Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, najde se někdo kdo má termín porodu v červenci nebo v srpnu 2016 a bude rodit v Českých Budějovicích?
![]()
@Lenicka95 ahoj,narazila jsem az dnes na toto tema. Mam termin v srpnu, ale bobky mam uz ted
a to uz jsem jednou rodila.
14.8., ale tajne doufam ze to bude o trochu driv, nejak me vse zmaha uz..
Kdy mas rodit ty?
Já 28.7., třeba se tam potkáme
já už jsem úplně hotová…nemůžu nic, chvíli chodím a pak už mě všechno bolí…
nevim kdo řekl, že to je nejkrásnější období ženy
čekáš holčičku nebo chlapečka?
Me trapi nizky tlak, takze polehavam preventivne..krasne obdobi to je, ale taaaak narocne hlavne ke konci. Cekame druhou princeznu. Ty vis co budete mit? prvorodicka? Uz sis zjistovala nejake info o te nove porodnici? Ja vaham, zda taky manzelovi s sebou neco sbalit, jako prezuvky svacu a tak.. no on to pak muze byt frmol a nestihne ani ten porod ![]()
@kikouš88 já měla tlak celé těhu 80/50… a ted najednou ve 34 tt mám 107/76.. takže super
čekám první mimčo a holčičku,.. já jsem chodila do porodnice na ty kurzy a měli jsme i prohlídku porodních sálů a je to tam hezký. zatím jsem slyšela samé dobré ohlasy.. já mu zbalím jen přezůvky a když se to stihne tak i neco k jidlu a pití do igelitky, oblečení na sál tam dostane. Bude mít o svojí místnost na odpočinek a skřínku na klíček. Ale jelikož je doma jen víkendy (jezdí kamionem), tak to určitě nestihne… ale modlím se aby tam se mnou byl ![]()
@Lenicka95 ja mam 70/50
,no vidis, tak budu doufat, ze mi taky trochu povyleze
.. juu, taky holcicku.. ja doufam, ze to manzel stihne tam byt s nami. u prvni bych bez nej snad neporodila, jak jsem na konci zpanikarila, musel dychat semnou ![]()
Tak to uz mas urcite sbaleno ne? Ja vaham jaky koupit ty poporodni kalhotky jeste..
@kikouš88 a jaký byl první porod? jak to probíhalo? Já už mám sbaleno, a pořídíla jsem si jednorázové kalhotky z DM a v lekárně jsem koupila poporodní vložky. No já se strasně bojím, že tam se mnou nebude. Nechci tam být sama a nikoho jinýho tam taky nechci ![]()
@Lenicka95 ja rodila jeste v te stare porodnici a bylo to docela rychle. V pul jedny v noci prvni kontrakce a v 10h uz byla mala na svete. Rodila jsem ve vsedni den dopoledne, a rodilo nas vic, takze ja veskere procedury jako vysetreni a klystyr a sprchu absolvovala na verejnych prostorach
..sedela jsem v andelu naproti vytahu, nataceli mi monitor a zenske co chodily na prohlidky me videly jak trpim kontrakcemi. Na sal jsem sla az rodit a manzela ke me pustili az na sale
Ale jinak pohoda ![]()
@kikouš88 pááni, tak tohle snad v té nové porodnici nehrozí
v jakým tt jsi rodila?
@Lenicka95 nakonec jsme to dotahly presne 38tt..jinak mi hrozil predcasny uz od 27tt, tak jsem ai chvili polezela na riziku no.. proto si myslim, ze budu rodit drive, poslicky uz obcas mam..
A nevis zda bude partner platit za to ze muze byt u porodu?
@kikouš88 http://www.nemcb.cz/…si-dotazy-2/ koukni na tohle
a z jakého důvodu ti hrozil předčasnej? hlavně, že to dopadlo takhle
u porodu můžeš mít 2 osoby a zadarmo. přečti si to v tom odkazu
já už taky občas mám poslíčky, ale nic dramatického. Já hlavně nechci rodit v tom největším vedru…snad tam mají klimošku ![]()
@Lenicka95 super informace, diky.
Zacala jsem se otvirat, lezela jsem na kapackach a nohy nahore. Lezela jsem na riziku skoro osm tydnu. Jsem rada, ze tentokrat se nic takoveho nekona.. klimacku by asi stejne nezapli kvuli miminku aby ho hned neofouklo..
pokud se mi nezvedne tlak, tak pri vetsi burine pujdu rodit.. uz to chci mit zasebou
@kikouš88 8 týdnů? to bych nedala… já bych se tam zbláznila.. tak na tlačení by klimačku vypli
já chci ještě vydržet v celku tak dva týdny do ukončeného 36. a pak už chci klidně rodit. představa, že ještě malá poroste a už ted dostávám brutální kopance do žeber, je hrozná…
a nejhorší je, že bydlíme ve 4. patře bez výtahu
a přítel v týdnu pryč, to je bomba..