Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechceš se svěřit mamce nebo někomu, komu duverujes? Podporil by tě v tom rozhodnutí a podržel. Hodně štěstí u maturity a v nové životní etapě ![]()
Sver se vasim, at te k podpori, aby vedeli, co se chystas udelat. Urcite si kolem sebe priprav nejake spolehlive lidi, abys tuhle situaci zvladla a nepadla zpatky do jeho obludaria. Je to manipulator.
Ted jsi na přelomu, odmaturuješ, pošleš ho do haje, a začneš novy, štastnejsi život, ju ![]()
No pardon. Nemusím už dočítat. Kdyby mě bylo 19 a měla bych takovýho.,.. no vlastně, já bych neměla. Pokud si chceš zničit život zustan si s ním. On si nic neudělá na to se má určitě moc rád. Pokud s ním zůstaneš a hodí po tobě znova židli. Modlí se aby tě trefil. Třeba ti pak spoustu věcí dojde.
To se ani nedá dočíst, už v půlce máš dost důvodů, proč to skončit. Nebuď blázen, jestli si někoho,, lepšího,, už nikdy nenajdeš, tak jenom proto, že ztrácíš čas s tímhle. Jak jako,, už,, nenajdu skvělýho? Tys jako někoho už takového ve svém životě měla? Jo, srdceryvny scény přijdou, musíš vydržet a být silná a nenechat se znovu zmanipulovat. Svěř se někomu, rodičům, jistě ti pomůžou.
@Anonymní píše:
Poslední dobou přemýšlím, zda můj partner není toxický. Ano, říkala to má rodina i přátelé už dřív, jenže já jsem byla bláznivě zamilovaná a myslela jsem si, že jen závidí…
Zpočátku byl fajn, zahrnoval mě velkou pozorností, láskou, pusinkami, objetím, vše mi platil, zkrátka, abych se měla jako v bavlnce. Komu by se to nelíbilo, navíc měl tehdy svaly a já z něj nemohla. Vadilo mi jen, že na veřejnosti snad s každou holkou flirtoval. On říkal, že to není flirt, anebo že to nepozná a nemůže za to. Tak jsem to brala, jako že je je to on. Jenže už v té době stačilo, abych si napsala s kamarádem ahoj a hned žárlivá scéna, že ho podvádím. Začal se měnit, znatelně přibral, ale i tak si dovoloval říkat, že je sexy a každá ho chce. Postupně mě odstřihl od kamarádů a kamarádek. Dokonce i když jsme byli na party a já se šla bavit s kamarádkama, tak na mě hazel ublížený výraz, pak se se mnou nebavil, hádal se. Slova, že na něj se*u jsou na denním pořádku, i když 99,9% času trávím s ním. Naštěstí spolu nebydlíme, ale o moji rodině říká, že je strašná, urazi všechny členy mé rodiny. Snaží se mě přesvědčit, že mě nemají rádi atd. Sex vyžaduje denně, když ho nedostane, je nepříjemný, nadává mi. Naposledy prý, s kým ho podvádím, začal řvát atd. Když mu řeknu, že dnes ne, svede mě…naposledy me povalil a de facto udělal pusou ačkoli jsem prosila, že nechci a on pak vyžadoval taky ale já jsem odmítla, že jsem to nechtěla a on, hlavně že ty sis to užila a takové kecy…
Pokaždé, když jsem s ním jsem jakoby úplně vycuclá, bez energie, naládová. Řekněme, že když s ním jdu ven odcházím plná energie a šťastná a domů se vracím vycuclá a naštvaná. Ano, domů… Je mi 19 a jemu 18,a toto se děje, taky mi to přijde absurdní, že v takto mladém věku. Mám ještě k tomu hormonální nerovnováhu, více testosteronu, Dr. že je to pcos, hormonální systém se mi začal hroutit před dvěma a půl lety - v době, kdy jsem začala chodit s ním. Od té doby do sebe laduju hormony na úpravu… Před tím jsem byla zdravá a veselá… Rodina me varovala, přátelé ho nemají rádi… Bojim se ho opustit ačkoli moc dobře vím, že bych měla a cítila bych se lépe, byla zdravá… Už jsem ho jednou poslala do háje, tento listopad, po té, co se ožral a hodil do mě židli a přitlačil ke zdi… Ale začal brečet, slibovat, že to neudělá a já se k němu vrátila. Vtipný je, že jsem s ním ztratila menstruaci, v listopadu, když jsem se s ním rozešla tak mi přišla a když jsem se s ním zas dala dohromady, tak nedošla a zjistili mi pcos a beru prášky teď. Musím se s ním rozejít, jsem šťastná bez něho, chce po mě jen sex, pozornost a mít mě ideálně zamčenou a nadávat mi. Bude mi 20, ve středu maturuju, odhodlavam se k tomu, že ho pošlu do háje, protože mám právo na lásku a zdraví kor, když jsme ještě mladí, ale strašně se bojím, že to budou zas srdceryvný scény. On mi navíc říká, že mě chce i s mým „pcos" a tím mě totálně snižuje. Myslím si, že to pcos mám stejně z něho a když bych s ním nebyla, zas budu v hormonální rovnováze a šťastná… Ponižuje mě i jinak… Jsem ale v háji a bojím se, že na to nemám koule a že už nedokážu najít skvělýho muže… Pardon ale potřebovala jsem se vypsat![]()
![]()
Příspěvek upraven 23.05.22 v 19:48
Chodíš na střední, nebydli s chlapem, ale doma rodiči. Pak tě sotva vylíže ![]()
@Russet píše:
Chodíš na střední, nebydli s chlapem, ale doma rodiči. Pak tě sotva vylíže
Nevím, co tím myslíš a na co narazis, ale pokud to chápu správně, tak tě chci jen informovat, že k sobě normálně chodíme dom, prespavame apod, takže to není žádnej troll a nevím, čemu se divis, pokud jsem to „vylize" pochopila špatně, tak se omlouvám, ale zatím to chápu jen tak, že nechápeš, že když spolu nebydlíme, tak to neznamea, že spolu nemůžem něco mít.
Rozchody nebývají snadné, ale ve vašem případě je nutný. Bydlíš u rodičů, svěř se jim, že se ho bojíš, že se chová jako blázen. Nemusíš se s ním scházet osobně. Venku pak choď nějakou dobu s doprovodem. Hodně štěstí k maturitě.
@Anonymní píše:
Nevím, co tím myslíš a na co narazis, ale pokud to chápu správně, tak tě chci jen informovat, že k sobě normálně chodíme dom, prespavame apod, takže to není žádnej troll a nevím, čemu se divis, pokud jsem to „vylize" pochopila špatně, tak se omlouvám, ale zatím to chápu jen tak, že nechápeš, že když spolu nebydlíme, tak to neznamea, že spolu nemůžem něco mít.
Když budeš doma a nebudeš za ním neustále lézt, budeš se učit na maturitu a chodit ven i s kamarádkami, budeš mít mnohem méně problémů.
@Russet píše:
Když budeš doma a nebudeš za ním neustále lézt, budeš se učit na maturitu a chodit ven i s kamarádkami, budeš mít mnohem méně problémů.
Ano, paní učitelko ![]()
@Russet
Wow, ono je to… Těžký, já vím, že todle by bylo jednoduchý a nejlepší a ano, je to takto správně, jenže je těžký to udělat… Těžký začít dělat toto a ukončit 2,5 lety vztah v mým věku… ![]()
@Anonymní píše:
@Russet
Wow, ono je to… Těžký, já vím, že todle by bylo jednoduchý a nejlepší a ano, je to takto správně, jenže je těžký to udělat… Těžký začít dělat toto a ukončit 2,5 lety vztah v mým věku…
Když se chceš nechat skoro znásilňovat a ponižovat, hýčkej si ho další dva roky. Já jsem s jedním mužem 20 let. Kdyby dělat to, co ten tvůj, nevydržím ani měsíc ![]()
Sama dobre víš, že s ním být nemáš. Tak mi řekni PROČ s takovým člověkem zůstáváš? Myslíš si, že si od 20 do 80 už nikoho nenajdeš? Prosímtě, snad nejsi hloupá.
Jediné, co chápu je počkat do maturity. Ve středu odmaturujes a ve čtvrtek ho pošleš do prčic. Nebo na co že to čekáš? Na těhotenství nebo na znásilnění? ![]()
Poslední dobou přemýšlím, zda můj partner není toxický. Ano, říkala to má rodina i přátelé už dřív, jenže já jsem byla bláznivě zamilovaná a myslela jsem si, že jen závidí…

Zpočátku byl fajn, zahrnoval mě velkou pozorností, láskou, pusinkami, objetím, vše mi platil, zkrátka, abych se měla jako v bavlnce. Komu by se to nelíbilo, navíc měl tehdy svaly a já z něj nemohla. Vadilo mi jen, že na veřejnosti snad s každou holkou flirtoval. On říkal, že to není flirt, anebo že to nepozná a nemůže za to. Tak jsem to brala, jako že je je to on. Jenže už v té době stačilo, abych si napsala s kamarádem ahoj a hned žárlivá scéna, že ho podvádím. Začal se měnit, znatelně přibral, ale i tak si dovoloval říkat, že je sexy a každá ho chce. Postupně mě odstřihl od kamarádů a kamarádek. Dokonce i když jsme byli na party a já se šla bavit s kamarádkama, tak na mě hazel ublížený výraz, pak se se mnou nebavil, hádal se. Slova, že na něj se*u jsou na denním pořádku, i když 99,9% času trávím s ním. Naštěstí spolu nebydlíme, ale o moji rodině říká, že je strašná, urazi všechny členy mé rodiny. Snaží se mě přesvědčit, že mě nemají rádi atd. Sex vyžaduje denně, když ho nedostane, je nepříjemný, nadává mi. Naposledy prý, s kým ho podvádím, začal řvát atd. Když mu řeknu, že dnes ne, svede mě…naposledy me povalil a de facto udělal pusou ačkoli jsem prosila, že nechci a on pak vyžadoval taky ale já jsem odmítla, že jsem to nechtěla a on, hlavně že ty sis to užila a takové kecy…
Pokaždé, když jsem s ním jsem jakoby úplně vycuclá, bez energie, naládová. Řekněme, že když s ním jdu ven odcházím plná energie a šťastná a domů se vracím vycuclá a naštvaná. Ano, domů… Je mi 19 a jemu 18,a toto se děje, taky mi to přijde absurdní, že v takto mladém věku. Mám ještě k tomu hormonální nerovnováhu, více testosteronu, Dr. že je to pcos, hormonální systém se mi začal hroutit před dvěma a půl lety - v době, kdy jsem začala chodit s ním. Od té doby do sebe laduju hormony na úpravu… Před tím jsem byla zdravá a veselá… Rodina me varovala, přátelé ho nemají rádi… Bojim se ho opustit ačkoli moc dobře vím, že bych měla a cítila bych se lépe, byla zdravá… Už jsem ho jednou poslala do háje, tento listopad, po té, co se ožral a hodil do mě židli a přitlačil ke zdi… Ale začal brečet, slibovat, že to neudělá a já se k němu vrátila. Vtipný je, že jsem s ním ztratila menstruaci, v listopadu, když jsem se s ním rozešla tak mi přišla a když jsem se s ním zas dala dohromady, tak nedošla a zjistili mi pcos a beru prášky teď. Musím se s ním rozejít, jsem šťastná bez něho, chce po mě jen sex, pozornost a mít mě ideálně zamčenou a nadávat mi. Bude mi 20, ve středu maturuju, odhodlavam se k tomu, že ho pošlu do háje, protože mám právo na lásku a zdraví kor, když jsme ještě mladí, ale strašně se bojím, že to budou zas srdceryvný scény. On mi navíc říká, že mě chce i s mým „pcos" a tím mě totálně snižuje. Myslím si, že to pcos mám stejně z něho a když bych s ním nebyla, zas budu v hormonální rovnováze a šťastná… Ponižuje mě i jinak… Jsem ale v háji a bojím se, že na to nemám koule a že už nedokážu najít skvělýho muže… Pardon ale potřebovala jsem se vypsat
Příspěvek upraven 23.05.22 v 19:48