Toxicita v praci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pokiaľ robíš v IT a podľa popisu to odhadujem na konzultanta na SAP alebo iný softvér, tak choď na PN a podaj výpoveď. Roboty v tomto sektore je nie že dostatok, ale prebytok, o ľudí sa bijú.
Z toho čo popisuješ to lepšie nebude, pôjde to len k horšiemu. Bude to asi ten typ manažéra čo to nezvláda a potom si to odnášajú ľudia v jej bezprostrednom okolí. Treba odísť ešte predtým, než to na tebe nechá zdravotné následky. Ak ti ako nováčikovi dáva tickety, ktoré nevie ani senior, môže to byť aj kľudne snaha vyštvať ťa.
Ako druhá možnosť, čo sa v korporáte dá využiť, je skúsiť sa nechať preradiť na iné oddelenie, ale to ťa musí niekto podporiť, ideálne ak si ťa nejaký druhý team vyžiada. Neviem aké máš kontakty v práci, či by si mala možnosť aj toto využiť.
V každom prípade by som v tejto situácii bez okolkov išla k lekárke a požiadala ju o PN ešte predtým, než sa z toho celého zrútiš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry vecer,
Ano odhadli ste to, robim konzultanta pre isty software.
Teamlead je zahltena, povedala by som, ze je z toho psycho. Su to veci, co vie asi len ona..jej back-up to taktiez nevie riesit.
Aj ked som im vysvetlila, ze to neviem a je mi trapne nevediet s klientom riesit na calle, zhadzujem samu seba aj firmu. Nepomohlo to. Dostala som este vacsi pruser riesit.
Nahorsie je, ze tie incidenty trva na tom mi ich pripisovat jak malemu decku, pritom to zvladam aj sama.
Presunula som sa z ineho tymu, kde to bolo naprd do tohto tymu…hyckali si ma 6 mes, no a na ten 7 pritvrdili.
Nic..len odist
- Citovat
- Upravit
Radím změnit práci - ty to vidíš jako bossing, ale hodně lidí, zejména 30-, naopak takový bere jako challenge, tak prostě funguje korporát, není to pro každého, má to výhody (když se osvědčíš, ukáže se, že se umíš učit za pochodu, zvládáš krize, jdeš rychle nahoru a tam už si diktuješ podmínky) i nevýhody (pro někoho je ta prvotní „junior“ fáze stresující a vyčerpávající). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomie nechcem sa hádať, ale challenge vyzerá podľa mňa inak. Ja som teda v tejto oblasti softvérového konzultantstva senior, a už som dostatočne poučená, že keď mi nesedí nadriadený alebo kolektív, treba sa jednoducho posunúť o dvere ďalej.
A aby som nevyzerala ako clovek co každý rok mení prácu, tak v tomto fachu som 18 rokov a mam 3 zamestnávateľa v poradí. Čiže skutočne nie som niekto, kto uteká pred problémami a mení prácu, keď naňho niekto krivo pozrie.
Ten popis čo dala slečna, by pre mňa osobne bola jasná červená a rozlúčila by som sa s tímom/zamestnávateľom.
Druhá vec je to, že toto je presne ten typ práce, kde je permanentný stres, tlak na dodržiavanie termínov a je v podstate jedno ci si junior ci senior. Ten tlak bude vždy. Seriózna spoločnosť juniorovi podá ale na začiatku pomocnú ruku a zastreší ho niekto, kto ho na začiatku trochu potiahne.
Ja by som volila odchod, obzvlášť keď je toľko možností na zmenu, nevidím dôvod chodiť do práce s bolesťami brucha a panikou. Ale ja som ja.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dakujem za reakciu.
Najvacsi problem vidim v tom, ze od zaciaktu nebola transparentnost z ich strany. Dostavala som riesit uplne prkotinky, tympadom si mysleli, ze som zaucena a hodili ma do narocnych veci, ktore ma problem riesit sama team leaderka. Pomocnu ruku v tomto nemam, naopak som vysmiata, ze nerozumiem.
Dalsi Problem je, ze vela veci sa dotyka integracie dvoch modulov, chybaju dokumenty manualy, proste nieco o co sa mozete opriet ako vlastne zacat riesit problem. Tieto veci predtm riesila team leaderka, ale ta nenapisala ani 1 article, a pol roka som ju musela prosit o pristup do integrovaneho testovacieho modulu. Bez testovania v nasom test module, sa nikde nepohnem.
Neutekam pred problemom, vydrzala som naozaj dost uz v tej firme.
Ale zaslo to naozaj daleko, ked mi pripisala case: nedokoncena implementacia, kopec problemov so zlym nastavenim od implementacie, deadline 5 dni, tlak zo strany Accoutn Manage a klienta., take rozsiahle problemy v configuracii som v zivote nevidela. Na calle mala ona sama problem to vobec konzultovat s klientom, poslala im summary, ktore bolo uplne chaoticke, klient si vyziadal dalsi call. Mne to predala ako „Hope all is ok, you will do it“. Klient pri testovani zistil XY problemov napriec konfiguraciami, ktore boli nastavene zle do implementacie.
Ja som sa dala vypisat, pretoze toto by som nezvladla.
- Citovat
- Upravit
@Lavenderka Pozadej si o prerazeni do jineho teamu nebo dej vypoved. Nemela bys mit problem najit si praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lavenderka neviem v akom si štádiu momentálne. Pokiaľ si rozhodnutá odísť, ešte by som sa k nariadenej nahlásila na pokec. Na rovinu by som povedala, ako to mam a ze pomyslam na odchod ak nebudem mat podporu pri riešení incidentov, ktoré si vyžadujú väčšie skúsenosti ako mam. A za pár dní, mozno okamzite budeš vedieť na com si. Bud sa stav zlepší, alebo pôjdeš inde. Ked si vypísaná, nikam sa nenahli, nechaj si všetko prejsť hlavou. Tou PN si ju asi vytočila. Na 90% počítaj s odchodom. O novú prácu nemaj strach, trh je preplneny ponukami. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit