Trest na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.11.23 10:34

@izabe už jsem to řešila i dřív bohužel.
Zjistila se šikana.
Dítě se jí omluvilo a bylo to nějaký čas dobrý.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.11.23 10:36

@Villanelle
Achjoooooo vy vůbec nevíte, jak to doma máme.
Nechcete si psát soukromě vy dvě?
Tohle není rada, která mě zajímá.

• Citovat
  • Upravit
74217
28.11.23 10:37
@Anonymní píše:
@malýhroch
Ale mě přijde, že ji mám za to ještě pomalu pochválit a litovat jí..
Chápu, že bych se měla snažit ji nějak odreagovat to ano.
Co když v tom opravdu nic není, jen prostě nechce jít do školy a já pak na ní budu hodnější? 8o = Může pak toho začít ještě víc využívat.
Zjistí, že když to dobře zahraje, tak já roztaju a nevím jestli je tohle dobrá příprava do života všechno ji ulehčit.
Počkám si na toho psychologa a uvidím co řekne.
Víte já bych ráda aby jsme byli šťastné obě dvě.

Na psychologa se čeká i několik měsíců. Klidně rok. Je jich málo. Není rozumné jen čekat. Ať pak neřešíš, že zoufalá holka trápení vyřešila zoufale po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25557
28.11.23 10:38
@Anonymní píše:
Zjistila se šikana.
Dítě se jí omluvilo a bylo to nějaký čas dobrý.
čím víc tě čtu, tím víc mi přijdeš sebestředná a neempatická! ta holka potřebuje především Pomoc! nikoliv tresty! pokud se jí jen tak zeptáš, co se děje, bez nějakého navození atmosféry porozumění, tak prostě řekne NIC.. ty ji radši násilím oblečeš a zavlečeš před školu, přitom teď píšeš, že dřív se se šikanou setkala!! Tak to tě snad mělo napadnout jako první, ne?? s psychologem otálíš, holce vyhrožuješ… aby ses nedočkala toho, že si něco provede.. :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9407
28.11.23 10:39
@Anonymní píše:
Zjistila se šikana.

No vidíš, už se to stalo. Takže je fakt možné, že je to zase šikana. Proč ji tedy teď nevěříš a myslíš si, že je to jen rozmar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
@Anonymní píše:
@malýhroch
Co když v tom opravdu nic není, jen prostě nechce jít do školy a já pak na ní budu hodnější? 8o = Může pak toho začít ještě víc využívat.
Zjistí, že když to dobře zahraje, tak já roztaju a nevím jestli je tohle dobrá příprava do života všechno ji ulehčit.

I kdyby „jen“ nechtěla jít do školy, tak to není bez důvodu. Může to být důvod banální, ale taky to může být obr problém. A k tomu vytučněnému, možná, když budeš hodnější, bude k tobě mít dcera větší důvěru a začne se ti víc svěřovat. Být na dítě hodná přece neznamená mu všechno ulehčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Kelsey Příští týden k ní jdeme. Mělo to být už zítra, ale je nemocná.

• Citovat
  • Upravit
25557
@Anonymní píše:
@Villanelle
Achjoooooo vy vůbec nevíte, jak to doma máme.
Nechcete si psát soukromě vy dvě?
Tohle není rada, která mě zajímá.
:zed: AHA, navíc chceš číst jen to, co se ti „hodí do krámu“, nejlíp holku zavřít někam, co… :zed: je mi jí líto
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.11.23 10:40
@Anonymní píše:
Zjistila se šikana.

V tom případě nechápu proč je tvá dcera stále v téhle škole. Ještě píšeš, co píšeš a uvažuješ, že ji budeš trestat na Vánoce. Místo pomoci. Ji nevěříš. Ještě ji srážíš, ať ji dorazíš úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.23 10:41

@Lucy75 Jak otálím s psychologem? Psala jsem, že tam jdeme už příští týden!
Samozřejmě že mě to napadlo jako první, ale dcera mi od samého začátku tvrdí, že šikanu nezažívá.

• Citovat
  • Upravit
35358
28.11.23 10:42
@Anonymní píše:
@malýhroch

Tak tohle přece můžeš řešit, až bys věděla, že to tak je. Nejde přece o ulehčování, ale pochopení, pro se to děje. Tohle přece není jen tak. Neříkej, že jí baví být jen doma, bez kamarádů atd, jen proto aby nic nemusela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.23 10:43

@izabe protože jsem si s ní sedla několikrát v klidu a ptala se jí a několikrát mi řekla, ať nemám strach, zs ji nikdo neubližuje a ve škole se nic neděje.

• Citovat
  • Upravit
74217
28.11.23 10:43

Meh se reinkarnovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.23 10:48

@arinecka
To je právě to co mě trápí a vidím na ni, že ji to taky chybí jít ven s dětmi. Na to se jí často ptám, proč nejde ven s holkama a pokaždý odpověď, že nechce.
Další věc je ta, že do školy jít musí. Tlačí na mě třídní. Voláme si a že to takhle dál nejde aby nechodila do školy.
Padá to na mě ze všech stran a potřebuji poradit, jak ji dostat do školy prostě.
Ptám se jí co můžu udělat pro to aby se tam těšila a chtělo se jí tam. Večer mi řekne, že zítra půjde a ráno že ještě jeden den bude doma a půjde určitě zítra. To je ale pořád dokola.

• Citovat
  • Upravit
25557
28.11.23 10:50
@Anonymní píše:
@Lucy75 Jak otálím s psychologem? Psala jsem, že tam jdeme už příští týden!
Samozřejmě že mě to napadlo jako první, ale dcera mi od samého začátku tvrdí, že šikanu nezažívá.

a ověřila sis to? oběť se často bojí o tom mluvit… je nutné zapojit třídní učitelku, výchovnou poradkyni a především jí opravdu projet mobil - bohužel, ale tam teprve můžeš zjistit dost děsné věci… od kyberšikany až po různé urážky, výhrůžky.. jak je na tom s příjmem potravy a váhou? chodí do kroužků? má tam aspoň kamrádku? ta by mohla vědět víc… ale předně opravdu dost ukáže ten mobil, já když nakouknu jen přes rameno z bezpečnostních důvodů, tak kolikrát jdou na mne máry čím se holky v 15 baví a na co koukají.. ale aspoň mám přehled jaké youtubery a influencery sledují a s kým si píšou a komunikují… tohle víš? co ji baví? koukáte spolu třeba na V síti? Stáhni si Protivný sprostý holky, to ji bude bavit a je to formou komedie, kde je téma šikany, dobře to otevírá pak možnost s pubošem na dané téma mluvit… i třeba namátkově dle situace v tom filmu… prostě ji rozmluvit jinou metodou než tupou otázkou : Ubližuje ti někdo?

PS : třídní na tebe tlačí s docházkou, ale ty bys na ni měla tlačit s pomocí.. ona má jako pedagog nástroje jak s třídním kolektivem pracovat, může rozhodit dotazník, může udělat třídnickou hodinu, může provést individuální pohovory a zjistit, co se ve třídě opravdu děje… nemůžeš se spokojit s tím, jestli vás jen uhání o docházku a jinak nic

Příspěvek upraven 28.11.23 v 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati