Tonic v těhotenství

150
21.8.23 20:20

Tonic v tehu

Ahoj holky.
Jsem 6 měsíc těhotenství. Dnes jsem byla u kamarádky a nějak jsme se dostaly k tomu, že se v těhotenství nesmí pít tonic kvůli chitinu. Asi jsem Mimoň ale tato informace se ke mě dostala poprvé…no a teď. Poslední dva horké mesice…tedy tak 4-6 měsíc těhotenství piji přesto s tonicem. Obecně si jednu kávu denně dám… Takže v horkých dnech si dám to přesto právě s tonicem. Zprumelrovala bych to tak jednou týdně za ty dva poslední měsíce…třeba? Cca. Myslím, že v té kávě jsou tak 2 deci vždy…
Oba screeninigy mi vyšli ok…
Myslíte, že jsem mohla něco po.rat ???
Moc díky za jakoukoliv radu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20918
21.8.23 20:26

No tak by asi bylo dobré se dopracovat až k tomu, PROC SE TO NESMI PIT ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.8.23 20:34

@Cenarius jo přičetla jsem různé články. Předčasný porod, potrat zejm. Na začátku až po to xze pít tonic v omezeném množství je ok, protože ta dávka není v komerčních nápojích moc velká.
Proto se ptám raději na osobní zkušenosti.
Díky ale za radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20918
21.8.23 20:36
@den93 píše:
@Cenarius jo přičetla jsem různé články. Předčasný porod, potrat zejm. Na začátku až po to xze pít tonic v omezeném množství je ok, protože ta dávka není v komerčních nápojích moc velká.
Proto se ptám raději na osobní zkušenosti.
Díky ale za radu…

Dávka čeho? Jaké množství tam je, jaké je toxicita?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.8.23 20:37

Dávka chitinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.8.23 20:40
@den93 píše:
Dávka chitinu

myslíte chininu?? chitin je něco úplně jiného

dnes už v těch tonikách toho chininu není moc, přesto se v graviditě nedoporučuje
už další nepijte, víc pro to neuděláte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
21.8.23 20:42

Je to chinin, prostě už to nepij a neřeš to, co bylo, bylo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.8.23 20:43

Chitin : Chitin je netoxický polysacharid složený z molekul N-acetyl-D-glukosaminu, které jsou spojeny 1,4-β-glykosidickou vazbou. Vedle celulózy je druhým nejrozšířenějším polysacharidem na Zemi. Chitin je hlavní složkou kutikuly členovců, která je u některých zpevněna a přeměněna pomocí minerálních látek v exoskelet.

a chinin v tonicu :

Vždycky nás moc zajímalo, kolik chininu vlastně v dnešním toniku je. Oproti historii, kdy se podle některých pramenů údajně na léčbu malárie užíval prášek o hmotnosti dvou stříbrných mincí, je dnes jeho množství v toniku téměř zanedbatelné (oproti původnímu množství se jedná pouze o desetiny procent). Na etiketách tento údaj bohužel většinou nenajdeme. Víme ale, že například americká organizace FDA (Food and Drug Administration) dovoluje jeho maximální množství 83 mg/l.

V rámci České republiky množství chininu v nápojích reguluje zvláštní vyhláška, stanovující pro nealkoholické nápoje na bázi vody maximálně 75 mg/l, u alkoholu pak nejvíce 300 mg/l.

Na jednu sklenici toniku tak vychází průměrně 15-20 mg chininu - samozřejmě ale záleží na druhu použitého chininu či stáří stromu. Každý tonik tedy obsahuje jiné množství. Dle dostupných informací je tonikem s nejvyšším obsahem chininu na trhu East Imperal Burma Tonic Water (který je mimochodem strašně dobrý!).

Smrtelná dávka chininu je přitom pro člověka přibližně 8-10 g. Tonik nám tedy určitě neublíží, přesto bychom si na jeho konzumaci měli dávat v některých případech pozor.

Není tajemstvím, že se konzumace toniku také nedoporučuje těhotným ženám (vyvolává stahy svalstva, tedy i dělohy) a dětem…

/není zač ;)/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20918
21.8.23 20:48

Chitin je hlavní složkou kutikuly členovců, která je u některých zpevněna a přeměněna pomocí minerálních látek v exoskelet.

Takže spíš než tonic tě sejme škorpion na večeři. Paráda. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.8.23 20:49

Ono nyní je trend, jako že budeme jíst hmyz a smažené cvrčky

ale fujto

nikdy!!! :cert:

ani heverem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.8.23 21:05

Je já jsem se se přepsala :). Moc děkuji. Co jsem se dočetla, může to způsobit hlavně předčasný porod…tak to se nekonalo tak snad jsem nic více nezpůsobila. A moc díky za detailní popis. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.8.23 21:21

Jestli tam nebudeš dávat taky gin, tak snad problém nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
21.8.23 21:25

Ne gin fakt ne :D :D ale co si budem…mám teď dost strach…proto se ptám na zkušenosti. Zda tu byl taky někdo tak nevědomý a třeba ho pil a bylo vše ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.8.23 21:32

To bude ok.
A pamatuj si, až si budeš moc někdy dát, tak tonic růžový, růžový gin a zmrzlé jahody :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
22.8.23 00:55

Ja jsem zjistila že se tonic nemůže až u třetího těhotenství 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie