že je to pořád samá -na! Anna, Jana, Adriana, Sabina! Vždyť každé jméno je jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
4.9.24 00:22
@Anonymní píše: Více

Pod to bych se podepsala, náš Tadeášek je také všude jediný, ve školce, škole, letním táboře, jen v jednom sportovním kroužku byl druhý z jiného města. A to těch kroužků měl od miminovského plavání dost. Jiného malého neznáme. Neznáme osobně ani Tobiáše, ale Jonášky do 7 let znám snad 4. Mikuláše taky. Nejčastější jméno malých kluků v našem okolí je právě ten Jonáš, Matyáš, David a Petr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
4.9.24 00:49

Pozor. Znam dva bratry, kteri se jmenuji Nik a Nikola. Trochu velky ulet🤣.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.9.24 23:33

Já bych Tobiáše a Tadeáše nedala. Pokud by teda byl třetí kluk, tak Ondřej nebo Robin? Bude to holčička a je to vyřešené. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.24 03:24

@babanci Je to holčička :mrgreen: :srdce: Ale to klučičí jsme nakonec taky ještě před potvrzením pohlaví vybrali a Tadeáše bysme nakonec fakt nedali :andel:

• Citovat
  • Upravit
148990
18.9.24 09:54

Gratuluju k holčičce. A tam jméno máte? Nechce se mi hledat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.24 09:55

@Anna766 děkuju! Jj, holčičí máme od začátku jasné :dance:

• Citovat
  • Upravit
148990
18.9.24 10:00

Tak dík, to jsem moc nedozvěděla :mrgreen: přesto gratuluju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
18.9.24 10:06
@babanci píše: Více

Tušila jsem to. Já mám od 3 dcer 4 vnučky. Samé baby. Já to ani jinak neznám. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.24 11:39

Tak jaké jste dali nakonec jméno? Klidně bych dala Tobiáše. Vždyť to je jedno. Známá má Nikolu (Niki),Nikolase(Niko) a Viktorii (Viki) Neříkají jim celým jménem pouze zkratkami. Skoro všichni si ťukali na hlavu, že všechny děti jsou jménem po ní 😂 ale jim to je fuk a prý když bude 4 ty tak to bude Viktor ať si prý mají o čem povídat. 😂 😂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.24 11:43

Ahojky, nakonec už víme pohlaví a bude to holčička :lol: A klučičí jsme se nakonec rozhodli, že Tadeáše nedáme. Vybírali jsme z Robin, Daniel.. prostě jiné.

• Citovat
  • Upravit
5889
20.11.24 11:43

To mi připomnělo, jak měl někdo Nikolu, Nikolase a chtěl dát Nicol či tak nějak to bylo. Už by jim chyběla jen Nicoletta třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
20.11.24 11:46

Včera jsem se bavila se známou a ta má syna Viléma. Jak krasne a neobvykle jméno, úplně mě nadchlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze