Trestní oznámení - postup

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3.10.17 15:46

Trestni oznameni- postup

Zdravim jsem tu nova, a tak bych se chtela zeptat.
Nevi nekdo jak se zachovat pri trestnim oznameni?
Kamaradka mi doporucila se obratit sem
Byla jsem okradena o 900,–
Nu bohuzel, identita zadna, jen cislo uctu.
Bylo to sice na modrym koniku, ale ty penize mi chybi.
Ma nekdo rady jak postupovat?
:,( :,( dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3.10.17 15:49

Není to nic složitého. Zajděte na nebližší odd. PČR a oznamte, že chcete podat TO na neznámého pachatele. Vemte si s sebou vytištěné důkazy o tom, co se stalo, finanční transakce a dohody mezi vámi, to se přiloží ke spisu. Nedejte se odradit tím, že jde jen o přestupek, pokud dotyčný podvedl více lidí, ono se mu to nasčítá.
Majitele účtu si policie zjistí. Někdy jen stačí, že ho policie předvolá k výslechu a peníze vrátí. Bohužel se dost lidí spoléhá na to, že to lidé nikam hlásit nebudou a okrádají ostatní ve velkém. Vždy se vyplatí podat TO, to vás nic nestojí a je to jediná šance, že se vám peníze vrátí.

Příspěvek upraven 03.10.17 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 15:51

A pokud nekoho takoveho sezenu a bude jich vice, co udela policie? Dostanu penize zpet? Fakt nevim nechapu jak nekdo muze okradat druhe :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.10.17 15:53
@slunicko3654 píše:
A pokud nekoho takoveho sezenu a bude jich vice, co udela policie? Dostanu penize zpet? Fakt nevim nechapu jak nekdo muze okradat druhe :,(

ne, pravděpodobnost, že se ti peníze vrátí je velmi velmi malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 15:53

Nemusíte nikoho shánět. Pokud se vám to podaří třeba díky oznámení na tom serveru, že jste nalítla podvodnici a hledáte další postižené, pošlete je, aby též podali TO na své nejbližší služebně a připojili tam číslo vašeho TO, aby se to spojilo. Ale pokud nikoho nenajdete, nic se neděje, i vaše TO budou policisté samostatně řešit. Je i možné, že na dotyčného už někdo TO podal už dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 15:55

Mně se to stalo 3×, že mne okradli v eshopu nebo nákupem přes inzerát a pokaždé se mi vyplatilo to TO podat a ač jsem nedoufala, peníze se vrátily, takže já jsem optimista. :) Dokonce to zafungovalo i paní, kterou někdo okradl zde a poradila jsem jí tento postup, i ona dostala peníze zpět.

Příspěvek upraven 03.10.17 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 15:56

Takze podam To a stejne mi to k nicemu nebude?
A co ra okradajici? Zadny trest? Jako by se nic nedelo? Tohle ji nemuze preci Projit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
3.10.17 15:57

Stejne zi to penize nevrazi, jen behani po vyslesich

• Citovat
  • Upravit
3.10.17 15:58

@slunicko3654 Pokud se podaří dopátrat okrádajícího, což se většinou podaří, pak předá PČR, pokud by na něj nestačilo bububu další šetření místnímu úřadu, kde bydlí, kt. to bude řešit jako přestupek. Ti by mu měli přikázat vám peníze vrátit, plus udělit pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 15:58

@jahuhudka :cert: :cert: :cert: :cert: mno takze i kdyby se jich vice naslo tak mi to je jako na nic? Pekny no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
3.10.17 15:59

Já bych se na to nevykašlala a TO podala, za to nic nedáš.
Je jistá šance, že peníze získáš zpět /časem/. A že bude viník vypátrán, dopaden a potrestán, potenciální další oběti varovány.

Příspěvek upraven 03.10.17 v 16:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 15:59

Psala jsem vám jinou zkušenost, mně se to vyplatilo, ale holt jsem asi neviditelná a vnímáte jen pesimistické prognózy a chcete se rozčilovat, tak nic, s tím vám nepomohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 16:04

@Swami Harashimi Ja vas chapu, kdyby se dohledala a bylo na ni treba podano uz x oznameni nebo bychom se sjednotily tak by to mozna smysl melo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
3.10.17 16:07
@slunicko3654 píše:
@jahuhudka :cert: :cert: :cert: :cert: mno takze i kdyby se jich vice naslo tak mi to je jako na nic? Pekny no

Tak mozna dotycnou/neho najdou a odsoudi, ale penize neuvidis

• Citovat
  • Upravit
Makca87
3.10.17 16:09
@jahuhudka píše:
Stejne zi to penize nevrazi, jen behani po vyslesich

Za pokus nic nedá, zakladatelku to stojí maximálně čas ;).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová