Od půl roku nepřibírá – jak to je u vás?

1823
3.12.10 13:32

Od půl roku nepřibírá

Ahoj, dřív přibírala dcera tolik, že jsme za to dostali i vynadáno a najednou přišlo půl roku, příkrmy a váha už měsíc stojí. Navíc toho ani moc nesní. Ráno, když do ní dostanu 100ml UM, tak je to úspěch. Přitom v noci nic nedostává, naposledy kaši před 13-ti hodinama. Jí ovoce i zeleninu, ale to má míň kalorirí, než když pila dávku UM. A zapíjet to mlíkem většinou nechce. Celkově do ní nedostanu ani 400ml UM za den. Večerní kaši do toho nepočítám. Navíc s tou je to taky jak kdy. Teď má 7 měsíců, stále 7 kilo.

UM jí chutná, ale prostě za dopoledne vypije trochu a nechce. Ale zase ve 4 odpoledne najednou naráz vypije čtvrt litru a usne.

Bojím se, aby měla všechny vitamíny a dost vápníku.

Taky vaše děti najednou přestaly přibírat? Bohužel tenhle stav trvá už přes měsíc, tak to asi zuby nebudou. Jinak je šťastná a čiperná.

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
310
3.12.10 13:51

Ahoj, mě první malý- teď už má sice 4 roky, ale jak mu bylo 7.měsíců, začal bojkotovat mlíko. Absolutně nechtél nic, plival to atd. Tak jsme najeli na pevné snídaně. Třeba piškot s banánem nebo to, co už může. Bylo to na pytel, protože jsme vstávali v pět a něco jíst musel, tudíž další spaní bylo okolo 8h ráno. Ale bylo to jen takové přechodné období. Ty děti se tak chovají nějakou dobu, než si zvyknou na jinak nastavený režim. Takže zkoušej už dávat pevné papání, mléčné výrobky- ty, co může a po nějakým čase se k mlíku zase vrať. Ale třeba už jen normální krabicové- převařené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
3.12.10 13:52

Ale jogurt smí až od 8-mi měsíců nebo ne?

Když dám k snídani piškot s banánem, tak jí bude mlíko chybět.

Jsem z toho nějaká bezradná.

Příspěvek upraven 03.12.10 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
3.12.10 13:53

A navíc- u holčičky- 7kg není žádná hrůza. Nezapomeň, že se mimi už hodně pohybuje a tím pádem už tolik nepřibírá :-) můj chlapeček 5 měsíců a 9kg. Jsem zvédavá, kde se to zastavi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
3.12.10 13:56
Petra8a píše:
Ale jogurt smí až od 8-mi měsíců nebo ne?

Když dám k snídani piškot s banánem, tak jí bude mlíko chybět.

Jsem z toho nějaká bezradná.

Příspěvek upraven 03.12.10 v 13:54

Já myslím, že existuje zdravý selský rozum. Já se přece nebudu řídit podle tabulek- kaše jsou taky od uk. 4 a malý je na večeře baští od zač. 4 měsíce, protože měl prostě hlad. Přece se z nějakých tabulek nezblázním. Ten první malý měl první příkrm už dokonce něco po 3. měsíci. Před 4 lety to totiž bylo normální. Teď se mi narodilo druhé mimi a čim, jak je všechno jiné!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
3.12.10 13:58

Ahoj,jestli má v 7.měs.7 kg,tak nechápu,kdo vám mohl dřív vynadat? To nevypadá,že by přibírala nějak moc :wink: Naše malá má 6.měs,6080g,přibírá pomaleji,ale všechno v pohodě.Měsíc dávám zeleninky,kojím + UM /mám míň mlíka/.Je pravda,že teď tak týden spíš odmítá UM,nevím proč a taky za poslední měsíc přibrala jen asi 30 dkg.Dr se divila,že prý po zelenině přibírají rychleji,ale prý to nevadí.Když je čilá a spokojená.. :-D Asi je to tou změnou stravovac. režimu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
3.12.10 13:58

A zkoušela jsi nějaký mlíko s příchutí? A co ty kaše? Ty ti jí? Jak jo, tak jí dej odpoledne taky kaši- teď už jsou i zeleninové kaše- jsem koukala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
3.12.10 13:59

Mě to začlo v hlavě šrotvat, protože jsem viděla dvě maminy - obě holčičky. Obě kolem sedmi kilo, hubený jak lunt. Jedné bylo 14 měsíců, druhé kolem 9. Obě nevěděly, co mají víc dělat, aby holky přibraly. Připadá mi, že hranice sedmi kil je snad nějaká magická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
3.12.10 14:02

Hele- já myslím, že dobrovolně to mimčo určitě umřít hlady nechce :-D však ono se to poddá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
3.12.10 14:02

Nám řekla včera Dr ,že můžeme jogurty.Tak jsem dala dneska bílý,rozmačkala jsem kousek banánu/,zdál se mi kyselejší-ten jogurt :mrgreen: / a nějak se na to netvářila :cry: Tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
3.12.10 14:04
radusa píše:
Nám řekla včera Dr ,že můžeme jogurty.Tak jsem dala dneska bílý,rozmačkala jsem kousek banánu/,zdál se mi kyselejší-ten jogurt :mrgreen: / a nějak se na to netvářila :cry: Tak nevím…

Asi tak. Já dávala od půl roku Ostraváčka a žijeme, dývháme, jsme zdraví jak řípy!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
3.12.10 14:07

Já měla taková období „nejezení“ i u starší a teď řešíme problém opačný :mrgreen: Jak zhubnout… :lol: Tím si projde spousta dětí.Jestli je to mimčo v pohodě po ostatních stránkách,tak to snad bude OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
3.12.10 14:10
radusa píše:
Já měla taková období „nejezení“ i u starší a teď řešíme problém opačný :mrgreen: Jak zhubnout… :lol: Tím si projde spousta dětí.Jestli je to mimčo v pohodě po ostatních stránkách,tak to snad bude OK :palec:

Hmm tak tady máme zase jiný problém- starší jen jí a jí a jí a jí a celý den jí a je hubený jak tyčka. Jsem zvédavá na pubertu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
3.12.10 14:16

Já bych v noci tedy kolem 4.dala mlíko.Vyzkoušej to.Nebo odbourala večer kaši a v noci by se mohla vzbudit hlady.Pokud ne,tak bych ji ho šoupla v ty4 nebo 5. :nevim: Pak by jsi zvýšila přísun mlíka a tím i vitamínů,oni je tam dodávají.Kravské bych nedávala do 1,5roku.Už před 12 lety mi doktorka říkala,že se má dítě v noci přikrmovat,protože je sdílnější na příjem potravy.Můj 1. syn měl v půl roce 6,4kg a dělala jsem to tak.Je to na úkor tvého spánku,ale myslím,že se vyplatilo.V roce měl 9,6kg.Hubeňour,ale hodně akční dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
3.12.10 14:17
zuzikku píše:
Hmm tak tady máme zase jiný problém- starší jen jí a jí a jí a jí a celý den jí a je hubený jak tyčka. Jsem zvédavá na pubertu. :-D :mrgreen: Ta naše starší by taky jen jedla a jedla /spíš :žrala :mrgreen: -abych byla přesná/.Já jen zoufale kroutím hlavou a nechápu,kam to nacpe..ale bohužel do tyčky má hodně daleko :lol: Tak si říkám,že toho našeho prcka rozhodně takhle vykrmit nehodlám :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí