Poradna duly
Jana Čurdová
@Ajka90 ahoj,koukám 2hod ráno a nespíš, bylo kojení?
jinak u nás dobrý, v porodnici malá vůbec v noci nespala a teď se vzbudí 2× a zase chrhi, takže se i vyspím
Taky se teď budíme většinou dvakrát za noc. Horší je to navečer. Mám pocit, že nedělám nic, než jen kojím ![]()
U nas ted klidne 5*za noc
a dopoledne temer prospi ale ja neusnu, tesim se az se to zase zmeni a bude v noci lepe zase spat, ale jinak treti hodne ditko
tak snad se to nezmeni
@Lea491 jo taky to tak máme, nemůže se dojíst, ale pak se vzbudí třeba až za 3-4 hodiny
@Majinka7 jojo bylo kojení. Malej se bude nepravidelně, někdy po hodině, někdy po třech nebo po čtyřech
takže se stihnu někdy i vyspat, pokud zrovna dcera nemá záchvat kašle
jinak si snad nemůžu ani stezovat
![]()
@Ajka90 tak to je paráda, máme to stejně, usiname asi ve 22:00,pak se vzbudí 2× a už je ráno a kolotoč kolem vypravení děti do školy ![]()
@Majinka7 tak je super, že se budí jen 2×
No já si teď celkem hovím. Mám tu mamču ještě do konce týdne, takže nemusím vařit
a pak má manžel dovolenou pomalu 3týdny. Jsem zvědavá, jak to pak bude až budeme s holkou a prckem sami
se asi po… i když jsem ráda, že je tu nás teď víc, aby si holka zvykla na mimíska
@Ajka90 to se poddá, ale je fakt, že si člověk zajede nějaký režim a najednou je zase všechno jinak
já mám teď manžela pracovně pryč, tak to musím zvládat sama, ještě že už mám větší děti, tak mi malou pohlídaji, když potřebuju něco udělat nebo dodelat
@Majinka7 však jo, naštěstí máme tak nějak furt stejný režim i když je nás tu víc
tak jsem ráda, že to tak jde.. Malý velcí pomocníci jsou fajn ![]()
Ahoj Holky, máme po 6N, hurá. Bylo to peklo jak kvůli miminku, tak moje psychika, ale už se snad trochu rovname. Malý pěkně roste, občas už se i vyspím pár hodin v kuse a ti dva velcí pomáhají hlavně tím, že jsou moc hodní. Holka občas mimouse i vyveze ven, takže si můžu cumet do blba a trochu nabrat síly. Doma kulnicka na dříví, ale Vem čert, práce nemá nohy a počká
Mimous už začal trochu komunikovat a včera se poprvé usmál cíleně jak na mě, tak na dceru, když přišla domů, tak se tak dojimam jak to rychle letí. A už dodelame posledních pár plinek velikosti 0 a konečně mu budou vel 1 Oblečení velikosti 50 je už akorát a vsechna vyšetření jsou v pořádku, takže jsem ráda, že byl opravdu pouze malinký, ale jinak zdravý.
Všem přeji krásné dny, užívejte každou minutu, rychle to uteče ![]()
@Vrabuska to je super ze je vse ok. U nas uz mohu davat i plenky c.3, chlapec nam pribira az moc
z 2,9 je na cca 4,8 a to ma 6tydnu teprve v utery, nejdelsi pauzu ma cca 3,5hodiny, jinak se budi cca po dvou hodinach ale uz si telo zvyklo a ani nemivam pocit velke unavy, doma uz vse jede tak nejak ve svych kolejich, uz stihly holky i par dni marodit doma ze skolky, tuk tuk maly nic nelapil
Jen mu ted vyskocila pupecni kyla tak doufam ze se zase sama zatahne jak zacne zapojovat svaly, u spousty deti to tak je tak snad i u nas
A matyas mi porad uz od porodnice dost chroti/chrape, kdyz usne tak dycha pekne, ale pri kojeni nebo kdyz je vzhuru a je aktivnejsi tak porad je slyset jak mu tam neco prekazi, jako by tam mel soplik a prefukoval ho, ale odsavacka nic nevytahne ![]()
@stiskoch Mně Maxík taky jakoby chroptí, hlavně při kojení nebo když se rozruší. Bývá to ale prý tím, že ještě nemají dovyvinutý nosohltan či co ![]()
Jinak my používáme plenky vel. 2 a občas látkuju. Na 14denní kontrole měl Max 3900 g, takže teď už bude mít přes čtyři kila, obzvlášť po tom spurtu tenhle týden ![]()
@stiskoch je to dost
Já odsala nudli a už je mu líp, dokonce u toho přestal ječet, asi se mu ulevilo…
Holky, nemáte některá zkušenost se zarustanim nehtů u palce? Koukala jsem včera malému na nehtiky u nohy a oba palce se mi zdají že zarustaji
samozřejmě se zeptám i pedimudr.