Pes do garsonky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1482
23.5.22 20:45
@Anonymní píše:
Dnes jsem tu četla jednu diskuzi ohledně psa s PP a bez PP. Já koupi zvažuji, ale žijeme s partnerem v garsonce 28m2 na náměstí, do práce jezdíme pred 5:00 a vracíme se okolo 14:30. Nemám problém s nim chodit pak na dlouhé procházky, ale nevím teď jestli je to úplně vhodné. Jedna se o psa 20kg +-

Velikost bytu určitě není problém, jak někteří píšou, dělám docaskarku a svého času sem doma měla klidně 4 psi a mám 1+1 a psi sou nejspokojenejsi na posteli s páníčkem nebo na gauči všichni u sebe, rozhodně když budete mít 4+1 pes stejně bude tam, kde budete vy. Ale chapu, ze mezi nami sou i takovy, s nazory, ze prs patri do kotce nebo jen k baraku… :roll: U vás je spíše problém časový, u štěněte počítejte minimálně rok… a to opravdu minimálně, že vám nevydrží 10 hodin nevykonat potřebu - nozna to nevydrzi nikdy :nevim: a nebude to tím že to neumí, prostě to neudrzi… mladí psi jsou i hodně aktivní a tím logicky mají více potřeb na toaletu, pití atd… když byla moje fenka mladá tak sem dělala praci takovou že vesměs doma byla sama třeba 4 Max 5 hodin, teď dělám obcas i 10hodinove směny s chlapem se stridame ruzne takze nekdy doma proste 10 hodin je, a kolikrát přijdu domu a ona stejně pořád spí ale je jí už 8 let a je takový flegmatik.

Nepřemýšlíte spíše o nějakém starsim psovi z útulku, spolku nebo tak? Tam vám dokážou říct i jestli pejsek potřebuje tolik společnosti a zda vám vydrží s potrebou atd.. i když 10 hodin je hodně pro každého, kor když to není jen občas ale vlastně opravidelne. I já mám často výčitky, že je tady sama a pošlu sem občas mamku a to u nás to není nijak častá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.5.22 23:57

Nejenom vydrzet necurat a zvladat vencit, ale mlady vetsi pes z toho bytu udela kulnicku.
Proto kdyz uz, tak mensi pes nebo ne stene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
24.5.22 08:26

Mám psa 25kg, aktivní dalmatin. Prošla se mnou vícero bytů, i garsonku. Nikdy nikde nebyl problém. Nejdůležitější pro ni bylo, že jsem tam já a jestli je se mnou ve dvoupatrovym baráku nebo garsonce vůbec neřešila. Ani jednou jsem neměla pocit, že by trpěla. :lol:
Je ale pravda, ze každé odpoledne bylo zasvěceno aktivitám a venčení, tudíž dospávala i druhy den dopoledne a myslim si, ze byla rada, ze jsem pryč a má klid :D Vydržela vždy úplně v pohodě 9 hodin doma, nikdy žádná nehoda. Mam ji 8 let. Zkrátka, když se mu budete věnovat, tak ho mějte kdekoli, hlavně ho milujte, ten pes vlastně víc nepotřebuje, vy jste jeho svět :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.5.22 18:28
@sloubabe píše:
Mám psa 25kg, aktivní dalmatin. Prošla se mnou vícero bytů, i garsonku. Nikdy nikde nebyl problém. Nejdůležitější pro ni bylo, že jsem tam já a jestli je se mnou ve dvoupatrovym baráku nebo garsonce vůbec neřešila. Ani jednou jsem neměla pocit, že by trpěla. :lol:
Je ale pravda, ze každé odpoledne bylo zasvěceno aktivitám a venčení, tudíž dospávala i druhy den dopoledne a myslim si, ze byla rada, ze jsem pryč a má klid :D Vydržela vždy úplně v pohodě 9 hodin doma, nikdy žádná nehoda. Mam ji 8 let. Zkrátka, když se mu budete věnovat, tak ho mějte kdekoli, hlavně ho milujte, ten pes vlastně víc nepotřebuje, vy jste jeho svět :srdce:

A co steneci obdobi? To jste stravili kde a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
24.5.22 19:05

@Lucie_Sx

štěněcí období jsme strávili ve 3+1, ale se spolubydlici, takže k dispozici jen náš pokoj a kuchyň. Vzala jsem si tehdy 3 týdny dovolenou a pak chodila o obědových pauzach vencit, do te doby dokud trochu nevyrostla. Odmala byla učená, ze když je doma, tak se odpočívá a spí. Pozvolné trénování odchodu (v době té dovolené) stylem na 10min odejit a pokud je zticha, tak se vrátím, pokud nebyla, tak jsem dovnitř nešla, dokud se neuklidnila. Konání potřeby se naučila sama, to jsem ji neučila vůbec. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
24.5.22 19:22

@Matt 02 většina psů v době nepřítomnosti majitele spí.
Pokud se psoci budeš opravdu věnovat, klidně si ho pořiď.

Měla jsem v pidi bytě dobrmana. Nikdy nic nezníčil. Ale byla potřeba ho zaměstnat, jak hlavu tak tělo.
Byl úžasný. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
8302
24.5.22 19:26

Do garsonky bišonka, maltézáčka, minipudlíka - prostě malinkýho, co nelíná, a kterýmu nevadí se přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
24.5.22 19:38

Náš soused má bígla v kotci ( nějak ho nestíhal socializovat, pes mu dáví kočky a slepice )a pes v kotci štěká a štěká. Dle souseda hlídá. Všichni sousedi naštvaní.
To jen k tomu prostoru a sousedech;)

• Citovat
  • Upravit
7296
24.5.22 20:00
@kocourGarfield píše:
@Matt 02 většina psů v době nepřítomnosti majitele spí.
Pokud se psoci budeš opravdu věnovat, klidně si ho pořiď.Měla jsem v pidi bytě dobrmana. Nikdy nic nezníčil. Ale byla potřeba ho zaměstnat, jak hlavu tak tělo.
Byl úžasný. :srdce:

Asi špatný označení ;). Ale jinak stopro souhlasím na sto procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.5.22 10:07
@sloubabe píše:
@Lucie_Sxštěněcí období jsme strávili ve 3+1, ale se spolubydlici, takže k dispozici jen náš pokoj a kuchyň. Vzala jsem si tehdy 3 týdny dovolenou a pak chodila o obědových pauzach vencit, do te doby dokud trochu nevyrostla. Odmala byla učená, ze když je doma, tak se odpočívá a spí. Pozvolné trénování odchodu (v době té dovolené) stylem na 10min odejit a pokud je zticha, tak se vrátím, pokud nebyla, tak jsem dovnitř nešla, dokud se neuklidnila. Konání potřeby se naučila sama, to jsem ji neučila vůbec. :think:

Tak dobry, melas stesti.
Ono stenata vetsinou nici veci, i kdyz je clovek zamestna (utahat stene do mrtva uplne nejde - nemelo by se).
Tak je lepsi s tim pocitat, maximalne bude pak clovek prijemne prekvapen, ze dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
25.5.22 10:26

V garsonce by mi asi vadilo, že nelze psa oddělit od spacího prostoru. Psy do ložnice nepouštím. Jinak na velikosti bytu podle mě psovi celkem nezáleží, naši psi doma většinu času spí, vyběhají se venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.22 13:42

@Freeandwild to nemusí být problém. Garsonka má přece nějakou chodnu, předsíň.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová