Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Mám strach z rakoviny. To je ta nejhorší nemoc a bohužel ji nejsme schopni ani odhalit včas. Můžete mít 4. stadium a ani o tom nevědět! Takze člověk když má poslední stadium rakoviny, skutečně o tom vůbec neví? To mu není blbě, nic?Metastázy to je bohužel konečná a rakovině nelze nijak předejít
Mají ji i malé děti i zvířata i abstinenti a sportovci. Mají ji mladi i staří.Moc se bojím, že mám metastázy a nevím o tom. Nehubnu, blbě mi není.
Ještě se samozřejmě bojím infarktu a embolie…jenže většina lidí umírá přesně takto: rakovina nebo srdce. A toho se bojím…
Čeho se bojím méně je vse ostatní, včetně nehody i násilne smrti..
Kdybych měla rakovinu, musela bych sbírat odvahu svůj život ukončit a přemýšlet jak atd…je to moc těžké.
Asi je lepší se nenarodit, přesně kvůli tomu jsem si raději nepořídila děti aby neměli rakovinu. Vlastně skoro každé dítě v kočárku je budoucí onkologicky pacient.
navštiv psychiatra
Bez něco dělat, nepremyslej nad tím nebo se zblaznis. Pokud se už nestalo.
To je další chabý pokus o trolling, že? Pokud ne, tak si řeš takto úzkostné stavy minimálně s terapeutem. A pak, co se týče rakoviny, máš možnost si zaplatit kompletní genetické vyšetření, pokud bys měla v rodině závažné predispozice, hradila by ti vyšetření v plné výši pojišťovna. Onkogenetik by ti následně dle výsledků nastavil další doporučení ke klinickému sledování a patřičná režimová opatření. A v rámci genetiky se testují i trombofilní mutace. Tak nebreč a zaplať si testy, levná záležitost to nejspíš nebude. Lidem, kteří mají rodinnou zátěž, toto hradí pojišťovna i ve velmi mladém věku. Nikdo z nich ovšem takto nekňučí.
@admin Můžete prověřit, zda se opět nejedná o nový nick a první příspěvek?
Navštiv psychiatra. Páč raka ve 4.stadiu fakt přehlédnout nemůžes. A lidé chodí pozdě, protože kašlou na varovné příznaky ![]()
@Anonymní píše:
Mám strach z rakoviny. To je ta nejhorší nemoc a bohužel ji nejsme schopni ani odhalit včas. Můžete mít 4. stadium a ani o tom nevědět! Takze člověk když má poslední stadium rakoviny, skutečně o tom vůbec neví? To mu není blbě, nic?Metastázy to je bohužel konečná a rakovině nelze nijak předejít
Mají ji i malé děti i zvířata i abstinenti a sportovci. Mají ji mladi i staří.Moc se bojím, že mám metastázy a nevím o tom. Nehubnu, blbě mi není.
Ještě se samozřejmě bojím infarktu a embolie…jenže většina lidí umírá přesně takto: rakovina nebo srdce. A toho se bojím…
Kdybych měla rakovinu, musela bych sbírat odvahu svůj život ukončit a přemýšlet jak atd…je to moc těžké.
Asi je lepší se nenarodit, přesně kvůli tomu jsem si raději nepořídila děti aby neměli rakovinu. Vlastně skoro každé dítě v kočárku je budoucí onkologicky pacient.
Je vcelku jedno na, co umírá většina lidí, ty můžeš klidně umřít na výduť na mozku (taky dopředu netušíš) nebo při nehodě autem. Jsi hned klidnější?
Na rakovinu každý umře, kdo se jí dožije.
Ty ale v tuhle chvíli jsi zavalená úzkostí a vsadím se že už dost hluboko v za hranicemi, kdy to je psychiatrická porucha.
Takže začni se svou úzksotní pracovat - pro začátek chceš psychoterapii a nejspíéš i medikaci a nauč se žít život tak, abys nebyla paralylzovaná strachem ze smrti. Pokud se to nenaučíš a budeš se jen snažit neumřít na rakovinu, tak ten život dost promarníš.
@Anonymní píše:
Co se narodí, to i umře. Na rakovinu, na infarkt, na úraz… Nikdo tu nebudeme věcně.
Není to žádný žert a není to můj první příspěvek zde, už jsem tu psala víckrát, ale kvůli jiným věcem.
Na psychiatrii chodím, beru slabší AD, Asentru 50 mg na úzkosti. O tomhle jsem tam ještě neřekla.
Takže když jste v posledním stádiu, poznáte to nějak na sobě? Vždyť metastáze neboli a nádor sám o sobě také ne pokud netlačí na nějaký orgán.
Bojím se, že nějaká buňka se špatné rozdělí a je hned problém ![]()
Na trombofilni mutace jsem si test dělala jako samoplatce a nic nenašli. Ale i tak jsem s HA skončila.
Strach na to, že umřu na jedno z těch 3 strašlivých nemoci mi způsobuje deprese.
Teď ještě ten strach zesílil, když můj kamarád ma podezření na metastáze. Dnes je na biopsii. Tom jsem včera tu o něm psala. Mám od te doby úzkosti.
Ahoj,
pokud v tobě obava vyvolává takovéto úzkosti, bylo by nejlepší řešit to s psychologem.
Ale v podstatě je to tak, že každý den a každý okamžik jsou naše životy vystaveny ohrožení, neustále se může něco stát a život je ve své podstatě strašně křehký, že nemá cenu jej trávit neustálou obavou z možných rizik, ale spíš se soustředit na to, že ten neznámý čas, který máme, využijeme smysluplně a vyplníme ho láskou, radostí apod.
Potrebujes se smirit s tim, ze smrt patri k nasemu zivotu. Pokud jsi citlivejsi osoba, je to o to tezsi. Mne pomohlo zacit verit, ze smrt je pouze fyzicka zalezitost a diky tomu mi dava i moje existence tady uplne jiny smysl.
Chapu, ze se bojis rakoviny, vsude to na nas vyskakuje, navic se to casto tyka lidi kolem nas, ale ja osobne verim, ze cim vic se clovek boji, tim vic si to pritahne do zivota. Takze na sobe vazne zacni pracovat.
S rakovinou nesmíš bojovat. I ona chce přežít, žít dál. Potřebuješ změnit život.
Mám strach z rakoviny. To je ta nejhorší nemoc a bohužel ji nejsme schopni ani odhalit včas. Můžete mít 4. stadium a ani o tom nevědět! Takze člověk když má poslední stadium rakoviny, skutečně o tom vůbec neví? To mu není blbě, nic?
Metastázy to je bohužel konečná a rakovině nelze nijak předejít
Mají ji i malé děti i zvířata i abstinenti a sportovci. Mají ji mladi i staří.
Moc se bojím, že mám metastázy a nevím o tom. Nehubnu, blbě mi není.