Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Mandarinka104 dovolím si sem nasdílet letošní statistiku z ČSÚ co se týče křestních jmen. „Vzácný Mikuláš, alespoň Jonáš a ošuntělý Tadeáš…“ 2023 je toho jasným důkazem! Dojmy jsou jedna věc, ale fakta jsou druhá. Tadeáš byl v roce 2016 až 30. nejdávanějsí jméno a jeho popularita klesá už od roku 2013. Absolutně nechápu ty hejty na všechny -áše. Taky bych mohla říct, že je to pořád samá -na! Anna, Jana, Adriana, Sabina! Vždyť každé jméno je jiné…
@Anonymní píše: Více
Pod to bych se podepsala, náš Tadeášek je také všude jediný, ve školce, škole, letním táboře, jen v jednom sportovním kroužku byl druhý z jiného města. A to těch kroužků měl od miminovského plavání dost. Jiného malého neznáme. Neznáme osobně ani Tobiáše, ale Jonášky do 7 let znám snad 4. Mikuláše taky. Nejčastější jméno malých kluků v našem okolí je právě ten Jonáš, Matyáš, David a Petr. ![]()
Pozor. Znam dva bratry, kteri se jmenuji Nik a Nikola. Trochu velky ulet🤣.
Já bych Tobiáše a Tadeáše nedala. Pokud by teda byl třetí kluk, tak Ondřej nebo Robin? Bude to holčička a je to vyřešené. ![]()
@babanci Je to holčička
Ale to klučičí jsme nakonec taky ještě před potvrzením pohlaví vybrali a Tadeáše bysme nakonec fakt nedali ![]()
Gratuluju k holčičce. A tam jméno máte? Nechce se mi hledat ![]()
Tak dík, to jsem moc nedozvěděla
přesto gratuluju. ![]()
@babanci píše: Více
Tušila jsem to. Já mám od 3 dcer 4 vnučky. Samé baby. Já to ani jinak neznám. 😁
Tak jaké jste dali nakonec jméno? Klidně bych dala Tobiáše. Vždyť to je jedno. Známá má Nikolu (Niki),Nikolase(Niko) a Viktorii (Viki) Neříkají jim celým jménem pouze zkratkami. Skoro všichni si ťukali na hlavu, že všechny děti jsou jménem po ní 😂 ale jim to je fuk a prý když bude 4 ty tak to bude Viktor ať si prý mají o čem povídat. 😂 😂
Ahojky, nakonec už víme pohlaví a bude to holčička
A klučičí jsme se nakonec rozhodli, že Tadeáše nedáme. Vybírali jsme z Robin, Daniel.. prostě jiné.
To mi připomnělo, jak měl někdo Nikolu, Nikolase a chtěl dát Nicol či tak nějak to bylo. Už by jim chyběla jen Nicoletta třeba.
Včera jsem se bavila se známou a ta má syna Viléma. Jak krasne a neobvykle jméno, úplně mě nadchlo.