Trestný čin pomluvy?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
ontarova.stara
29.1.24 14:57
@mado píše:
Jenže ty drby si žijí svým životem, i když tvůj muž řekne, že mu to před rokem a půl řekl Karel. Tak Karel buď už si nebude pamatovat nebo řekne, že mu to říkal Pavel a Pavel řekne, že opakoval infirmaci od Zdeny z trafiky.
Největší chybu udělal tvůj muž, pokud to nevyřešíl na místě s tím, kdo mu to řekl, tak to měl spolknout a neobtezovat tím tebe. Teď to vypadá, že chce být ujisťován, jak je milován a jak mu nejsi nevěrná. Vyhovuje mu to, proto s tím už rok a půl nechce nic dělat.Buď to měl řešit hned nebo tím nezatěžovat tebe. Opravdu je jeho chování divné.

Starsi pan chce drzet manzelku v dusevnim diskomfortu :think:?

• Upravit
72728
29.1.24 14:57
@Anonymní píše:
Super, takže si o mě může každý říkat co chce a není obrany :palec:
Jak by bylo vám, kdyby si celá firma a město říkalo jaká jsem kur. a :?
Manžel mi věří, doufám, ale tohle dokáže člověka naprosto rozleptat, vnitřně.
I on se musí cítit jako naprostý…

Pokud není důvod, nemusí se tak cítit :think: proč bys měla zanášet? Pokud máš svědomí čisté, není důvod nic řešit. Nebo jsi pořád sama doma a on je pořád pryč?

• načítám...
Anonymní
29.1.24 15:11
@ontarova.stara píše:
Starsi pan chce drzet manzelku v dusevnim diskomfortu :think:?
Škoda že se přes písmena nedá říct jaký manžel je :srdce:
Pro rodinu dělá vše, i dům postavil jen na mé přání, byl by spokojený v bytě.
Naopak se snaží, abych byla spokojená a já samozřejmě také :srdce:
  • Upravit
Silverine247
29.1.24 15:16
@veria píše:
A proc by to nemohla zminit? Pomluvy casto vznikaji ze zavisti.

Ale vsak jo. Jen by si mela ujasnit, jestli ji teda vsichni tak zavidi, nebo o par prispevku dal jsou „uplne normalni rodina“. ;)

• Upravit
53190
29.1.24 15:16
@Anonymní píše: Škoda že se přes písmena nedá říct jaký manžel je :srdce:
Pro rodinu dělá vše, i dům postavil jen na mé přání, byl by spokojený v bytě.
Naopak se snaží, abych byla spokojená a já samozřejmě také :srdce:

A proto tě nechá rok se užírat nějakými pomluvami, které ty osobně jsi ani nikde nezaslechla, jen ti je vyslepičil sám? Vážně nevidíš, jak divně se chová?

• načítám...
53190
29.1.24 15:20

Navíc, co přesně tě po roce od té drbárny v hospodě přinutilo založit diskuzi? Pokud jsi mu za celý rok nedala záminku, aby ti nevěřil, není trochu divné, že se tím pořád oba „užíráte“? Tady bude něco jinak, tuším, že jsi nějakou informaci zamlčela..

• načítám...
Silverine247
29.1.24 15:34
@unuděná píše:
Navíc, co přesně tě po roce od té drbárny v hospodě přinutilo založit diskuzi? Pokud jsi mu za celý rok nedala záminku, aby ti nevěřil, není trochu divné, že se tím pořád oba „užíráte“? Tady bude něco jinak, tuším, že jsi nějakou informaci zamlčela..

Presne tak. Drby, ktere nikdo neprizivuje, samy od sebe rok nevydrzi. „Nechce mi to rict, abych se netrapila“ je v kazdem pripade hovadina na entou, protoze tady jde jasne videt, jak to ma presne opacny efekt. Ten pan musi mit sakra dobry duvod ji to nechtit rict. Taky by me zajimalo, co byl posledni impuls k tomu o tom po roce zalozit diskusi. :think:

• Upravit
5254
29.1.24 15:39

Zakladatelko, ty chceš podat trestní oznámení, protože jsi se stala obětí trestného činu, není ti divné, že tvůj manžel údajného pachatele nechce prozradit? A jsi s tím srozuměná a chceš nechat pátrat policii?
A to pozdní oznámení poškozuje údajného pachatele, ztěžuje jeho obranu. Kdyby mně někdo řekl, že jsem předevčírem v hospodě provedl to a to, tak mám možnost vzpomenout si, zda jsem tam vůbec byl, co jsem tam dělal, říkal, pamatuji si i kdo tam byl a mohl mně to dosvědčit atd. Ale po roce?

• načítám...
Anonymní
29.1.24 15:52
@Silverine247 píše:
Ale vsak jo. Jen by si mela ujasnit, jestli ji teda vsichni tak zavidi, nebo o par prispevku dal jsou „uplne normalni rodina“. ;)

Nových domů tu roste jako houby po dešti ;) Stejně tak před nimi stojí velká SUV.
Je to tedy běžná věc, ale pro některé lidi to může být důvod k závisti. A ano, nenávidím panelák a těmto lidem jsem také záviděla :,(

• Upravit
53190
29.1.24 15:57
@Anonymní píše:
Nových domů tu roste jako houby po dešti ;) Stejně tak před nimi stojí velká SUV.
Je to tedy běžná věc, ale pro některé lidi to může být důvod k závisti. A ano, nenávidím panelák a těmto lidem jsem také záviděla :,(

A že pořád odpovídáš jen na dotazy stran majetku, ale to, co poukazujeme už pár stran, zarputile ignoruješ :think:

• načítám...
Anonymní
29.1.24 15:57

@unuděná
Tobě děkuji za věcně vedenou diskusi.
Právě že před tím rokem jsem nad tím ještě mavla rukou, s manželem jsme si to vyrikali a myslela jsem že je konec.
Bohužel pomluvy stále pokračují, proto i tato diskuse.
Strašně těžko se to vysvětluje, já vím že mě muž miluje, snaží se věřit, nemá žádné důkazy.
Přesto i kvůli tomu věkovému rozdílu, červík vrtá. A vrtal by i ve mě, protože ho taky miluju. A nevěřím že by všechny ostatní tady nad tímto mavly rukou ať si každý pomlouvá jak chce.

• Upravit
53190
29.1.24 16:04
@Anonymní píše:
@unuděná
Tobě děkuji za věcně vedenou diskusi.
Právě že před tím rokem jsem nad tím ještě mavla rukou, s manželem jsme si to vyrikali a myslela jsem že je konec.
Bohužel pomluvy stále pokračují, proto i tato diskuse.
Strašně těžko se to vysvětluje, já vím že mě muž miluje, snaží se věřit, nemá žádné důkazy.
Přesto i kvůli tomu věkovému rozdílu, červík vrtá. A vrtal by i ve mě, protože ho taky miluju. A nevěřím že by všechny ostatní tady nad tímto mavly rukou ať si každý pomlouvá jak chce.

Ale ty o těch drbech víš jen od něj ne? Tak to asi tak horký nebude, že by o tom mluvilo celé město. A jak jsem psala, pokud ti opakuje, že zase slyšel daný drb, máš prostě trvat na tom, aby vybalil, od koho to má. Ty pořád nějaký trápení, ale já bych byla naštvaná, že mě takhle tahá za fusekli a místo, aby kápnul božskou, tak mlží. Ono je fakt možné, že je sám nejistý, tak ti občas nenápadně podsune „jakodrb“ z hospody, ale ve výsledku je to jen z jeho hlavy. Ty se pak před nim plazíš, dokazuješ, vynahrazuješ, a to mu dělá náramně dobře. Jinak celou situaci nechápu ani z jeho, ani z tvojí strany.

• načítám...
5254
29.1.24 16:09
@ontarova.stara píše:
Ten bude mit radost, az ho pozvou k podani vysvetleni (nejsem pravnik, takze se omlouvam za sve formulace laika),

Ona je vůbec otázka, v jakém postavení manžel bude. Pokud se ho ta pomluva nějak dotkla, mohl by být (spolu)poškozený, v tom případě by měli manželé podat společné TO, pak je podání na neznámého pachatele na hlavu (oběť pachatele zná). Pokud se ho ta pomluva nijak nedotkla, tak by mohl být v roli svědka a ten nesmí nic zamlčovat (ani takovou maličkost jako kdo je pachatelem).

• načítám...
21084
29.1.24 16:11

Dobrý deň,

diskusiu na žiadosť zakladateľky zamykám.

S pozdravom,
Kristína

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová