Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Len-til-kah píše:mikky píše:Můžeme na to udělat anketu, ale z mého miniprůzkumu mezi kamarádkami vyplývá, že komu je jednou blbě, je mu příště ještě blběji (ač si předtím myslel, že už to horší být nemůže).
Pokud nekomu bylo blbe v prvnim tehotenstvi neznamena ze bude i v druhem takze treba z bliti nebude nic
Já teda blila až napotřetí.
To sice slyším poprvé, ale můžu potvrdit. Při prvním mi bylo „jen“ strašně špatně (někdy jsem si říkala, že by se mi tím zvracením snad i ulevilo) a při druhém jsem kromě toho i blila ![]()
Amabilis77 píše:lleennttiillkkaa píše:Zažila jsem to
a teď si představ, že těhotná přebaluješ mimčoA co vám budu povídat, není nic horšího. Dokořán okno, vedle pro jistotu kyblík a syn nechápal
Plíny chystal na praní manžel, já nebyla schopná (látkuju, takže oškrábat hovínka a narvat do pračky). Zrovna mu rosly furt zoubky, takže posr… až za ušima několikrát denně (syn, ne manžel
).
Jinak mám mezi dětmi rok a třičtvrtě a za sebe říkám, že ten rozdíl není dostatečnej. Malému se toho ještě moc vysvětlit nedá, zatím má furt plíny a je to takový zvířátko. Ale oba jsou moji miláčkové, samozřejmě![]()
Ono asi na začátku je malý rozdíl dost záhul, ale zdá se mi, že až budou větší bude to zas fajn mít dva prcky zájmově blízko sebe. Pokud je ten rozdíl velký tak mi pak příjde, že každý je v těch zájmech už dost jinde a nevyhrajou si tak. Ovšem to je jenom můj názor jsem jedináček, takže vlastní zkušenost nemám ![]()
mikky píše:Amabilis77 píše:Ono asi na začátku je malý rozdíl dost záhul, ale zdá se mi, že až budou větší bude to zas fajn mít dva prcky zájmově blízko sebe. Pokud je ten rozdíl velký tak mi pak příjde, že každý je v těch zájmech už dost jinde a nevyhrajou si tak. Ovšem to je jenom můj názor jsem jedináček, takže vlastní zkušenost nemámlleennttiillkkaa píše:Zažila jsem to
a teď si představ, že těhotná přebaluješ mimčoA co vám budu povídat, není nic horšího. Dokořán okno, vedle pro jistotu kyblík a syn nechápal
Plíny chystal na praní manžel, já nebyla schopná (látkuju, takže oškrábat hovínka a narvat do pračky). Zrovna mu rosly furt zoubky, takže posr… až za ušima několikrát denně (syn, ne manžel
).
Jinak mám mezi dětmi rok a třičtvrtě a za sebe říkám, že ten rozdíl není dostatečnej. Malému se toho ještě moc vysvětlit nedá, zatím má furt plíny a je to takový zvířátko. Ale oba jsou moji miláčkové, samozřejmě![]()
My jsme od sebe se ségrou 6 let a myslím, že docela dost jsme si vyhráli. Máma si to nemohla vynachválit, protože jsem jí dokázala už se spoustou věcí kolem miminka pomoct. Navíc ségra měla docela problémy s učením a mohla jsem jí pomáhat.
Ono to asi není o věkovým rozdílu, ale o povaze dětí. Když se ti sejdou dvě rozdilný povahy, tak si spolu nemusí hrát i kdyby byli dvojčata.
Je fajn, že tě doktor víceméně podpořil. Já bych ze zdr. hlediska do toho dobrovolně nešla.
Tak náš syn má už 10 týdnů a já stále víc a víc toužím po dalším mimču… trošku jsem doufala, že mě to třeba přejde, ale ani náhodou. touha je silnější.
Tak čtu a hledám kdo otěhotněl brzy po císaři a zda to bylo bez komplikací
…
pokud je tady nějaká mamča co měla druhé dítko brzy po císaři prosím o zkušenosti…
asi bych potřebovala aby začal malý pořádně zlobit aby mě touha po dalším miminku přešla…
jenže i když mám krizovou noc ráno chci další ještě víc
.
oblacku- půjčím ti naši
stačí na den a bude po chuti
Dělám si legraci…muž chtěl ještě kluka,ale už ho to přešlo
Od porodu jsme se nevyspali ,tendence,že se to zlepší v nedohlednu,tak já bych to asi nezvládla
10 týdnů je ještě zlatíčko! Přijdou jiný chvilky.. ![]()
oblacek píše:
Tak náš syn má už 10 týdnů a já stále víc a víc toužím po dalším mimču… trošku jsem doufala, že mě to třeba přejde, ale ani náhodou. touha je silnější.
Tak čtu a hledám kdo otěhotněl brzy po císaři a zda to bylo bez komplikací…
pokud je tady nějaká mamča co měla druhé dítko brzy po císaři prosím o zkušenosti…
asi bych potřebovala aby začal malý pořádně zlobit aby mě touha po dalším miminku přešla…jenže i když mám krizovou noc ráno chci další ještě víc
![]()
.
Tak náš malý je taky poklad jsem na tom stejně
tak si říkám jestli to druhé bude nějáký raubíř tak si to pak budu moct hodit nejsem zvyklá
jinak už jste se začali snažit o druhé?
Obláček: Jinak ty zkušenosti po tom císaři mně taky zajímají nejlíp ty pozitivní ať neklesám na duchu ![]()
Mikky nezačli jsme se ještě snažit
. ale dnes jsme o tom s manželem mluvili. On taky chce hned další mimčo, ale bojí se o mě, že dalším těhotenstvím a porodem dostane tělo celkem naprdel tím že by to bylo takhle za sebou…počkám až malému budou 3 měsíce a jdeme se snažit
…stejně si myslím že to hned tak nebude
, Mikky ty kojíš? nebo ne? už jsi měla menstruaci nebo ne?
radusa píše:
oblacku- půjčím ti našistačí na den a bude po chuti
Dělám si legraci…muž chtěl ještě kluka,ale už ho to přešlo
Od porodu jsme se nevyspali ,tendence,že se to zlepší v nedohlednu,tak já bych to asi nezvládla
10 týdnů je ještě zlatíčko! Přijdou jiný chvilky..
tak já že bych byla vyspaná do růžova to se říct nedá
ale celkově je to v pohodě. ale teď si představ že malá začne být za čas v pohodě ty si přivykneš na pohodičku a budeš se rozmýšlet zda jít či nejít do dalšího protože si představíš tu „pakárnu“ co jste měli u prvního
takhle by jsi to měla při jednom děti by k sobě měli blízko a vůůbec má to samí výhody
néé dělám srandu, každý to vidí jinak!
mikky píše:
Obláček: Jinak ty zkušenosti po tom císaři mně taky zajímají nejlíp ty pozitivní ať neklesám na duchu
Mikky vždxyť ty už jsi v pohodě dlouho po císaři, mě Dr řekl že stačí počkat půl roku. ![]()
oblacek píše:mikky píše:Mikky vždxyť ty už jsi v pohodě dlouho po císaři, mě Dr řekl že stačí počkat půl roku.
Obláček: Jinak ty zkušenosti po tom císaři mně taky zajímají nejlíp ty pozitivní ať neklesám na duchu
Jo já jsem zas slyšela i názor čekat rok, ale to asi nedodržím
zahojené to prý je v poho tak snad to zvládnu
ty do druhého zkusíš jít hned?
ahojky zdravim vas
ja mam 3 mesicni mimco a nekdy ve druhym mesici jsem zacla premyslet kdy by to asi tak bylo nejlepsi zacit s dalsim
chlapovi jsem radsi nic nerekla, koukal by na me jak na tatara, ptz v tehotenstvi jsem kricela ze nejdriv tak za 5 let ![]()
jinak mame doma taky zlaticko jako zakladatelka, sice obcas knoura a obcas nema svuj den nebo noc ale je to vzdycky jednou za cas ![]()
lenholka píše:
ahojky zdravim vasja mam 3 mesicni mimco a nekdy ve druhym mesici jsem zacla premyslet kdy by to asi tak bylo nejlepsi zacit s dalsim
chlapovi jsem radsi nic nerekla, koukal by na me jak na tatara, ptz v tehotenstvi jsem kricela ze nejdriv tak za 5 let
jinak mame doma taky zlaticko jako zakladatelka, sice obcas knoura a obcas nema svuj den nebo noc ale je to vzdycky jednou za cas
Rodila jsi přirozeně nebo to byl taky císař?
mikky píše:lenholka píše:
ahojky zdravim vasja mam 3 mesicni mimco a nekdy ve druhym mesici jsem zacla premyslet kdy by to asi tak bylo nejlepsi zacit s dalsim
chlapovi jsem radsi nic nerekla, koukal by na me jak na tatara, ptz v tehotenstvi jsem kricela ze nejdriv tak za 5 let
jinak mame doma taky zlaticko jako zakladatelka, sice obcas knoura a obcas nema svuj den nebo noc ale je to vzdycky jednou za cas
Rodila jsi přirozeně nebo to byl taky císař?
Prirozene, porod jsem mela dobry, akorat po porodu kdyz jizva prisla k sobe nic moc
to trva doted i kdyz je vsechno v poradku ![]()
lenholka píše:mikky píše:Prirozene, porod jsem mela dobry, akorat po porodu kdyz jizva prisla k sobe nic moclenholka píše:
Rodila jsi přirozeně nebo to byl taky císař?to trva doted i kdyz je vsechno v poradku
Jo tak to bys měla mít těhu v poho i dost brzo po tom prvním ![]()