Trest na Vánoce

Anonymní
28.11.23 08:30

Trest na Vánoce

Ahoj, prosím o anonym jinak smazat.
Je to pro mě velmi citlivé téma a už si nevím rady.
Je tu prosím nějaký psycholog?
Jsem zoufalá z mé 12 leté dcery :nevim:
Odmítá mi chodit do školy.
Zkoušela jsem milionkrát s ní o tom mluvit citlivě. Co se ve škole děje atd. Řekne mi vždy, že nic a že neví sama proč to dělá.
Dám příklad -minulý týden mi řekla ráno, že má průjem a je jí špatně.
Nechala jsem ji teda doma…
Dala jsem ji něco proti průjmu. Ten den už na velkou nešla.
Druhý den zase že v noci zvracela.
Mám lehké spaní a nevyšla z pokoje celou noc.
Pak mi došlo, že ti hraje jen aby nešla do školy. Řešila jsem s třídním, zda si něčeho nevšiml.
Jsme objednaný k psychologovi školnímu.
Je toho víc totiž.
Takže jsem na ni pak tlačila každý ráno, že musí do školy a vždy se sekla a brečela a prosila, že ještě jeden den a zítra už půjde.
Nešla.
Celý víkend v pohodě bylo jí dobře.
Včera večer jsme to řešili a že půjde do školy.
Dnes ráno ve 2 hodiny zamnou přišla, že zvracela.
Poté jsem si slyšela jít ještě dvakrát v noci na WC.
Samozřejmě mi řekla, že je unavená, že nemohla celou noc spát.
Už mám toho dost.
Takže mi ujeli nervy už a křičela jsem, že do školy musí chodit ( má absenci 30%) :,(
Po dobrém po zlém i na city jsem to zkoušela.
Neřekla mi žádný důvod proč nemůže jít do školy…
Vlezla do koupelny a seděla na WC jen tak a že do školy nejde a já s ní nehnu.
Takže jsem zvážila trest.
Buď mi řekne důvod co se děje a nebo ponese následky za své chování.
Důvod prej nemá.
Takže jsem se rozhodla sebrat mobil a na Vánoce dostane 1 max 2 dárky.
Dala bych ji všechno co jí na očích vidím. Mám pro ni plno dárků koupených, ale ona si ničeho neváží :roll:
Myslíte, že je to naučný?
Ještě jedna věc, že jsem ji řekla, že jsem na ni sama ( otce neviděla 2 roky), vážně nemocná jsem, snažím se aby ji nic nechybělo a ona se chová takto, že mi přidělává starosti, že nás začne řešit sociálka asi brzo a v horším případě půjde někam do pasťáku, když nebude chodit do školy, že je povinná.
Odpověď byla, že ji je vše jedno, tak ať prej a že do školy dnes prostě nejde a šla si lehnout.
I násilím jsem ji oblékala, že ji prostě narvu do auta a výhodim před školou, ale to je moc i na mě už u 12 leté slečny se k ní takto chovat.
Prosím co vás napadá ještě. :hug:
Jsem vážně zoufalá a musím ji donutit nějak chodit do školy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9387
28.11.23 08:35
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym jinak smazat.
Je to pro mě velmi citlivé téma a už si nevím rady.
Je tu prosím nějaký psycholog?
Jsem zoufalá z mé 12 leté dcery :nevim:
Odmítá mi chodit do školy.
Zkoušela jsem milionkrát s ní o tom mluvit citlivě. Co se ve škole děje atd. Řekne mi vždy, že nic a že neví sama proč to dělá.
Dám příklad -minulý týden mi řekla ráno, že má průjem a je jí špatně.
Nechala jsem ji teda doma…
Dala jsem ji něco proti průjmu. Ten den už na velkou nešla.
Druhý den zase že v noci zvracela.
Mám lehké spaní a nevyšla z pokoje celou noc.
Pak mi došlo, že ti hraje jen aby nešla do školy. Řešila jsem s třídním, zda si něčeho nevšiml.
Jsme objednaný k psychologovi školnímu.
Je toho víc totiž.
Takže jsem na ni pak tlačila každý ráno, že musí do školy a vždy se sekla a brečela a prosila, že ještě jeden den a zítra už půjde.
Nešla.
Celý víkend v pohodě bylo jí dobře.
Včera večer jsme to řešili a že půjde do školy.
Dnes ráno ve 2 hodiny zamnou přišla, že zvracela.
Poté jsem si slyšela jít ještě dvakrát v noci na WC.
Samozřejmě mi řekla, že je unavená, že nemohla celou noc spát.
Už mám toho dost.
Takže mi ujeli nervy už a křičela jsem, že do školy musí chodit ( má absenci 30%) :,(
Po dobrém po zlém i na city jsem to zkoušela.
Neřekla mi žádný důvod proč nemůže jít do školy…
Vlezla do koupelny a seděla na WC jen tak a že do školy nejde a já s ní nehnu.
Takže jsem zvážila trest.
Buď mi řekne důvod co se děje a nebo ponese následky za své chování.
Důvod prej nemá.
Takže jsem se rozhodla sebrat mobil a na Vánoce dostane 1 max 2 dárky.
Dala bych ji všechno co jí na očích vidím. Mám pro ni plno dárků koupených, ale ona si ničeho neváží :roll:
Myslíte, že je to naučný?
Ještě jedna věc, že jsem ji řekla, že jsem na ni sama ( otce neviděla 2 roky), vážně nemocná jsem, snažím se aby ji nic nechybělo a ona se chová takto, že mi přidělává starosti, že nás začne řešit sociálka asi brzo a v horším případě půjde někam do pasťáku, když nebude chodit do školy, že je povinná.
Odpověď byla, že ji je vše jedno, tak ať prej a že do školy dnes prostě nejde a šla si lehnout.
I násilím jsem ji oblékala, že ji prostě narvu do auta a výhodim před školou, ale to je moc i na mě už u 12 leté slečny se k ní takto chovat.
Prosím co vás napadá ještě. :hug:
Jsem vážně zoufalá a musím ji donutit nějak chodit do školy.
Řekla bych, že se něco asi děje ve škole - šikana, posměšky….
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
28.11.23 08:37

Zeptej se jí cíleně na šikanu, jestli bys měla podezření, tak jmenuj konkrétní děti, uvidíš její reakci. Poptej se u kamarádek. Podívej se jí do mobilu, může být i cyberšikana. Ve škole se určitě něco stalo. Školního psychologa nemáte?
Aha, teď vidím, že už jste objednané. Kdy tam jdete?

Příspěvek upraven 28.11.23 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
28.11.23 08:37

8o tak podle mě to těžce nezvládáš. Pokud doteď do školy chodila normálně a najednou je takhle zaseklá, očividně se jí něco stát muselo. A řvaním a citovym vydíráním jí fakt nepomůžeš. Zkoušela jsi nabídnout změnu třídy/školy? Na kroužky chodí? Kamarády nějaké má, tráví s nimi čas? S rodiči kamarádů si nemůžeš promluvit, jestli něco neví, nebo by nezkusili zjistit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.23 08:39

@Pučálkovic.Amina
Jdeme ke školnímu psychologovi příští týden

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.23 08:41

@Villanelle Vím že to nezvládám a proto tu píšu.
Potřebuji poradit :think:
Kroužek má jeden.
Kamarádky jsou falešný.
Opravdovou kamarádku nemá :(
Do jiné třídy nechce.
O změně školy jsem s ní ještě nemluvila. Špatně snáší změny.
Chci to právě řešit a vyřešit.
Miluji ji nadevše a hrozně mě to trápí.

• Citovat
  • Upravit
17114
28.11.23 08:41

Kdyz ji vyhodis pred skolou neznamena, ze do ni vleze.. Ja bych ji upozornila, ze se dozvis, co se deje, at chce nebo ne..
Ze bud ti to rekne sama a budete to resit rozumne nebo budes muset sahnout k nekalym praktikam - vlezt ji do telefonu nebo vyptavat se spoluzaku.

