Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smile_xxx píše:
Na jednoho člověka to byl prostě moc. Ono ve stresu se ukáže, jak kdo reaguje. Někdo panikaří hned, někdo zapne autopilota, dělá to co se v tu chvíli očekává, a dolehne to na něj, až je po všem. Jsme jenom lidi.
Spíš by mě znepokojoval postoj manžela. Jeho reakce, že už ho to s manželkou nebaví, je dost na povážlivou. On si zmizí do práce, ale veškerá péče o děti je na manželce. Plus zajištění chodu domácnosti, vaření, úklid a pod. On by měl po příchodu do práce se aktivně zapojit s dětmi, to minimálně. Ale asi to nedělal, ani když měli jen jedno dítě. Je dost pravděpodobné, že v té době to zakladatelka zvládala všechno sama.
Je na čase to s manželem probrat, v klidu a bez emocí. A přimět ho k tomu, že se prostě musí více zapojit. Že chodí do práce je sice pravda, ale jen na 8 hod. Zakladatelka má full time job starání se o rodinu a domácnost 24/denně. Otázka je, zda se manžel zapojí (a ne ve stylu: pohlídal jsem ti děti, pověsil jsem ti prádlo), ale plnohodnotně a pravidelně. A nebo se bude vymlouvat na práci nebo něco jiného, a poraď si jak umíš.
On sice asi pracuje 8 hodin, ale 100 km daleko. Jak paní píše, jezdí ve 4 ráno pryč. V kolik se vrací, nevíme. Ale tedy klidně to může být 8 + 1.5 + 1.5, tedy 11 až 12 hodin mimo. Paní má po ruce maminku a tchyni. Dceru 3 roky může na pár hodin někam dát. Prasklá voda je blbý, ale proč u toho řeší nějaké drobky. Zdá se mi poněkud zbytečně vyhrocená.
@šklíbakočka
Má 7 týdenní dítě, s paní určitě ještě cloumají dost hormony, do toho nevyspání. Ono jak se sejde blbý den, tak při součtu všech těm malých blbostí to udělá jeden velký problém a na člověka to prostě spadne.
Den blbec už mám asi tak třetí den.
Jsem rozvedená, mám 14 letou dceru která mi naštěstí hodně pomáhá a 2 letou dceru která je totální nespavec už od miminka, pořád se vzteká, nic nechce.. přítel jezdí kamionem takže doma jen o víkend, někdy ani to ne. V okolí nemám nikoho, rodiče už nemám, přítelovo rodiče jsou z jiného města a taky to musím dávat ![]()
Já se omlouvám, ale směju se teď u počítače jako blázen - citace není přesná, jen to, co mě rozesmálo „do toho já, smradlavá“
To mi dneska zlepšilo den.
Neboj se, já se hroutím skoro každý den. Máme dvě děti - 2 roky a 4 roky. Do toho manžel doma neudělá vůbec nic (teda někdy jo, ale většinou ne). Každý den vařit, uklízet bla bla bla. Když už si navečer sednu že mám vše hotovo a na ráno připraveno, tak přijde manžel z piva, nadělá další svinčík, takže další kolotoč úklidu. Do toho otevírám láhev vína protože… protože prostě už se tomu můžu jenom smát. Že jsem něco doma neřekla slyším pravidelně i když to říkám několikrát. Že si manžel udělá pohodičku ve vaně a já se koupu hala bala už jsem taky nějak zkousla. Ale věř mi, že když už to ve mně fakt vře tak doma lítá všechno a manžel začne fungovat. Horší je, když přestanu mluvit úplně, to i manžel chodí po špičkách protože ví, že když nemluvím a neodpovídám už je fakt zle.