Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, tak podle ceho pozna, ze uz je prcek vyvinuty, kdyz nedela ani ultrazvuk? Asi odhad podle tydnu ze? Hlavne, ze je vsecko ok! Ja se tesim na 17.7. To mam kontrolu a pak uz na kontroly asi do porodnice. Plus taky ty ozvy. Dnes jsme byli v porodnici za partnerovou segrou. Ma krasnou holcicku:-) pak je tam znama s dnes narozenym klucinou a dalsi, co znam jen odsud, s dnes narozenou holcickou:-) Prerov ma plno:-D
Týýý jo tak to teda je miminek
Kolem mě se rodili loni a letos jsem teda mezi těmi prvními, holky co tu znám nebo ještě ze Zlína tak jsou všechny až po mě ![]()
Jo podle týdne. Říkala že od toho 35. už jsou vyvinutí, mají dozráté plíce
Ale pochopitelně čím dýl tam ještě budou tím lépe ![]()
Já podle všeho budu mít kontroli na tom gyn centru kam chodím, mají tam skvělou techniku a dokonce tam i operují malé zákroky takže ti mě předají do nemocnice až na porod. I na ozvy budu tam u nich. Já mám první ozvy 18.7. i s kontrolou. Tak doufám že bude malý vzhůru jsem slyšela že když spinkají tak je celkem problém, jelikož je musí vzbudit ![]()
JJ taky jsem slyšela, že se musíš kdyžtak převalit a mimiše probrat, protože tě bez toho nenechají odejít.-) takže někdo tam leží dvacet minut, někdo hodinu.-)
Mno písnu ti tu zkazky, co se dělo tento týden v porodnici:
Jedna těhulka jim porodila málem v autě.-)))) ale stihli ju vzít dvonitř a hned bylo mimi venku.-)))
Další maminka přijela už s nožičkou mezi nohama, tak rychle císař…(má noční můra ta nožička venku)
Další měla špatné ozvy u mimiše, tak šla na sál a pupeční šňůra dvakrát omotaná kolem krku…
Alééé všecko dobře dopadlo!!!
Já mám kontrolu 17.7., to mi budou dělat i ty stěry na streptokoka a to je fakt, že se to řeší až v porodnici kapačkou.
Ahojky, jak se máš?
Snad tam nebudu ležet hodinu a malý bude vzhuru a ještě se procházet někde a budit ho
já to mám ted o to těžší. Vyvrtla jsem si kotník a jen ležím. Bolí to jak čert a nechce se mi k doktorovi. Mám strach z rentgenu jestli by to malému něco neudělalo, ale četla jsem tu že v případě nutnosti se děla a v pohodě tak nevím :/ ale jinak můj chlap se baví. Na zachod buď po čtyřech nebo se šoupu po zadku a ještě poslouchám připomínky jako „ještě že nemáme koberec“ no nezabila bys ho
ale on se přestane smát až dojde jidlo v lednici a on zjistí že nemužu stát u plotny
a pak se budu smát já ![]()
Jinak zkazky super
pobavila si mě, neboj mi budeme mít vše v pořádku
i když scénáře by se opět líbili mému chlapovi který by pak mohl všude hýřit novou historkou, vyměněnou za tu s kotníkem ![]()
Ahojda, vždyť to by ti odstínili bříško, to se nemusíš bát…ať to nemáš pak ještě horší.-(
Ještěže jsou ti chlapi tak nenároční.-)))))))) zatím.-) až dojde na tvá slova, pomaže nakupovat a začne ti vyvářet, to se nasmějem my.-) já dostala úkol usmažit cuketové bramboráky, co já vím, jak se to dělá.-DD
Tak jdu hledat, ať jsem chytřejší.-)
Nic se mi ale nechce…tak možná v bazénu bych poseděla, kdyby mě tam někdo odnesl.-D Za týden ta kontrola, jupí…
Taky se už těším na kontrolu
No stejně se mě to nevyhne je to horší a horší a otok žádný, tak nechápu co s tím je…
Až dojde na má slova tak bude muset vařit moje mamka, jelikož můj chlap zvládá perfektně uvařit jen párky
a to já nemůžu ani cítit ![]()
cuketový bramboráky, to zní dobře… to jsem ale taky ještě vůbec nedělala. pak písni jak na ně jak se postavím na nohy taky bych je zkusila ![]()
No ono se povedlo…nakonec to byl recept jak na normální bramboráky, ale místo brambor cuketa… hledala jsem podle přítelových rad něco s bramborovým škrobem, nenašla jsem, asi si to špatně pamatoval…ale stejně jsem ho tam dala lžíci, ať to dobře drží… moc dobrý to bylo.-) a ještě jsem zkusila rýžový nákyp s meruňkami, paráda…nějak mi to připomnělo dětství.-))))))
Jinak ty bramboráky odhadem… na jednu cuketu jsem dala dvě lžíce hladké mouky a lžíci toho škrobu, jinak česnek, sůl, pepř, majoránka podle chuti… po nastrouhání nechat cuketu odpočnout a radši trochu vymačkat… Bylo to takový jemný, nemůžu říct zdravý, ale dobrýýýýý.-)))))
Já mám zas nohy oteklé, nárty… a to se flákám celý den doma, ani nos jsem nevystrčila…-) držím s tebou basu.-)
Jeee to si hodná
mě teda celé těhu nic, teda spíš asi jen 2× nebo 3× ale jinak úplně bez otoků i v těch horkách. Tak jsme si kterýsi den s mamkou říkali jak to moc uteklo a jak je supr že to nemám, jak otoky tak že jsem neměla ani nevolnosti
ty bramboráčky zní moc dobře, můj chlap ten miluje cuketu takže ten by si určo taky dal tak to budu muset taky vyzkoušet
a rýžový nákyp mňám
to si taky vzpomínám na dětství, to jsem ho prskala a teď bych se mohla utlouct i po žemlovce. To jím po šíleném množství ![]()
Teda ty mas brzo budicek:-D pritel sel do prace a ja snad jeste vytuhnu, ale musim se najist:) ja v prvnich mesicich zvracela i zemlovku, kdyz jsem si ji nechala moc polit mastnym, takova skoda ![]()
No přítel taky šel do práce, ale já tak pospávám po troškách. Taky jsem pak ještě vytuhla a vzbudila až teď. Spát už teď třeba 5-6hodin je pro mě vzácnost
chudero tak to si to měla taky krutý ze začátku. A nevolnosti jen do 3měsíce?
Noo já jsem věděla, že jsem těhu hodně brzo, ale nevolnosti se zvracením začly až ten druhý měsíc a se začátkem třetího jako když utne.-) ten 13. týden to skončilo… nemohla jsem nic mastného, ani cítit…dokonce ani dělat se syrovým masem…nemohla jsem ani vypít třeba moc ovocného čaje, jak kdy a jak co, ale i výpary z jídla mi dělaly blbě, takže přítel se staral parádně… a vždycky když jsem přestala najednou mluvit, tak věděl, že je zle.-)))) a ranní nevolnosti byly během dne kdykoliv.-))))) v té době jsem měla nejradši rohlíky… já ti zvracela i čokoládu. Ale super dietní období, ještě dva měsíce jsem pak měla strach z těch jídel, až v půlce dubna jsem se pěkně rozjedla na dovči s plnou penzí.-))))))
U mě to poznal přítel 3dny před MS, furt chodil že mám nějaký velký prsa a že nějak moc jím (já dietářka se zdravou výživou najednou okurky a moooc hermelínovýho salátu) udělala jsem test a už tam byl duch pak jsem se už cpala. 1.trimestr jsem nabírala hrozně rychle. S 2.trimestrem už jsem chutě neměla a teď? Jím málo, moc toho do sebe nenacpu. Nemůžu teda cítit klobásy a párky ale to mi dělalo zle vždycky a maso na grilu. Z toho se mi obrací žaludek. Takže zatímco naši s přítelem si grilují maso, já griluji ovoce a sýr
maso nějak moc teď nemusím, spíš ujíždím na sladkým
naštěstí váha už se mi nehýbe +- pár deka ![]()
Jojo, prsa naskocila hned a ta bolest 2-4 mesic. A silena reakce na chlad. Auu:-D ted uz se tomu smeju. Hermelin.. K tomu mam celozivotni odpor:) ale naucila jsem se jist fazole. Mno ja kdyz griluju maso, tak uz ho pak nejim, jsem toho bohate nacuchana:) dlouho jsem se nevazila, ale tipuju, ze mam tak 16-17 kg navrch. Neresim to, verim, ze se pak pohlidam anebo to vybeham casem. Ja ted jim predevsim nedietne (ikdyz na zacatku tehu jsem mela ty kladne vidiny salatu a ryb). Ale uz mi to po tech letech hlidani se asi chybelo:)
Ahojky, ještě stále 2v1, bolesti jsou pořád ale střídá se to někdy míň někdy víc. Tak taky nevím co čekat snad už to ale bude brzy
už si připadám jak velrybka
a ještě jak se nemůžu ani pořádně pohnout
pořád ležím do toho jelikož noha byla lepší a lepší a najednou včera oteklá a modrý kotník :/ tak čekám co bude
no když se daří tak se fakt daří
taky mi po těch letech hlídání chyběl cukr a tak mám ted v jídelníčku zařazenou i zmrzlinu a zákusky
i když poslední dobou mám spíš chut na ovoce. Muže mám pryč na víkend a jelikož bych nevyšla domů do druhého patra tak jsem u našich a mamka mi dnes donesla broskve, nektarinky, meloun a meruňky takže se budu cpát celý den ![]()
můj ten když mi něco doveze tak především zákusky a bráchova přítelkyně ta mi vždycky donese plechovku salka
se divím že mi ta těhu cukrovka vyšla na výbornou ![]()
jinak já mám 15kilo nahoře, teda měla jsem při poslední kontrole, jsem zvědavá kolik po týdnu válení a vykrmování přibylo
ale jak říkáš ono to pak pujde rychle dolů
a těhotenství je jediné období ženy kdy se může pořádně nacpat aniž by ona sama měla výčitky a ještě i když přibere sebevíc tak jí každy řekne jak jí to sluší ![]()
jinak nemáš facebook? bývám tam častěji a líp by se tam psalo na chatu ![]()
Tak mamka by tě kdyžtak zachránila, určitě ví co a jak.-) Četla jsem, že v teplé vaně poslíčci odezní a pravé kontrakce se znásobí.-) ale ještě si myslím, že máme čas…aspon ty dva týdny bysme mohly vydržet, i když si připadám jak kulička a to tipuju, že nejmíň váhy mi přibylo na břichu.-))) já se s jídlem vůbec nešetřím.-))) jsi mi udělala chuť na Salko.-( ![]()