Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer. Maminky nevíte jestli někde existuje kniha kde by byly tradiční české pohádky (červená karkulka, perníková chaloupka, o třech kuzlátkách atd)pohromadě. Ráda bych našla takové ty klasické laskavé pohádky žádné horory. Děkuji za pomoc.
Videla jsem takovou knihu, no spis to byla bichle
, ale uz nevim, jak vypadala
koukni v knihkupectvi, my jsme zatim u lepoler
![]()
@Kočislava píše:
http://www.bux.cz/…-vydani.html
100% tato
Děkuji něco takového jsem myslela ![]()
@Grejs píše:
Ja mam knizku, ktera se jmenuje cesky spalicek a tam je vse.rikanky, pohadky, pisnicky
.Je krasne ilustrovana:)
Určitě myslíš tuhle. Naprosto souhlasím, je nádherná a psaná současným jazykem. Chtěla bych upozornit, že nejde o Špalíček od Hrubína.
Taky můžu doporučit „Povídej pohádku“, u nás je to jedna z nejoblíbenějších. Pak máme taky rádi „Dvakrát sedm pohádek“ od Hrubína a ještě „Český špalíček“.
Jinak jsi mě @martina75 pobavila jestli české pohádky nepovažuješ za horory
, v červené karkulace vlk sežere dva lidi, v perníkové chaloupce ježibaba chce sníst dítě a ještě jedno týrá, atd.
.
@Renčí2 píše:
Taky můžu doporučit „Povídej pohádku“, u nás je to jedna z nejoblíbenějších. Pak máme taky rádi „Dvakrát sedm pohádek“ od Hrubína a ještě „Český špalíček“.
Jinak jsi mě @martina75 pobavila jestli české pohádky nepovažuješ za horory, v červené karkulace vlk sežere dva lidi, v perníkové chaloupce ježibaba chce sníst dítě a ještě jedno týrá, atd.
![]()
.
Tak pokud jsou české pohádky horory tak co jsou potom Nmecké pohádky nebo pohádky od Andersena
![]()
Také sháním nejakou klasiku na čtení pred spaním 3,5 letému klukovi. Ty moderní pohádky jsou proste divné. Kdyby mel jeste nekdo nejaký tip, ráda uvítám, aji bych chtela, at je pekne ilustrovana, at se muze malej koukat, ale uprednostním to, at jsou to proste ty klasické, co bývaly za nás…
U nás frčí Povídání o pejskovi a kočičce, Křemílek a Vochomůrka, a pak všechna ta Ladovská říkadla - to jsou překrásné obrázky a děti už umí všechna nazpaměť ![]()