Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, vim, ze uz tady probihala diskuze na toto tema, ale nedocetla jsem se, jestli musi byt nejake priznaky tohoto onemocneni. Kdyz jsem totiz v patek absolovovala odber plodove vody, vystrasila me doktorka, ktera mi pred tim delala ultrazvuk, ze bych mohla tox. mit ![]()
Vzali mi krev, ale vysledky budou spolecne s vysledky plodove vody az pristi patek, coz je pro me desne dlouho
Nevite nahodou, jak se toto onemocneni projevuje a zda musi mit vubec nejake priznaky
![]()
Diky moc predem
uvitam kazdou radu, vubec nic o tox. nevim ![]()
Simona
Ahoj Simonko,
toxoplazmózu zrovna objevili mojí kamarádce, která je již v osmém měsíci. Tahle nemoc se nemusí navenek projevit vůbec, nebo se prý může projevit jako slabá chřipka. Pokud si tvé tělo vytvořilo protilátky, tak to může být všechno dobrý. Ta moje kamarádka je má vytvořené a na mimi se to nepřeneslo. Ale ještě si z toho nedělej hlavu a nestresuj se, počkej si na výsledky. Dej vědět, jak ti to dopadlo. Držim ti moc pěsti, ať je to v pořádku. Ahoj Karolína
Simonka , uz som to tu raz pisala v inej diskusii o toxe, mne nasli pozit. toxu v 3.mesiaci, odvtedy som absolvovala x-vysetreni a stale si nie su isti, ci som ju mala alebo nie. Krv nasvedcuje tomu, ze ano, ale vraj sa kludne mohlo stat, ze sa mi skrizili protilatky v dosledku tehotenstva. Pre istotu mi na:,–(ili liecbu, v tom 3.-4. mesiaci som brala 3 tyzdne antibiotika Rovamycine. Pred tyzdnom som bola na poslednom odbere na toxu v tehu, kedze som uz v 8.mesiaci, vysledky este nemam. Teraz uz mi len ostava verit, ze sa Filipkovi nic nestalo a je zdravy ako buk…co urcite je!! ![]()
Takze, moj nazor je, nerobit si zbytocne dopredu starosti, lebo ani lekari v tom este nemaju celkom jasno. Uzivaj si tehu a prajem ti, aby bolo tvoje mimi v poriadku, urcite je ako to moje ![]()