Toxická tchyně

2
12.4.25 19:06

Toxicka tchyne

Nejdriv jsem se z toho chtela vypovidat, ale to by byl sloh. Takze strucne. Nejsem dost dobra, vychovu mame na hovno, samozrejme to je vse moje vina a moje vychova. Citove vydirani smerovane na manzela jak tam jezdime malo je tam sama (2× rozvedena a nyni ji vztah vydrzi prumerne rok). No nejhorsi mi na tom asi pripada zpusob jakym tohle dava najevo a jak manipuluje s manzelem. On ji proste vsechno sezere. Ona neni ten typ co by to rekl naprimo. Ona se urazi, ignoruje pak deti, zvedne vyznamne oboci. ma potrebu se mnou porad bojovat o “moc”, porad dokazovat jak je lepsi. A ten chlap to proste nevidi. Nekdy jo, ale pak staci dobre smerovana manipulace a zase se ji zacne zastavat. Ma to nekdo podobne? Omezila jsem kontakt na minimum, manzel s detmi tam jezdi. Ja proste neumim hrat tyhle jeji hry, jsem asi moc hodna a nemam na tohle zaludek. Obcas ji v dobre vire neco reknu a ona to pak pri prvni prilezitosti otoci proti mne. Nevim jak se mam v jeji pritomnosti chovat. Kdyz si drzim odstup tak je pak na me zase manzel nastvany ze se mama snazi. Co s tim? Ma to nekdo podobne? Ja si kolikrat rikam ze vedet tohle a jak to bude do manzelstvi zasahovat, tak si ho snad ani nevezmu. A stve me ze nad tim takhle premyslim.

Příspěvek upraven 14.04.25 v 11:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20884
12.4.25 19:36

Tak pokud řekne, že máte výchovu na hov*no. Což je vizitka vás obou. Tvůj muž si zachrochta a hodí to s tchýni všechno na tebe, tak to je čas na rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.4.25 21:41
@Gabi0109 píše: Více

Klasika, problém není tchýně, ale tvůj muž, který nedrží s tebou, ale s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
13.4.25 08:51

Jen z pozice chlapa…na hádku jsou potřeba dvě. Většinou když se potkají dvě,, královny" tak se servou o vedoucí pozici.
Výchova dětí je věc vás obou, tvoje a manžela. Pokud je manžel mamánek, tak se to nezmění. Jestli se nesnesete, tak chod jen na zdvořilostní návštěvy a konec. Pořád je to matka tvého manžela a babička dětí a to zůstane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.25 11:11

Já jsem v manželově rodině cca 17 let. Doteď oběma tchánovcům vykám. Manžela švagrová přišla do rodiny asi před 3.lety a už asi rok, co jsem vysledovala, si s nimi tyká :nevim:. Tchyně mi tenkrát o Vánocích, kdy jsme je všechny s manželem U NÁS obskakovali, nosili x chodů jídla, hostili, vyprávěla, jak je švagrová skvělá, jak všechno umí, zná a má zmáknuté levou zadní. A to i před ní zmínila za ten večer asi 7× :zed:. No, byla jsem neskutečně vytočená. Tchyni nemám ráda, je to velmi omezená a silně neempatická osoba, ale pořád jsem se snažila mít tak nějak respekt, kvůli manželovi. Dost jsme se kvůli ní už nahádali. Řekla jsem si, že mi za to baba nestojí, ale stále je mi někdy až zle, pokud se s ní mám vidět na nějaké oslavě apod :roll:
Prosím anonym, chodí sem příbuzní.

• Citovat
  • Upravit
33510
14.4.25 17:41
@Gabi0109 píše: Více

Nauc se taky vyznamne zvedat oboci a pouzij to na manzela. Treba ti pak vsechno sezere stejne jako sve matce ;)
A kdyz to nepomuze, tak at se vrati k mamince a muzou hledat spolu tu pravou.
Jestli nevidi problem, nesnazi se najit kompromis, tak neudelas fakt nic.
V jeho ocich si ty ta problemova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová