Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, prosim poradi nekdo. vysledky toxy
IgM abs 1,56
IgG abs 52,10,co to znamena?
Dle mého názoru to znamená, že jsi někdy v minulosti toxoplasmózu prodělala, ale už je to dávno. IgG jsou protilátky „dlouhodobé“, IgM „krátkodobé“.
Ale nejsem zdravotní laborant, takže jestli máš pochybnosti, poraď se i s lékařem.
Poslala jsem foto, jestli z toho neco vyctete.
No s lekarem bych se poradila ale ten mi toho moc nerekl.Zda je to akutni nebo prodelane.
A ty máš nějaký problémy? Nebo proč se to odebíralo? A doktor neřekl nic?
Problemy nemam vubec zadne ani priznaky nic. Odebiralo se z duvodu ze v dubnu jsem potratila a ted se delaly tyto odbery a prislo se na toxoplasmosu.
@A225 píše:
Problemy nemam vubec zadne ani priznaky nic. Odebiralo se z duvodu ze v dubnu jsem potratila a ted se delaly tyto odbery a prislo se na toxoplasmosu.
však to tam máš napsané " stav po prodělané toxoplazmóze v minulosti"
Ale uz on mi nerekl zda to byla pricina potratu.Nebo v jake je to fazi vubec netusim.
@A225 píše:
A doktor ti k tomu nic neřekl, nedal léčbu?
@aiwwa nerekl vubec nic. jestli jsem to prodelala v minulosti nebo je to v akutni fazi. Zitra s tim jdu k obvodni tak snad rekne neco vic, jen jsem se chtela trosku uklidnit, jelikoz planujem otehotnet.
@A225 píše:
@aiwwa nerekl vubec nic. jestli jsem to prodelala v minulosti nebo je to v akutni fazi. Zitra s tim jdu k obvodni tak snad rekne neco vic, jen jsem se chtela trosku uklidnit, jelikoz planujem otehotnet.
vždyť to tam más napsaný ![]()
@stinga no to jsem videla. Ale doktor mi nebyl schopny rict prave jestli v minulosti nebo prave probiha akutni faze jelikoz planujem dalsi mimco.
@A225 píše:
@stinga no to jsem videla. Ale doktor mi nebyl schopny rict prave jestli v minulosti nebo prave probiha akutni faze jelikoz planujem dalsi mimco.
Aha, takže předpokládáš, že když to neví doktor, tak tady to bude někdo vědět?
Dekuji, ja jsem blb! Vidim to tam. Tak dr me asi vystrasil tim ze rekl ze ani nevi co semnou dal.
@A225 píše:
Tak vzhledem k tomu, že (jak jsem psala a jak je to i napsané v té zprávě) to máš proděláno v minulosti, tak pro budoucí těhotnění je to naprosto v nejlepším pořádku a nijak neohrožujcí.
Jestli to byla příčina potratu v minulosti, to ti samozřejmě nepovíme a těžko říct, jestli to z těchto odběrů dokáže nějak odvodit lékař - spíš ne.