Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky! malému budou zítra 4 měsíce. Je to tak týden co se naučil přetáčet -všemi směry ze zad na bříško a obráceně. Od té doby to neustále dělá. Já už nevím, jak ho uhlídat, a když se netočí - strká kolínka pod sebe - posouvá se a hlavpu reje o zem. No je tohleto normální? Má někdo doma také takového aktivku? Co bude propáníčka následovat
?. Všechny moc zdravím:)
Ahoj, trochu mi to pripomina moji o pet let mladsi sestru - kdyz ji byl rok, nasla jsem ji sedet na knihovne, do dneska nechapu, jak se tam mohla vysoukat, takze se mas asi na co tesit ![]()
No, a díky těmhle posouvačům tabulek je ta naše lenivka, která v 10 měsících neumí sedět, jen se plazí a odmítá se přetáčet, skoro na pozorování na neurologii!
![]()
Ano ano, známe, náš Mára od 12 týdne válel sudy na obě strany a teď už týden plazoleze (plazí se fofrem za hračkama a občas je na čtyřech a pruží
) Hlavou ryl, dokud mu nezesílily ruce - to býval pěkný rudonos
Buď v klidu, už jsem pochopila, že každé dítko je unikát. A vítej v klubu těch, co nemůžou dítě ani na chvilku spustit z očí ![]()
můj syn byl v 5ti měsících v kočárku na kšírách, protože nutně musel vidět, co je pod kočárkem ![]()
a ja se tesila, ze bude dalsi diskuse na tema „zdrava strava kojencu“ aneeb „tchyne doporucila podavat miminu tocenak“ ![]()
Pudloslava píše:
a ja se tesila, ze bude dalsi diskuse na tema „zdrava strava kojencu“ aneeb „tchyne doporucila podavat miminu tocenak“
dornicka píše:Pudloslava píše:
a ja se tesila, ze bude dalsi diskuse na tema „zdrava strava kojencu“ aneeb „tchyne doporucila podavat miminu tocenak“Taky jsem to rozklikla čekajíc co Pudloslava
no za me rozhodne tocenak od trech mesicu mixovat do mlika
![]()
Pudloslava píše:dornicka píše:no za me rozhodne tocenak od trech mesicu mixovat do mlikaPudloslava píše:
a ja se tesila, ze bude dalsi diskuse na tema „zdrava strava kojencu“ aneeb „tchyne doporucila podavat miminu tocenak“Taky jsem to rozklikla čekajíc co Pudloslava
![]()
Teda holky
, já mu fakt ,musím říkat točeňák - fakt nechápu co se mu na tom tak líbí. Já osobně polohu na bříšku fakt nesnáším a on se směje jak blázen - div u toho nemluví. Jsme to vyřešili tak, že jsme koupili k Vánocům tu podložku s otáčecím zařízením - nějakou tu otočnou lagunu či co, ale jestli ji k Vánocům dostane a přestane mít chuť se točit, tak si fakt půjdu hodit mašli
![]()
dornicka píše:Pudloslava píše:dornicka píše:no za me rozhodne tocenak od trech mesicu mixovat do mlikaPudloslava píše:
![]()
Možná ho předtím lehounce do černa orestovat na pánvičce, ať to má šmak!
S ostrým kečupem, přirozeně!
![]()
neboj, Marýs se točí furt, čili už 3,5 měsíce a jen tak ho to nepřejde, myslím
Lagunu užije ![]()
Emilie píše:dornicka píše:S ostrým kečupem, přirozeně!Pudloslava píše:dornicka píše:no za me rozhodne tocenak od trech mesicu mixovat do mlikaPudloslava píše:
![]()
![]()
![]()
bo troška Tabasca? ![]()
To naše zlatíčko má taky 4 měsíce a točit se to ne. Chvíli si hraje na zádech a jak ho to přestane bavit tak začne pištět. Ale přetáčení na bříško kdepak. To je lenošnej.
dornicka píše:Emilie píše:bo troška Tabasca?dornicka píše:S ostrým kečupem, přirozeně!Pudloslava píše:dornicka píše:no za me rozhodne tocenak od trech mesicu mixovat do mlikaPudloslava píše:
![]()
![]()
![]()
já ještě přemýšlela o těch chili papričkách z indie, co tu má manžel skoro zamčený, a schovává si je na své výroční chili con carne, a co pálí i skrz ty dveře …