Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Snazime se s manzelem o treti mimco…mame uz dve deti 11 a 8let…tak bych rada zalozila tema…jak to bylo u vas…zarleni, tehotenstvi…porod pece o miminko…jak si deti vychazeji..a tak…
Já s dovolením anonymně, protože to jsou zatím jen myšlenky, do budoucna.. mám teď děti 5 a 7 a i bych chtěla třetí, třeba za rok dva ( moc času nemám, kvůli věku, kolik je tobě let?). Sama mám sourozence jednoho, o 14 let staršího, vztah je určitě jiný než mají třeba moje děti, ale ne horší. Vyloženě kvůli většímu věkovému rozdílu bych se dalšího dítěte nevzdávala.
Držím palce ![]()
Katka
@katuska84 my nemáme tak velký rozdíl, jsou od sebe o 5 a 8 let a vztah k bráškovi mají naprosto dokonalý. Mám výhodu, že starší jsou holky, takže mám dvě chůvičky
. Pořád by ho mazlily, teď, jak už povyrostl, dělají blbiny, ale pečují o něj, aby se mu něco nestalo, koupou se s ním ve vaně…
Otázka je, jaký ten vztah bude do budoucna. Budou mít každý jiné zájmy atd., ale rádi se, myslím, mít budou.
Já to budu řešit za chvilku, mám holky 9 a 13 let, teď jsem v 8 tt. Holky to ještě nevědí, ale sourozence si moc přejí obě. No jsem na to zvědavá, mladší je pořád mamanek, tak se taky trochu bojím, jestli nebude žárlit ![]()
My máme termín třetího dneska a malé se nějak nechce.
.Kluci jsou staří 10 let a druhému bude v létě 8 let. A musím říct, že kluci se na segru hrozně těší tak uvidíme realitu
![]()
Mám sourozence o 12 let mladšího a když byla miminko bylo to super, ráda jsem koupala, vozila, prebalovala. Máma jen kojila
Od tří let už to bylo ale horší máma si na tu péči zvykla a házela nám segru neustále na krk. Už nám byla na obtíž, my už byli pubertaci a měli své zájmy. Tak ségra vyrůstala jako jedinacek. Později jsme tedy s ní dělali i úkoly když máma chodila do práce, dělali svačinu, večeři. Zastávali jsme prostě mámu a museli jsme. Teď vím že bych tak velký rozdíl kvůli tomuhle nechtěla. Mamka si to třeba neuvědomovala a brala to jako samozřejmost ale nám to vadilo. Proto si prosím nedělejte chuvy ze svých dětí, ať jim pak toho sourozence nezprotivite. Máme segru rádi ale je tam i teď jiný vztah než byl mezi námi staršími ![]()
@xk.kx no já mám děti 2 roky po sobě, takže ten fičák se dvěma malými jsem si užila, a o dalším jsem nechtěla ani slyšet. Teď když má mladší 5 tak už to začínám přehodnocovat.
Katka
@katuska84 Ahoj,mam deti,2,13,16.dva pubertaci a batole, nekdy je to hodne velky hardcore, co ti budu rikat ![]()
Ja mam rozdil 13let. Starsi holka, mladsi syn. Ani jsem necekala ze ho dcera bude takhle zboznovat a starat se o nej. Nemohla jsem si prat nic lepsiho
![]()
@katuska84 sestra,když čekala třetí dítko, tak kluci měli 15 a 13. Ten starší to vzal v pohodě, ale ten mladší přišel o post benjamínka a toho mladšího a ten to nesl dost těžko.
Ahoj,
když jsem čekala třeťátko (vysněné a naprosto plánované)holkám bylo 13 a 10. Super volba, naprosto nadšené a chůvičky dokonalé. Čtvrťátko jsme pořídili třeťátku aby měl parťáka. Bylo nám líto, že bude mít jen dvě super ségry, ale velké které budou mít brzy už jiné zájmy než blbiny s malým bráchou. A jsme naprosto spokojeni a šťastní, nikdy bych nevěřila, že budeme mít čtyři děti a je to krásné.
Ano mít samostatné odrostlé děti a mít konečně klid je fajn, ale dalšími dětmi jsme si tak trošku prodloužili mládí…:-) máme ten život trošku pestřejší, puberťačky / prťata pro mě naprosto ideální kombinace ![]()
Ja mam rozdíl 14 let(dcera) a 10 let (syn). Sestřičku miluji, i když je to pěkný rarach, chuvy z nich nedělám, snažím se, aby měli sve zájmy a hlídají jen, pokud je opravdu třeba. S malou nám ožil dům. Ma ted 5 let a je to sluníčko, certik. Říkám si, ze nám tu aspoň někdo zůstane v domě, když půjdou starší na studia. Dcera už letos konci střední a podala přihlášku na vysokou. Připadám si pořád užitečná, ze me ještě někdo potřebuje
Jsme moc rad, ze ji máme.