Stat se mohlo cokoliv - od hloupeho trapasu, pres sikanu nebo trestny cin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2531
28.11.23 08:42

Za me prestan resit sebe a sebelitovat se, jak to mas s ni tezke, to vyciti. Jako ze kvuli ni budes mit peoblemy, ze jsi sama, nemocna a ona ti dela tohle…douam, ze jsi ji to nevmetla..jako podle.me za tim neco je, neni to samo sebou, kdy to zacalo, co ten tridni? Pokud za tim neco je ty ji budes tlačit muze se vzeprit a udelat neco hodne blbeho..ocividne se tam neco deje..kdy mate termin u psychologa, zkus riaps konzultaci nebo www.mojra.cz tam maji volne online terminy s psychology, koukam ze i dnes by se nejaky nasel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1868
28.11.23 08:43

Něco se muselo stát, možná je to i reakce na tvou nemoc, nebo nějaký kluk, šikana, může být cokoliv. Co menstruace, nezačala jí? No já bych s ní zkusila probrat možnosti - jestli máte možnost jít na jiné školy, tak zkus navrhnout změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15132
28.11.23 08:43
@Anonymní píše:
@Pučálkovic.Amina
Jdeme ke školnímu psychologovi příští týden

Chodí k vám nějaká její kamarádka ze třídy? Zeptala bych se jí. Popřípadě rodičů, jestli nějaké znáš důvěrněji, zda jejich děti doma něco neříkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3060
28.11.23 08:46

Určitě se něco děje, nedokáže si s tím sama poradit. Zkus nekricet ale rozumne si promluvit. A hlavně ji nekaz Vánoce :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
28.11.23 08:46

On nemusí být být problém ve škole. Neúplná rodina, vážně nemocná (nevím, co tím je myšleno - ale většinou se to používá jen u umírajících, nebo psychicky nemocných) matka - celkem záhul, může mít regulérní deprese nebo jiné psychické problémy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15448
28.11.23 08:47
@Villanelle píše:
8o tak podle mě to těžce nezvládáš.Pokud doteď do školy chodila normálně a najednou je takhle zaseklá, očividně se jí něco stát muselo. A řvaním a citovym vydíráním jí fakt nepomůžeš. Zkoušela jsi nabídnout změnu třídy/školy? Na kroužky chodí? Kamarády nějaké má, tráví s nimi čas? S rodiči kamarádů si nemůžeš promluvit, jestli něco neví, nebo by nezkusili zjistit?

Pokud má absenci 30 %, tak asi do té školy moc nechodila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
28.11.23 08:48
@Anonymní píše:
@Villanelle Vím že to nezvládám a proto tu píšu.
Potřebuji poradit :think:
Kroužek má jeden.
Kamarádky jsou falešný.
Opravdovou kamarádku nemá :(
Do jiné třídy nechce.
O změně školy jsem s ní ještě nemluvila. Špatně snáší změny.
Chci to právě řešit a vyřešit.
Miluji ji nadevše a hrozně mě to trápí.

No a do toho kroužku dál chodí? Jinak nikam nechodí, s kámoškama po škole, prespavacky atp.? Jestli nemá žádnou kamarádku, bude se v té škole něco dít. Dost dobře může být šikanovaná, mohli ji při něčem ponižujícím natočit a tím ji vydírat. V této situaci bych vlezla do telefonu, ale bez varování, a zkusila, jestli nenajdu něco tam. Ale přestaň ji proboha vymýšlet tresty, vydírat ji a házet na ni svoje problémy. Násilím ji fakt neodsekneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
28.11.23 08:48

Upřímně, já bych ji poslala do školy, teprve až bych věděla, co se tam děje a bylo to utnuto. Vzala bych si ji na klín a a citlivě po ní chtěla, ať mi řekne, kdo jí ubližuje, že jí můžu pomoci. Určitě bych se poptala u kamarádek a projela jí mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí