Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
tak mi přci jen zjistili toxoplasmozu, tehitna nejsem…. je nejake riziko potratu? neplodnsoti?
jak se leci chronicka toxoplasmoza?
![]()
Ty nemáš chronickou toxoplasmózu. Ty máš to, co všichni, co se toxoplasmou nakazili. Neléčí se. Nikdo se jí nezbaví. Prostě už tam bude do konce života. A ne, nepotratíš kvůli ní, naopak, dítě bude ve větším bezpečí, než kdyby jsi ji nikdy nepotkala. A ne, nebudeš kvůli ní neplodná. Jo, pravděpodobně ti najdou ještě CMV, EBV, HSV, VZV. Taky se jich do konce života nezbavíš.
Příspěvek upraven 23.02.23 v 18:58
No a co ti zjistili? Akutní toxoplazmózu? Ta se léčí. Chronická se nijak léčit nedá. Má ji cca 30 % populace. Když nejsi těhotná, tak jaksi potratit nemůžeš.
@MilujicislecnaT píše:
Ahoj,
tak mi přci jen zjistili toxoplasmozu, tehitna nejsem…. je nejake riziko potratu? neplodnsoti?jak se leci chronicka toxoplasmoza?![]()
@Jahru píše:
No a co ti zjistili? Akutní toxoplazmózu? Ta se léčí. Chronická se nijak léčit nedá. Má ji cca 30 % populace. Když nejsi těhotná, tak jaksi potratit nemůžeš.
U netěhotných se neléčí ani ta akutní, ne?
@klamonožka píše:
Jak kdy. Jak u koho. U imunokompromitovaných ano. Když jsou výraznější problémy taky.
@klamonožka píše:
Pokud dělá potíže, tak se léčí. Ale většinou je to u oslabených jedinců, zdravý dospělý ji obvykle zvládne bez komplikací, často ji ani nezaznamená, resp. ji prodělá jako obyčejnou virózu.
@MilujicislecnaT píše:
@Jahru je mozne to brneni nohou z toho?![]()
Ne. Jaké protilátky ti našli? Vypiš sem ten nález.
@MilujicislecnaT píše:
@Havlova650
Co 650? Napiš hladinu IgG, IgM, IgA, IgG. A jednotky, ve kterých to je.
Sakra ženský, to jste ji kraťasy nemohly pochválit
už jsem se těšila že zabírají AD a řeší něco jiného než neexistující nemoce a zase jste ji uvrhly do další deprese. ![]()
@mamule42 píše:
Sakra ženský, to jste ji kraťasy nemohly pochválituž jsem se těšila že zabírají AD a řeší něco jiného než neexistující nemoce a zase jste ji uvrhly do další deprese.
To byla taky ona?