Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim, uz si nevim rady tak zkousim sem, jestli nema nekdo podobne zkusenosti.
Mam celkem 3 tetovani, ale toto nejnovejsi se hoji nejhur, mam ho asi 3 tydny. Co je zahada, ze casti toho tetovani jsou uplne v poradku. ale zbytek je takovy zlehka otekly, vystouply a sem tam to i svedi. Prvni dny jsem mazala na doporuceni taterka masti, kterou mi dal 3× denne. Dale jsem mu napsala muj problem a rekl ze mam zkusit mazat 1× denne bepanthenem, pred sluncem tetovani chranim(delsi rukav napriklad) Ale stale bez zmeny. (bepanthenem natiram asi 4. den. Prosim o radu? Mam jet za mesic na dovolenou a chtela bych to mit v pohode ![]()
@amuuk tetování nemám, ale zkusila bych framykoin. Je to antibiotikum a jestli je tam nějaký lehký zánět tak by mělo pomoci
Ahoj, hodně mě trápí strašná bolest a křeče při MS, strašně krvácím a zvracím, mám bolesti v podbřišku i při sexu, rok a půl se snažíme o mimčo a nic,
Jak tak jsem četla na netu tak mi to sedí na endometriozu. Zažila jste to nějaká taky jaky fakt byli příznaky.
@Zuzana Monika píše:
Ahoj, hodně mě trápí strašná bolest a křeče při MS, strašně krvácím a zvracím, mám bolesti v podbřišku i při sexu, rok a půl se snažíme o mimčo a nic,
Jak tak jsem četla na netu tak mi to sedí na endometriozu. Zažila jste to nějaká taky jaky fakt byli příznaky.
1. Super rada k tématu tetování 2. Dojdi si k doktorovi. Pokud s tím nic nedělá tak si najdi jineho
@Zuzana Monika píše:
Běž k lékaři ![]()
PS: Máš špatnou diskuzi ![]()
@amuuk píše:
Zdravim, uz si nevim rady tak zkousim sem, jestli nema nekdo podobne zkusenosti.
Mam celkem 3 tetovani, ale toto nejnovejsi se hoji nejhur, mam ho asi 3 tydny. Co je zahada, ze casti toho tetovani jsou uplne v poradku. ale zbytek je takovy zlehka otekly, vystouply a sem tam to i svedi. Prvni dny jsem mazala na doporuceni taterka masti, kterou mi dal 3× denne. Dale jsem mu napsala muj problem a rekl ze mam zkusit mazat 1× denne bepanthenem, pred sluncem tetovani chranim(delsi rukav napriklad) Ale stale bez zmeny. (bepanthenem natiram asi 4. den. Prosim o radu? Mam jet za mesic na dovolenou a chtela bych to mit v pohode
V lékárně si kup Bepanthen přímo na tetování, mázla sem občas aj Měsíčkovým krémem ![]()
Zcela určitě tam máš infekci, tetování mám opravdu hodně a mám tím pádem i dost zkušeností. Zřejmě jsi tetování nechránila a dostal se ti do toho nějaký bordel a nebo jsi měla špatnou tatérku, která nedbá na hygienu, která zde hraje obrovskou roli.
Toto bude běh na dlouhou trať, s tím počítej, občas se i stane, že díky této infekci ( zánětu) se tetování celé zničí a budeš tam mít jen nevzhlednou skvrnu.
Nicméně s tímto musíš za tím, kdo tě tetoval. On ví jakou značkou barvy atd., to on/ona by ti měl poradit. Navíc mi ani nevidíme, jak přesně to máš
Tohle jsem měla taky, chce to čas, ono se to zhojí. Já mám barevné tetování a tělo mi odmítlo žlutou barvu, hodně se mi i tehdá vyloupala. Ještě vydrž, za ten měsíc už by se to mělo zhojit hezky.
@Upirek123 píše:
Zcela určitě tam máš infekci, tetování mám opravdu hodně a mám tím pádem i dost zkušeností. Zřejmě jsi tetování nechránila a dostal se ti do toho nějaký bordel a nebo jsi měla špatnou tatérku, která nedbá na hygienu, která zde hraje obrovskou roli.
Toto bude běh na dlouhou trať, s tím počítej, občas se i stane, že díky této infekci ( zánětu) se tetování celé zničí a budeš tam mít jen nevzhlednou skvrnu.Nicméně s tímto musíš za tím, kdo tě tetoval. On ví jakou značkou barvy atd., to on/ona by ti měl poradit. Navíc mi ani nevidíme, jak přesně to máš
Tetovani jsem vzdy venku necim prikryla a postupovala jako vzdy. Tater je profesional ktery ma 15 let praxe, nedam na nej dopustit. Proto spis asi odnekud z venku necistota. Zatim tetovani vypada okej, jen je otekle a tepchu cervene. samozrejme ze jsem mu psala, ale chtela jsem se zeptat jestli se tp nekomu nestalo take ![]()
@bjetuschka píše:
Tohle jsem měla taky, chce to čas, ono se to zhojí. Já mám barevné tetování a tělo mi odmítlo žlutou barvu, hodně se mi i tehdá vyloupala. Ještě vydrž, za ten měsíc už by se to mělo zhojit hezky.
A cim byste poradila teda mazat?
@amuuk píše:
A cim byste poradila teda mazat?
Já jsem zkoušela dohledat tu mou konverzaci s tatérem, kde jsme to řešili, ale bohužel, už je to pát let… Já to nemazala ničím jiným než Bepanthenem a myla jsem to dlouho Protexem. Ono jak teď najednou vysvitlo slunko a začaly být horka, tak ses asi zpotila a sluníčko tomu taky nepřidalo. U mě se to prostě nějak postupně srovnalo, nijak hlouběji jsem to neřešila (jakože léky, kožní nebo tak). Jestli máš taky barevný, tak to se hojí blbě.