Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Do poradny se stejně nejdřív jde jednotlivě. Takže směle vyraž, že se jdeš léčit ![]()
Bohužel jak si vztah nastavíme, tím směrem se ubírá. A pak se těžko obrací na jinou cestu, když jsou ty zajeté koleje tak hluboké. Nějak se mi nechce věřit, že by byl předtím natolik jiný a teď se najednou změnil. Není to spíš tak, že ty stíháš teď víc věcí, chytla jsi pracovní tempo a změnila ses ty?
I to je možné. Spíše mi to přijde, že co jsem začala pracovat - stále, kdo ti píše, když se mi rozsvítí telefon, a pak je na mě hrubý. Nevím..
Tohle neni k zivotu
sama to vis… Vyres to. Jak, to uz vis, jen to dotahnout do konce. Hodne stesti.
No a nie je v partnerstve sex ten najdolezitejsi?
A chemia funguje…
Inak, Ty si vybrala malej otca, nikto Ta nenutil byt s nim, nepriviazali Ta k nemu nasilu. Ja neverim ze sa zmeni. Podla toho co si napisala on problem nevnima. Pritvrdil ked ides do prace, mozno ziarli. Mamina sestra sa tak radsej pre klud doma stala zenou v domacnosti a umrela s tym, ze svetu tvrdila ze je takto stastna. Akurat z jej syna vyrastla presna kopia jej manzela, jeho dve dcery sa obe vydavali s oslavou 18 narodenin, aby mohli z domu.
Asi takhle, takhle to začalo, držím se v tom už tak, že dětem je 8 a 5 let. Není to k životu, časem se mi to začalo odrážet na zdraví a… snad to řešení už brzo přijde.
Ale pokud máš sílu, finance, odvahu - jdi z toho pryč.
Poradna je dobrá, mě moc pomohla si uvědomit vlastní sebeúctu. dál s tím ale musím už pracovat sama.
Hodně štěstí, mě jen začíná docházet, proč ženy při rozvodu litují pouze jediného - „že to neudělaly dřív“
NiKi
@Anonymní píše:
I to je možné. Spíše mi to přijde, že co jsem začala pracovat - stále, kdo ti píše, když se mi rozsvítí telefon, a pak je na mě hrubý. Nevím..
takže víme kdo by se měl léčit ![]()
Na tohoto chlapa bych doporučila kvalitní okovanou obuv a kopat do pr… ![]()
@nepř. NiKi píše:
Asi takhle, takhle to začalo, držím se v tom už tak, že dětem je 8 a 5 let. Není to k životu, časem se mi to začalo odrážet na zdraví a… snad to řešení už brzo přijde.
Ale pokud máš sílu, finance, odvahu - jdi z toho pryč.
Poradna je dobrá, mě moc pomohla si uvědomit vlastní sebeúctu. dál s tím ale musím už pracovat sama.
Hodně štěstí, mě jen začíná docházet, proč ženy při rozvodu litují pouze jediného - „že to neudělaly dřív“
NiKi
Moc krásně napsané!! ![]()
Hm…
a jak to on mel doma? Podivej se jak na tom byli jeho rodice.. z toho muzes usuzovat jak to ma od prirody.. ![]()
No do poradny zajdi i solo.. to urcite.. neni od veci, ze sis ho vybrala za partnera.. tez jsem po rozpadu manzelstvi zacala chodit.. a co jsem se o sobe dozvedela veci.. ![]()
Drzim palce.. ![]()
@erinv píše:
Hm…a jak to on mel doma? Podivej se jak na tom byli jeho rodice.. z toho muzes usuzovat jak to ma od prirody..
![]()
No do poradny zajdi i solo.. to urcite.. neni od veci, ze sis ho vybrala za partnera.. tez jsem po rozpadu manzelstvi zacala chodit.. a co jsem se o sobe dozvedela veci..
Drzim palce..
Rodiče se rozvedli, když mu bylo 15, po podobném scénáři. Jeho matka si otevřela malý obchůdek a otec přišel domů, vzal psa, a přišel večer na večeři. Šli od sebe.
Holky, co jste byly v poradne…taky jsem se tam zrovna objednala, ale je to docela palka…na kolika sezenich solo jste byly?
Hmm, budoucnost je z velký části taková jakou si jí uděláš…
z toho co píšeš mi přijde, že žárlí a má zřejmě nějakej komplex nedoceněnýho manžela
až příliš mi to totiž připomíná bejvalýho muže mojí kamarádky…byl v pohodě dokud po rodičáku nezačala chodit znova do práce…prostě si moc zvykl na to, že je s holkou doma a stará se především ona, taky tím pádem má víc času i na něj a chtěl to tak mít pořád…začal takhle reagovat na telefon i jí zakazoval chodit do práce…
a dopadlo to samozřejmě rozvodem
jinak by sis měla sama ujasnit co vlastně chceš a podle toho se zařídit… tj. pokud chceš pryč tak to udělej a pokud chceš zachránit manželství, tak by bylo fajn s nim o tom začít mluvit…jelikož základem každýho vztahu je především komunikace…
@zelenaprisera píše:
takže víme kdo by se měl léčit
ano, a tímhle si víceméně procházím také. Kdo ti píše, proč ti píše, prohledávání mobilu, počítače…
@Anonymní píše:
Holky, co jste byly v poradne…taky jsem se tam zrovna objednala, ale je to docela palka…na kolika sezenich solo jste byly?
mě stačilo jedno sezení se školní psycholožkou, bylo zadarmo, protože jsem tam primárně byla kvůli synovi (ale jeho problémy byly samozřejmě díky „rodinné situaci“, takže se řešila i ta)..
NiKi
Nikdy jsem nebyla z něj nějak nadšená, ale nevadilo mi to tolik co teď, když už nejsme dva, ale máme dítě. Kdyby záleželo na něm prosedíme celé dny u televize a počítače a dcerka by se neměla jak dál rozvíjet. Nikam spolu moc nechodíme a běžné věci, které partneři společně dělají o těch si můžu nechat jen zdát. Náš vztah mi kromě dcery skoro nic nedal..Cítím, že si žije svůj život nezávisle na mě a dceři, nemá potřebu se se mnou o čemkoli bavit, přijde domů a jakoby tady nebyl. Na ulici, v obchodě, kdekoli zrovna jsme, koukám po párech a tiše závidím. Závidím jim obyčejné věci, objetí, držení za ruku, usmátí se na sebe, procházky s dětmi, posezení v kavárně, nic z toho neznám..
Došlo mi, že když po něm nic nechci, nic si nepřeji, neotravuji ho svýma řečma, tak je „pohoda“, jakmile si ovšem dovolím říct něco, co mu není vhod, začne řvát, urážet a vysmívat se, není schopný v klidu nikdy nic vyřešit, na trochu lidské úrovni a slušně, ať už se jedná o úplnou prkotinu. Hrozně se mi odcizil. Každopádně už ho nemám ráda tak, jako donedávna, ale ty city tam ještě nějaké jsou. Hlava mi říká, že to nemá smysl, že budu nešťastná, když s ním zůstanu, že to bude ještě horší, jenže ten zbytek citů, co tam ještě někde zůstal mi to vše komplikuje. Jen doplním, že fyzicky mě naprosto a stále přitahuje, sex s ním v rámci možností klape (tak 1× - 14 dní), ale ta komunikace se mnou, buď ponižující nebo žádná.)
Jen závěrem, myslím si, že se ke mě takto chová, protože si myslí, že nikdy nebudu schopna od něho odejít, že jen vyhrožuji a že bych se bez něj neobešla.
Toto chování není celou dobu, pozoruji ho od doby, co jsem začala na částečný úvazek pracovat, a dcerku hlídá on nebo babička. V péči o malou je vzorný.
Poradnu jsem navrhovala, bylo mi řečeno, že jsem blázen já ať se jdu vyléčit já.
Děkuji všem za přečtení.