Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dva lidi a tele v takhle malé garsonce? Ne, to není vhodný.
Ne, do bytu maximálně čivavu. Do garsonky, která je malá i pro jednoho člověka, bych si nic nepořizoval.
Ahoj, já mám 22kg psa v 3+1 80m2 velkém bytě. Ale jsme na konci města, za domem máme lesy a s partnerem jsme oba na home office. Nebo s námi jede do práce. Garsonka je fakt blbost.
@Anonymní píše:
Dnes jsem tu četla jednu diskuzi ohledně psa s PP a bez PP. Já koupi zvažuji, ale žijeme s partnerem v garsonce 28m2 na náměstí, do práce jezdíme pred 5:00 a vracíme se okolo 14:30. Nemám problém s nim chodit pak na dlouhé procházky, ale nevím teď jestli je to úplně vhodné. Jedna se o psa 20kg +-
Když jezdíte před pátou do práce, budete mít čas ho vyvenčit?
A aby to bylo za 5 minut, abyste to stihli a pak bude tak dlouho sám doma, já bych do toho v žádném případě nešla.
Ten byt je jedna věc, ale podle váhy psa to vypadá na sportovní plemeno, to mi do města nesedí. Taky mi přijde blbé, že máte oba stejnou pracovní dobu - ten pes musí ven i ráno, tak nevím, jestli vám neva si o hodinu přivstat, odpoledne s ním ven můžete (to je fajn, ale zase tím ztratíte hromadu svého volného času), večer taky. Jinak přes den ten pes prostě bude sedět doma, znám takové, co jim to nevadí, obecně to ale za šťastné nepovažuju, spíš bych to viděla na nějaké menší plemeno, co zvládá chodit na záchůdek a moc toho v tomhle smyslu nevyprodukuje. Taky asi hraje roli, jestli máte se psy zkušenost a víte, že vám pak bude tak trochu smrdět celá garsonka včetně oblečení, a nevadí vám to.
Ale jo, znám páry, kde v tomhle psa měli (normálního křížence z útulku, takže ten byl vděčný zlatíčko a přizpůsobil se) a dali to. ![]()
Od 5 ráno do 14.30 sám doma, bez možnosti jít na wc, to je týrání zvířat. ![]()
Chudák.
Zvládli jsme to v takovéhle garsonce já, muž, 6 koček a Německý ovčák. Nebyla tehdy jina možnost. Dalo se, ale bylo to děsivě náročný. Prvoplánově to nedoporučuju.
Velikost bytu je jedna věc, ale hodně hodin bez vyvenčení
navíc jak moc aktivní plemeno to je? Pokud aktivní tak 10min procházka ráno stačit nebude. nešla bych do toho, ten pes bude sám ![]()
Jake presne plemeno?
Stene nebo dospely pes?
Dospely vyklidneny na pohyb nenarocny pes proc ne, ale cokoliv jineho bude masakr.
O místo bych se nebála a taky do toho šla. V garsonce bydlí často i páry s dítětem.
Dokud budou lidi napadat takový hovadiny, tak pořád budou na světě nešťastný zvířata a nasrraný sousedi.
@terien nevím, jak by ten pes asi trpěl. V bytě má psa každý v Praze. Byt má 30m2. Na této rozloze bydlí běžně 2-3 lidé. Prodávají se i byty o 11m2. Takže pes bude mít místa, jako 1-2 lidi. A pokud ho bude dostatečně často venčit. Tak garsonka není problém.
Záleží jaké plemeno, něco jako borderku třeba určitě ne, pokud nechcete po práci až do večera lítat se psem. Ale jinak, pokud se budete psovi dostatečně věnovat, tak proč ne? Když bude mít dostatečný vyžití, tak bude doma spát, pokud to nebude přímo hyperaktivní plemeno. Pokud chcete psa s tím, že s ním půjdete třikrát denně před barák, no tak to samozřejmě ne, to by chudák byl. Ale o velikosti bytu to není. Prostě vhodně vybrat plemeno a věnovat se mu. To je celý problém. Pokud to bude štěně, tak určitě zajistit venčení během dne, štěně to nevydrží. Dospělý pes je takovou dobu sám každý druhý, většina lidí je přes den minimálně 8-10 hodin pryč. To by pak někoho mít psa skoro nikdo. Nikdo kdo chodí do práce.
Dnes jsem tu četla jednu diskuzi ohledně psa s PP a bez PP. Já koupi zvažuji, ale žijeme s partnerem v garsonce 28m2 na náměstí, do práce jezdíme pred 5:00 a vracíme se okolo 14:30. Nemám problém s nim chodit pak na dlouhé procházky, ale nevím teď jestli je to úplně vhodné. Jedna se o psa 20kg +-