Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
má to někdo podobně? Máme vytoužené miminko, Cesta k němu byla dlouhá a trnitá, ale je tady s námi a my jsme strašně moc šťastní.V nové Roli maminky jsem se absolutně našla a už teď vím že to bude moje nová kariéra. Vztah s manželem máme dlouholetý a bezvadný. A mimčo nás krásně doplnilo. Už dlouho jsem se necítila tak skvěle jako teď po narození syna.. začátky byli těžké, byla jsem po císaři a celkem úzkostná, ale brzy to přešlo. Myslím si že máme celkem hodné mimčo, jasně brečí, kňourá (teď už někdy i z nudy) ale celkově je to pohoda.. ![]()
S manželem chceme 3 možná 4 děti, uvidíme jak budou finance. Moje velké přání bylo mít velkou rodinu… Strašně moc bych chtěla skoro hned otěhotnět znovu a pořídit malému brášku nebo sestřičku. Mít doma takovou malou partičku
. Jenže vrtá mi v hlavě zpousta věcí.
To jestli se zvládnu postarat o dvě děti které budou blízko u sebe toho se nebojím.
. Jasně může přijít krizovka a budu mluvit jinak ale zvládlo to zpousta lidí zvládla bych to taky a navíc mám bezva manžela. Spíš se bojím pokud by těhotenství probíhalo nějak nestandartně a já bych třeba musela do nemocnice nebo by mi bylo nebo jen nevolnosti a bylo by mi hodně špatně, byl by tenhle první prcek mnou zanedbávaný.
musel by být s tatínkem a nebo babičkou a bylo by mu určitě po mě smutno.Pak taky když by se narodilo miminko možná by se cítil v první chvíli odstrčený, třeba by strádal
.
S manželem chceme oby mimčo a nejlépe hned další
ale chci k tomu přistupovat zodpovědně a né nasekat kupu dětí a hotovo
a tak zvažuju a přemýšlím… tak by mě zajímalo jestli to někdo cítí podobně že po narození vytouženého dítka touží ještě po dalším…a nebo zda někdo má hodně blizoučko děti po sobě…no a poslední celkem podstatná věc je že jsem rodila císařem
vím že by mi to doktor nedoporučil hned ale na druhou stranu je tady na emimi zpousta mamin co měla miminko brzy po císaři… Nevím pak taky, že si možná neužiju dostatečně tohoto prcka
tak jsem zvědavá co kdo napíšete co si počtu a třeba jsem zapoměla přemýšlet na nějakýma věcma a tak se mi díky Vaším přízpěvkům bude lépe přemýšlet a rozhodovat…
Více méně jsme rozhodnuti, že tomu nechámevolný průběh, první dítko se nedařilo 2 roky a mezitím byl potrat, takže čekat třeba rok a pak se začít snažit to pro mě není varianta
..třeba to zase nepůjde a celé se to protáhne… ![]()
Moc hezky se to čte.
císař doporučuje se minimálně půl roku, lépe pak rok a ideálně 2 roky, ale taky jak který doktor. Hodně bych se zaměřila, proč byl císař, pokud třeba pro nepostupující porod, tak hodně volí příště rovnou císaře, protože situace se může opakovat, pokud třeba pro polohu KP, tak nikde není napsáno, že další dítě se neotočí.
Mno a pokud toužíš po miminku zeptala bych se přímo svého doktora, kdy by si tak mohla otěhotnět a pak se do toho pustila.
Já osobně vím, že chci ještě minimálně jedno dítě nebo spíš 2, ale nechvátám na to.
Těžko se radí,když jste měli potíže s početím,ale komplikace po císaři s brzkým otěhotněním jsou možné.Pak by jsi mohla taky přijít o dělohu a žádné mimi by pak nebylo už vůbec.Počkej alespoň půl roku než se začnete snažit.Bříška začínají růst pořádně až v pěti šesti měsících a to bude rok od prvního porodu a to by ti snad už ani možná doktoři nenadávali,že riskuješ své zdraví.
Já jsem taky po císaři a hodně bych se rozmýšlela nad eventuálním opětovným porodem hned za sebou.
Jsi jak píšeš odpovědná,tak tomu zůstaň věrná.
Přeji,ať na to druhé nečekáte tak dlouho,já čekala jen rok. ![]()
z vlastní zkušenosti můžu říct jdi do toho hned,protože za rok budeš mluvit jinak.
To už třeba nebude to hodné ležící miminko.
Ale na druhou stranu vzhledem k prodělanému císaři by si měla počkat.I když vlastně než otěhotníš,9 měsíců bude v bříšku,tak ten rok uteče jako nic.
Takže já bych šla do toho hned. ![]()
Ahoj,
gratuluji k drobečkovi
.
Jak je již napsáno, ze zdravotních důvodů bych prvně řešila, jak je na tom moje tělo / kdy můžu znovu otěhotnět a nebyl by to pro nové mimi problém - jizva na děloze atd. - nejlíp po poradě s dr. /
Taky vzhledem ke kojení - i to ti bude ubírat sílu, byla by škoda malé mimi odstavit, jen pro to, že už jsi zase těhu a potřebuješ sílu na nové miminko.
U mě přišlo období kolem třetího měs. - kojení, vstávání, zuby … začaly mi hrozně padat vlasy, únava, lámání nehtů… prostě tělo mělo dost. Nedovedu si představit, že zase dávám to nejlepší novému miminku - pro děti je největším darem zdravá máma. ![]()
Za další pro mě argument - do roka cca hodně dítko taháš - všude, jak s břichem ?? Dcera už teďka má 8kg..
První tři měsíce mi fakt bylo
, potřebovala jsem taky trochu klidu a odpočinku - zatím jsme máma na 100%.
A to nepočítám s komplikacema, kdybych musela do nemocnice.
Taky chci druhé miminko brzy a když se zadaří i třetí, ale ne na úkor prvního.
Jsou i případy, kdy se prostě zadaří a musí se to zvládnout, ale plánovaně ![]()
Ahoj, jsem taky po porodu CS kvůli poloze KP. A doktor mi řekl, že MINIMÁLNĚ rok po porodu bych neměla otěhotnět kvůli nebezpečí ruptury dělohy. Původně jsem si myslela, že ani žádné prášky brát nezačnu a necháme tomu volný průběh, ale vystrašili mě, takže jsem si je radši nechala napsat.
Taky bychom chtěli ještě jedno.
Ahoj, taky jsem chtěla reagovat hlavně na toho císaře, jestli jsi ještě nebyla na kontrole po šestinedělí, tak se dr zeptej, jak to on vidí s dalším otěhoteněním, mně doporučoval 2 roky, s tím, že ten 1 rok je minimální.
Jinak držím palce, aby se vám rodina rozrůstala, tak jak si přejete a tentokrát bez komplikací s otěhotněním ![]()
Jo a myslím, že tady nejde ani tak o porod po 1 - 2 letech od prvního císaře, ale otěhotnění!!! Děloha se roztahuje a je namáhaná právě, když roste…Právě to bys měla konzultovat se svým gynd.
holky děkuju! v pondělí jdu k Dr tak to s ním proberu..i když nedělám si naděje že mi řekne, jasně vlítněte na to hned
![]()
Já myslím, že dvě děti zvládneš a ošizené nebudou. Znám teda lidi, kteří říkají,že kdyby jejich první dítě bylo tak živé jako to druhé, tak že ani dvě nemají. Ale říkají to v nadsázce
. Ale taky to zvládli a jsou rádi, že je měli brzy po sobě.
Ale kvůli tomu, žes měla císaře, tak bych fakt ještě počkala. Nevím, jaké jste měli problémy (otěhotnět, donosit…), kdyby bylo donosit, tak asi počkám tak rok, kdyby otěhotnět, tak tak půl roku nebo devět měsíců-pokud by nebyly s hojením teď problémy.
Problém je, že když otěhotníš hodně brzy, tak se možná nevyhneš dalšímu císaři.
A každý další císař znamená větší riziko pro následné těhotenství. A vy uvažujete o 4 dětech. Takže bych asi počkala.
Ale je to na tobě.
u nás začal porod normálně ale malý měl špatné ozvy takže honem na sál a musel jít ven… přiznám se že jsem asi „srab“ ale dalšího císaře bych uvítala protože ty kontrakce tááák bolely a byly nekonečné a tak císař byl vysvobození ![]()
Ahoj, mám to úplně stejně. Dřív jsem děti nechtěla, ale pak jsem změnila názor a po tom miminku zatoužila. Těhu jsem měla bezproblémový, zato porod stál za to - akutní císař. A jen co jsem porodila, tak se mi po těhotenství začalo stýskat a přála jsem si zase další miminko, ale nemůžu nikam spěchat, kvůli těm penězům. Pokud bys otěhotněla hned, tak by i druhý porod byl císařem a tím by se ti snížily možnosti na další dítě. Doporučují se prý jen 2 (nebo 3) císaři za sebou, kvůli hrozícímu prasknutí dělohy. A když počkáš 1-2 roky po porodu, tak můžeš rodit klasicky, i když je jasný, že nemusíš, já bych si to přála. Taky už se těším na další mimi, ale to musí ještě nějakou dobu počkat. Ani bych se nebránila 3. dítěti za několik let až by ty 2 trochu odrostly, ale přítel by určitě nechtěl, jsme od sebe trochu dál, takže už by se cítil na další otcovství starší.
oblacek píše:
u nás začal porod normálně ale malý měl špatné ozvy takže honem na sál a musel jít ven… přiznám se že jsem asi „srab“ ale dalšího císaře bych uvítala protože ty kontrakce tááák bolely a byly nekonečné a tak císař byl vysvobození
Já jsem velké bolesti moc nezažila. Císaře jsem měla plánovaného, ale chápu tě. Nicméně 3 nebo 4 děti císařem brzo po sobě bych si netroufla.
Po císaři bys měla počkat a rok NETĚHOTNĚT… k vůli jizvě, často pak bolí v důsledku zvětšování bříška.
Já jsem u druhého taky po SC, zážitek příšernej, porod totáne pohnojenej, a pocity mám stejné, ale rozporuplné… vím že tři děti zatím nechci, ale taky se cítím nenaplněná druhým porodem, a mám pocit že bych jeníčka potřebovala porodit znova - přirozeně. Taky je mi líto že už nikdy nebudu těhotná ( nejspíš) ale moje tělo by třetí těhu myslím ani nezvládlo. Už to druhé bylo příšerné, ukončené o tři týdny dřív SC. ![]()
ale vám držím moc palce!
Ahoj, jestli chceš velkou rodinu, tak by pro tebe bylo nejlepší, abys další mimi porodila normálně. Tzn. neotěhotnět dřív než za ten rok. Opravdu je tam jizva, která by mohla prasknout. Zrovna ted´jsem ležela na pokoji s paní, která byla hospitalizovaná kvůli bolestech v jizvě 4 týdny před termínem porodu, těhotenství jí ukončili na 37. týdnu plánovanou sekcí. Já měla u třetího porodu císaře, otěhotněla jsem za rok a půl a bez problému jsem porodila čtvrtého potomka normálně, za což jsem moc ráda. Fakt je lepší počkat.