Trema až panika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
718
26.1.22 13:40

Trema až panika

Dobrý den, prosím o radu, jsem teď úplně na dně.. Nevím co se to se mnou děje, ale pozoruji na sobě, obrovské návaly tremy, které mi znehodnocuji život. :,( :,(.. dneska se mi stala strašná věc, po rodičovské dovolené se mi podařilo najít si zaměstnání. Pohovor proběhl relativně v klidu, jen se mi trochu chvel hlas. Nastoupit mám příští týden. Dneska jsem si do té práce jela pro nějaké papíry, paní účetní mě pozvala dal, posadila mě, a podala mi dotazník, který mám vyplnit. Prostě o nic nešlo. Jméno, adresa, datum narozeni. Seděla naproti mě a podala mi tuzku a čekala až to vyplním. A najednou konec. Ledový pot, nemohla sem ani pořádně dýchat, totálně sem se rozklepala a nebyla schopna udržet tuzku, natož něco psát :,(. Začala sem tou tresouci se rukou psát, ale vůbec mi to nešlo, vyplodila sem nějaké kliky haky, div mi ta ruka nelitala po celým papíru. Ona na mě asi koukala jako na blazna, já jen řekla, že se omlouvám, že sem nervózní, ona že o nic nejde, ať jsem v pohodě. Tužku sem odložila a řekla sem ji, že prostě nemohu psát. Ona se otočila a koukala z okna, aby mi dala prostor, prostě hezké gesto od ní. Nakonec sem to stejně nedovyplnila, protože jsem ten stres nedokazala zastavit. Papíry mi dala teda domu, že až nastoupim, at to přivezu. :,(. Sem z toho úplně na dně, zapsala sem se jako totální idiot. Klepala sem se ještě v autě, v krámě zaplatila kartou nebot sem nebyla ani schopna vyndat drobný. Teď sedím doma a brečím, tu práci chci, ale už teď vím, že se mi to stane i první pracovní den, až budu muset někam zavolat, že se zase roztresu. Nemáte prosím někdo zkušenost, co to je, jak to vyřešit. Nejsou na to volně prodejné léky? Říkám si, jestli ji nemám třeba zavolat a ještě jednou se omluvit, že fakt nejsem labilní cvok. Naposledy se mi to stalo při rozvodu, kdy sem musela stát před soudcem a porotou, to sem nemohla ani mluvit a klepala se jak ratlik. Dále napr. na svatbě, kdy se pripijelo a já, jelikož se na mě někdo dívá, sem nedokázala udržet skleničku. Prostě když sem sama tak dobrý, ale jakmile na mě někdo kouka, jak píšu nebo volám ( pracovně) tak se rozklepu. Totální nával tremy. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.1.22 14:27

Znám to. Přesně takhle. Kvůli navalum téhle úzkosti jsem po první mateřské brala 2 roky AD. Pomohlo to a postupným tréninkem se to hodně spravilo. Sice nikdy nebudu hodinář nebo chirurg, ale běžné záležitosti a zaměstnání zvladam. Taky to zvládneš. Kup si pro svůj pocit jistoty bachovky - krizovky nebo sirup novopasit. Pokud to bude neúnosné i nadále, neboj se antidepresiv.

• Citovat
  • Upravit
718
26.1.22 15:12

Děkuji za reakci, zkusím se třeba na něco zeptat v lékárně. K doktorce s tím zatím nechci, nevim zda by se to dozvěděl zamestnavatel, kdyz mám jít k nim na lékařskou prohlídku.. :,(.. pořád se mi honí hlavou, zda nemám té účetní zavolat a aspoň se ještě omluvit a nějak to vysvětlit. Zase nechci vypadat nějak vlezdopxdelne, třeba uz na to zapomněla a nebo taky třeba mají celá firma téma k hovoru u oběda.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.1.22 15:27

Ja myslim, ze to hle je proste panicka ataka, zachvat, uzkostna porucha, Urcite by bylo dobry s tim zacit nekam chodit a nebo brat aspon neco prirodniho na uklidneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.1.22 15:29
@Labandita píše:
Děkuji za reakci, zkusím se třeba na něco zeptat v lékárně. K doktorce s tím zatím nechci, nevim zda by se to dozvěděl zamestnavatel, kdyz mám jít k nim na lékařskou prohlídku.. :,(.. pořád se mi honí hlavou, zda nemám té účetní zavolat a aspoň se ještě omluvit a nějak to vysvětlit. Zase nechci vypadat nějak vlezdopxdelne, třeba uz na to zapomněla a nebo taky třeba mají celá firma téma k hovoru u oběda.. :pocitac:

Ja uz bych nikam nevolala, uz jsi se omluvila, snaz se na to nemyslet, protoze tim se ti budou uzkosti zhorsovat., tohle se proste nekdy stava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
26.1.22 15:42
@Labandita píše:
Děkuji za reakci, zkusím se třeba na něco zeptat v lékárně. K doktorce s tím zatím nechci, nevim zda by se to dozvěděl zamestnavatel, kdyz mám jít k nim na lékařskou prohlídku.. :,(.. pořád se mi honí hlavou, zda nemám té účetní zavolat a aspoň se ještě omluvit a nějak to vysvětlit. Zase nechci vypadat nějak vlezdopxdelne, třeba uz na to zapomněla a nebo taky třeba mají celá firma téma k hovoru u oběda.. :pocitac:

už nikam nevolej, to by vypadalo divně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
26.1.22 15:44
@Labandita píše:
Dobrý den, prosím o radu, jsem teď úplně na dně.. Nevím co se to se mnou děje, ale pozoruji na sobě, obrovské návaly tremy, které mi znehodnocuji život. :,( :,(.. dneska se mi stala strašná věc, po rodičovské dovolené se mi podařilo najít si zaměstnání. Pohovor proběhl relativně v klidu, jen se mi trochu chvel hlas. Nastoupit mám příští týden. Dneska jsem si do té práce jela pro nějaké papíry, paní účetní mě pozvala dal, posadila mě, a podala mi dotazník, který mám vyplnit. Prostě o nic nešlo. Jméno, adresa, datum narozeni. Seděla naproti mě a podala mi tuzku a čekala až to vyplním. A najednou konec. Ledový pot, nemohla sem ani pořádně dýchat, totálně sem se rozklepala a nebyla schopna udržet tuzku, natož něco psát :,(. Začala sem tou tresouci se rukou psát, ale vůbec mi to nešlo, vyplodila sem nějaké kliky haky, div mi ta ruka nelitala po celým papíru. Ona na mě asi koukala jako na blazna, já jen řekla, že se omlouvám, že sem nervózní, ona že o nic nejde, ať jsem v pohodě. Tužku sem odložila a řekla sem ji, že prostě nemohu psát. Ona se otočila a koukala z okna, aby mi dala prostor, prostě hezké gesto od ní. Nakonec sem to stejně nedovyplnila, protože jsem ten stres nedokazala zastavit. Papíry mi dala teda domu, že až nastoupim, at to přivezu. :,(. Sem z toho úplně na dně, zapsala sem se jako totální idiot. Klepala sem se ještě v autě, v krámě zaplatila kartou nebot sem nebyla ani schopna vyndat drobný. Teď sedím doma a brečím, tu práci chci, ale už teď vím, že se mi to stane i první pracovní den, až budu muset někam zavolat, že se zase roztresu. Nemáte prosím někdo zkušenost, co to je, jak to vyřešit. Nejsou na to volně prodejné léky? Říkám si, jestli ji nemám třeba zavolat a ještě jednou se omluvit, že fakt nejsem labilní cvok. Naposledy se mi to stalo při rozvodu, kdy sem musela stát před soudcem a porotou, to sem nemohla ani mluvit a klepala se jak ratlik. Dále napr. na svatbě, kdy se pripijelo a já, jelikož se na mě někdo dívá, sem nedokázala udržet skleničku. Prostě když sem sama tak dobrý, ale jakmile na mě někdo kouka, jak píšu nebo volám( pracovně) tak se rozklepu.Totální nával tremy. :,( :,(

Nezlob se, ale pokud o sobě víš, že se Ti takové věci stávají a vracíš se do pracovního procesu, tak opravdu nechápu, na co jsi až dosud čekala :nevim: Už dávno sis měla u lékaře vyřídit nějaké lehčí AD, domluvit konzultace s psychologem, vyzkoušet nějaké přírodní preparáty, atd.

Teď na poslední chvíli kvůli tomuto pracovnímu místu to dost těžko dohoníš - „téma k hovoru u oběda“ z toho ve firmě jistě nemají, toho bych se nebála… ale pokud se Ti to tam bude dít opakovaně, máš sjednanou zkušební dobu a nejde o místo někde ve skladu bez lidí, tak je dost pravděpodobné, jak to skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 16:14
@Labandita píše:

Já bych to nerozmazávala. Jednou jsem byla u výběrka a takových různě klepajících se lidí bylo více. Když tam nastoupíš, seznámíš se, hidně toho strachu odpadne. Doporučuji brát hořčík, to taky pomáhá. Nejlepší je magnosolv, ale ten ti musí obvoďák předepsat. Jinak každý má něco. Tebe ochromila tréma, někdo má inkontinenci nebo hemoroidy. Ze své zkušenosti ti můžu říct, že bude líp. Byla jsi dlouho doma a je to znát. Je to jako s ridičákem, čím více jezdíš, tím jsi jistější. Psycholožka mi radila úzkostné myšlenky paradoxně vyhnat do absurdna. Představ si, že se klepeš, svíjíš na zemi, přijede pro tebe sanitka a daji ti sběrači kazajku. :) Ne, to se nestane. Nevyplnila jsi lejstro, nic se neděje. Ale něco si v te lékárně kup, je to fajn berlička.

• Citovat
  • Upravit
718
26.1.22 17:09
@Anonymní píše:
Já bych to nerozmazávala. Jednou jsem byla u výběrka a takových různě klepajících se lidí bylo více. Když tam nastoupíš, seznámíš se, hidně toho strachu odpadne. Doporučuji brát hořčík, to taky pomáhá. Nejlepší je magnosolv, ale ten ti musí obvoďák předepsat. Jinak každý má něco. Tebe ochromila tréma, někdo má inkontinenci nebo hemoroidy. Ze své zkušenosti ti můžu říct, že bude líp. Byla jsi dlouho doma a je to znát. Je to jako s ridičákem, čím více jezdíš, tím jsi jistější. Psycholožka mi radila úzkostné myšlenky paradoxně vyhnat do absurdna. Představ si, že se klepeš, svíjíš na zemi, přijede pro tebe sanitka a daji ti sběrači kazajku. :) Ne, to se nestane. Nevyplnila jsi lejstro, nic se neděje. Ale něco si v te lékárně kup, je to fajn berlička.

Moc ti děkuji, utesuje mě, že to nemám jediná :*.. je pravda, že když sem pracovala před rodičovskou, tak jsem byla ve firmě jako doma. Ruce se mi rozklepaly akorát když přijeli vážení klienti a šéf po mně chtěl donést kafe. 8o.. tak jsem třeba poprosila kolegyni jakože jdu na záchod zrovna. Pokud to byli klienti, které už jsem znala dlouho, tak mi přinést kafe nedělalo problém. :nevim: :nevim:.. jak kdybych úplně panikarila před cizima lidma. Minulý rok jsem docházela také jeden měsíc do zaměstnání, při pohovoru mi dal šéf do ruky mobil, ať zavolám do Německa ( aby mě slyšel mluvit ). Ten telefon z te ruky mi málem vyletěl jak sem se klepala. Naštěstí nic neřekl a přijali mě, pak už se mi to nedělo, když už jsem byla ve svým :think:.. :cert:..takže je to přesně jak říkáš, jen se musim nějak připravit na podepsání pracovni smlouvy, protože jestli nezvládnu ani to, tak sem fakt v pasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
26.1.22 17:32

@Labandita hloupá asi nebudeš, když zvládneš cizojazyčný hovor, to já neumím. Prostě jak se tu píše, měla jsi to řešit dřív, evidentně má tendenci se to horsit, tudíž to chce léčbu.
Já mám od doktorky něco v kabelce, kdyby něco. Ještě jsem to nepoužila, vím že to tam je. To mi pomáhá.
Valí se toho na mě hodně a ten stres někdy nezvládám, vlastně se ještě nic neděje a už mám úzkost.
Pomáhá mi vědomě zklidnit dech. A taky na rovinu druhé straně přiznat jsem ve stresu. Většinou to prolomí ledy a už to jde dál v klidu.
Ještě se mi nestalo, že by mi někdo nepomohl, neuklidnil, když vidí, že pracují nervy.
A ano, i já to mám po době s dětmi doma. Chtěla jsem si pomoct studiem VŠ, distanční výuka tomu tedy nepomohla :lol: ale i tady, když u ústní zkoušky přiznám nervozitu, tak zkoušející nedělá, že nic. Uklidní mě a zeptá se, kdy můžeme začít :D vetsinou je to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.22 18:17
@Labandita píše:
Moc ti děkuji, utesuje mě, že to nemám jediná :*.. je pravda, že když sem pracovala před rodičovskou, tak jsem byla ve firmě jako doma. Ruce se mi rozklepaly akorát když přijeli vážení klienti a šéf po mně chtěl donést kafe. 8o.. tak jsem třeba poprosila kolegyni jakože jdu na záchod zrovna. Pokud to byli klienti, které už jsem znala dlouho, tak mi přinést kafe nedělalo problém. :nevim: :nevim:.. jak kdybych úplně panikarila před cizima lidma. Minulý rok jsem docházela také jeden měsíc do zaměstnání, při pohovoru mi dal šéf do ruky mobil, ať zavolám do Německa ( aby mě slyšel mluvit ). Ten telefon z te ruky mi málem vyletěl jak sem se klepala. Naštěstí nic neřekl a přijali mě, pak už se mi to nedělo, když už jsem byla ve svým :think:.. :cert:..takže je to přesně jak říkáš, jen se musim nějak připravit na podepsání pracovni smlouvy, protože jestli nezvládnu ani to, tak sem fakt v pasti.

S tou kávou to mám na chlup stejně. Opravdu. Jsi můj klon :)

• Citovat
  • Upravit
60
26.1.22 21:51

Příležitostná berlička z lékárny: Guajaracuran :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
11.2.22 17:44

Ahoj holky, tak jste měly pravdu. Do práce jsem nastoupila, vše bylo ok, tréma v norme, kolektiv super. Nic mi nevadilo, nehrozilo. Včera v 11 hodin na školení sem se složila. Už nešlo o tres rukou, přestala sem vnímat, mluvit, psát, hýbat se. Začalo to brněním za zatylkem, brnenim koncetin, neovladatelnost těla. Jakoby sem byla mimo realitu, měla sem strach jak po mrtvici. No nebudu to protahovat, přítel mě na doporučení obvodacky odvezl na psychiatrii, mám opravdu panicke ataky. Dostala sem asi dvoje antidepresiva a rivotril do kabelky, kterej si mám vzít hned když to na mě přijde.. práce mě baví, vymluvila sem se na virozu a hodlám se co nejdříve vrátit :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat