Trainee program Škoda auto

Anonymní
12.5.22 13:52

Trainee program Škoda auto

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jste tu někdo neabsolvoval trainee program u Škoda auto. Zajímalo by mě asi i přijímací řízení, po letech nemluvení už moje angličtina totiž není to, co bývala. :( Zároveň by mě zajímalo jaké je uplatnění po takovém programu, jelikož je mi jasné, že Škodovka si převážně nabírá lidi ze své školy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10925
12.5.22 18:45
@Anonymní píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jste tu někdo neabsolvoval trainee program u Škoda auto. Zajímalo by mě asi i přijímací řízení, po letech nemluvení už moje angličtina totiž není to, co bývala. :( Zároveň by mě zajímalo jaké je uplatnění po takovém programu, jelikož je mi jasné, že Škodovka si převážně nabírá lidi ze své školy.

Mezi trainee se nabírají jen super chytrý lidi. Umis jen anglicky a slabeji nebo mas jeste dalsi jazyk? Anglictina na trainee urcite stacit nebude a to ikdyby byla uplne top. Prijimacky jsou drsny, lidi se hlasi dost a berou jich malo. Jako trainee uplatneni dobry, urcite mista dostavaj. ;)

Pak je taky moznost nastoupit jako praktikant. Uz davno neplati, ze se uprednostnuji lidi ze skodovacky Vš, to bejvalo jeste v dobe, kdy vš patrila pod skodovku. :palec: A tam jdes na normal pohovor na oddeleni. Troufam si rict, ze jako praktikant se dostnes v klidu, jako trainee moc clovek sanci nema. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.22 22:27
@DandátkoP píše:
Mezi trainee se nabírají jen super chytrý lidi. Umis jen anglicky a slabeji nebo mas jeste dalsi jazyk? Anglictina na trainee urcite stacit nebude a to ikdyby byla uplne top. Prijimacky jsou drsny, lidi se hlasi dost a berou jich malo. Jako trainee uplatneni dobry, urcite mista dostavaj. ;)Pak je taky moznost nastoupit jako praktikant. Uz davno neplati, ze se uprednostnuji lidi ze skodovacky Vš, to bejvalo jeste v dobe, kdy vš patrila pod skodovku. :palec: A tam jdes na normal pohovor na oddeleni. Troufam si rict, ze jako praktikant se dostnes v klidu, jako trainee moc clovek sanci nema. :kytka:

Anglicky a poměrně obstojně rusky, ale to mi teď bude úplně k ničemu :roll: A praktikanty berou i lidi po škole? Nikdy jsem o tom neslyšela upřímně, tak se omlouvám možná za hloupou otázku. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10925
13.5.22 08:29
@Anonymní píše:
Anglicky a poměrně obstojně rusky, ale to mi teď bude úplně k ničemu :roll: A praktikanty berou i lidi po škole? Nikdy jsem o tom neslyšela upřímně, tak se omlouvám možná za hloupou otázku. :mrgreen:

Po škole zřejmě ne. A kolik ti je? Protože do trainee programu muzes maximalne 2 roky po ukonceni studia na vš, pripadne při vš, kdyz mas ukoncenyho bakalare.

Myslim, ze jako prvni se delaj jazykovy zkousky a co jsem slysela, jsou tezky. Pak je jeste pohovor a pak se dela assessment jeste. No hele, ja par lidi znam, ve škodovce pracuju a potkavala jsem je uz jako praktikant a jsou to fakt bedny. Podotykam, ze nejsem zadnej blbece*k, ale oproti nim jsem si tak docela pripadala :lol:.

A proc nezkusis rovnou hledat misto, jestli chces ve ŠA? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
17.5.22 11:06
@DandátkoP píše:
Po škole zřejmě ne. A kolik ti je? Protože do trainee programu muzes maximalne 2 roky po ukonceni studia na vš, pripadne při vš, kdyz mas ukoncenyho bakalare.

Myslim, ze jako prvni se delaj jazykovy zkousky a co jsem slysela, jsou tezky. Pak je jeste pohovor a pak se dela assessment jeste. No hele, ja par lidi znam, ve škodovce pracuju a potkavala jsem je uz jako praktikant a jsou to fakt bedny. Podotykam, ze nejsem zadnej blbece*k, ale oproti nim jsem si tak docela pripadala :lol:.

A proc nezkusis rovnou hledat misto, jestli chces ve ŠA? :)

26, školu jsem končila teď v září 2021, začala jsem totiž později :oops: Jinak na místa tak letmo koukám, ale přijde mi, že na nic z toho nemám znalosti, praxi a ani šanci vlastně.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.1.23 15:16

Snad mě nikdo neukamenuje za obnovení diskuze..
Ale také by mě zajímalo jak to s tímto Trainee programem je. Od jedné paní ze škodovky jsem slyšel že sice tyto programy nezrušili ale že z nich nenabírají. Na druhou stranu jdeme do krize, agenturní snad už propustili všechny (jestli se pletu opravte mě). Na druhou stranu mají nabrat snad 10K míst do elektromobility což je ale sázka do neznáma (viz prohlášení šéfa Toyoty).
Také by mě zajímalo jak moc přínosný ten trainee program je. Z několika erasmů vím že se často jednalo jen o očumování a reálně se k ničemu člověk nedostal protože věděli že ten člověk tam stejně za chvíli zmizí a že už ho nikdy neuvidí. Nicméně já se nemohou dostat ani k informacím jak dobrá či špatná práce ve škodovce je. A to nejen na tzv. kancelářských pozicích.
Prošel někdo Trainee programem nebo pracuje někdo ve škodovce v MB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
3.1.23 16:30

@Frespec tak agenturniho personalu je ve skodovce stale hodne, urcite se nepropustil. Co se tyka programu, aktualne teda nevim, zda nabiraj nebo ne, ale trainee tam stale jsou ve strukture. A co se tyka toho, jestli se k necemu dostanou, tak urcite, trainee je vyuzivanej stejne jako zamestanec a dostane se ke vsemu a ma svoje ukoly. Neni to jako praktikant, ten se k nicemu moc nedostane a jen dela podrz tasku. :palec: a prinosny, mas pak zaruceny misto jako interni zamestnanec na jednom z oddelenich, kterym ten clovek projde. Do skodovky se do interna moc dobre dostat nejde jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.1.23 18:16
@DandátkoP píše:
@Frespec tak agenturniho personalu je ve skodovce stale hodne, urcite se nepropustil. Co se tyka programu, aktualne teda nevim, zda nabiraj nebo ne, ale trainee tam stale jsou ve strukture. A co se tyka toho, jestli se k necemu dostanou, tak urcite, trainee je vyuzivanej stejne jako zamestanec a dostane se ke vsemu a ma svoje ukoly. Neni to jako praktikant, ten se k nicemu moc nedostane a jen dela podrz tasku. :palec: a prinosny, mas pak zaruceny misto jako interni zamestnanec na jednom z oddelenich, kterym ten clovek projde. Do skodovky se do interna moc dobre dostat nejde jinak.

A ty máš osobní zkušenost? Já jen že tohle je v „prospektu“ ale mě zajímá realita. Vím že škodováci musí mlčet jinak vyhazov ale určitě je spousta bývalých zaměstnanců. Informaci o propouštění agenturních zaměstnanců mám za z interních zdrojů ale ověřit to nemohu. A to zaručený místo mi taky už někdo vyvracel ale opět nevím proto se ptám na realitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
3.1.23 18:22

@Frespec jo, ja mam osobni zkusenost. Tak kdyztak SZ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 21:18
@DandátkoP píše:

A proc nezkusis rovnou hledat misto, jestli chces ve ŠA? :)

Zdravím. Mohu se zeptat jak je to těžké se tam dostat přes obyč místa? Psala jsem tam na jednu pozici někdy v polovině prosince, ale zatím bez odezvy. Sice byly Vánoce, ale třeba prostě nemají zájem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4
5.1.23 21:23
@Anonymní píše:
Zdravím. Mohu se zeptat jak je to těžké se tam dostat přes obyč místa? Psala jsem tam na jednu pozici někdy v polovině prosince, ale zatím bez odezvy. Sice byly Vánoce, ale třeba prostě nemají zájem. :nevim:

Tohle je přesně to co mi bylo nepřímo potvrzeno a tedy že se očekává nějaké propouštění a nový se tedy nenabírají. Sice vyplatili opravdu zajímavý benefity ale to je jen pro snížení základu daně předpokládám. Sice je zde předpoklad pracovních míst v elektro segmentu ale na moje otázky opravdu nikdo odpovědět neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
5.1.23 21:26
@Frespec píše:
Tohle je přesně to co mi bylo nepřímo potvrzeno a tedy že se očekává nějaké propouštění a nový se tedy nenabírají. Sice vyplatili opravdu zajímavý benefity ale to je jen pro snížení základu daně předpokládám. Sice je zde předpoklad pracovních míst v elektro segmentu ale na moje otázky opravdu nikdo odpovědět neumí.

Skodovka normalne nabira, ale jak pisu celou dobu, do skodovky se clovek proste jen tak nedostane, bylo to tak vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
5.1.23 21:47
@Anonymní píše:
Zdravím. Mohu se zeptat jak je to těžké se tam dostat přes obyč místa? Psala jsem tam na jednu pozici někdy v polovině prosince, ale zatím bez odezvy. Sice byly Vánoce, ale třeba prostě nemají zájem. :nevim:

A jeste, splnuje tvoje CV veskery ty pozadavky, ktery tam maji? Kdyz clovek vse splnuje, pak se vetsinou ozve minimalne naborar, aby udelam “predvyber”. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.23 09:33
@DandátkoP píše:
A jeste, splnuje tvoje CV veskery ty pozadavky, ktery tam maji? Kdyz clovek vse splnuje, pak se vetsinou ozve minimalne naborar, aby udelam “predvyber”. :kytka:

Byla tam napsaná akorát VŠ a angličtina B1. Mám tedy jen bakaláře, ale to tam specifikované nebylo. Tak ještě asi vyčkám. :roll: Jsem z toho trochu nervózní. Je to obor, ve kterém jsem nedělala, ale když tam neměli speciální požadavky, tak jsem si říkala, proč to nezkusit.

• Citovat
  • Upravit
27
11.1.23 13:42
@Frespec píše:
Snad mě nikdo neukamenuje za obnovení diskuze..
Ale také by mě zajímalo jak to s tímto Trainee programem je. Od jedné paní ze škodovky jsem slyšel že sice tyto programy nezrušili ale že z nich nenabírají. Na druhou stranu jdeme do krize, agenturní snad už propustili všechny (jestli se pletu opravte mě). Na druhou stranu mají nabrat snad 10K míst do elektromobility což je ale sázka do neznáma (viz prohlášení šéfa Toyoty).
Také by mě zajímalo jak moc přínosný ten trainee program je. Z několika erasmů vím že se často jednalo jen o očumování a reálně se k ničemu člověk nedostal protože věděli že ten člověk tam stejně za chvíli zmizí a že už ho nikdy neuvidí. Nicméně já se nemohou dostat ani k informacím jak dobrá či špatná práce ve škodovce je. A to nejen na tzv. kancelářských pozicích.
Prošel někdo Trainee programem nebo pracuje někdo ve škodovce v MB?

Trainee stále funguje, ale na Tech potřebuješ B2 angličtinu, na Business pak C1 angličtinu. To je důvod, proč jsem se nakonec tenkrát nehlásila, nemám takovou úroveň. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat