Třetí dítě, strach, potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
9.7.16 08:58
@gravityoflove píše:
Dobrý den, zajímalo by mě, zda najdu někoho s podobnou zkušeností? Mám 2 děti. Holčička 3 roky, chlapeček 2 roky. Jsou blízko sebe, takže to byl pěkný zahul, když se malý narodil. Ale zvládli jsme to…ač beru antikoncepci, nedostavila se mi MS, mám zpoždění a test pozitivní. Dle mých výpočtu budu cca 5-6 týden. Jsem upřímně v šoku. Třetí dítě jsme neplánovali. Bohužel nejsme v situaci, že bysme to zvládli po finanční stránce. Většinu věcí po dětech (kočár, postýlka, výrazně dost oblečení) jsme už prodali, poněvadž jsme o třetím nepremysleli a znamenalo by to zase vše koupit znovu. Neříkám, že žijeme na hranici bídy, ale někdy mám opravdu dost starostí, abych na konci měsíce vyšla. A teď tahle situace. Můj chlap mi řekl rovnou, ze za něj je to šílená představa přivést do toho další miminko a ja nevím. Racionálně vím, že je to šílenství, ale emočně si to neumím představit…svoje děti miluju a vím, ze nic lepšího me nemohlo potkat. Ale… holky je tu nějaká z vás, která stála před podobným rozhodnutím???

y sami se musíte rozhodnout co budete dělat mi ti tady mužeme říct názor ale rozhodnutí je na vás ono ted je to asi těžké je to šok ano někdo říká že to třetí dítě se ztratí ale když ti všichni tři onemocní to je potom pálka a až pujdou do školek školy to ani nemluvím takže musíte probrat z každé strany mince

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.7.16 09:03

Ten tvůj součaný šok chápu. bez ohledu na to, jak miluješ své dvě už narozené děti, tak šok to je a zvlášt když víš, že se nabízejí řešení, tak to v sobě řešit musíš. to si nevyčítej.

ale já bych si ho nechala - jen bych, jako zkušená máma, už neinvestovala do výbavičky žádný velký peníze - už víš, co kde sehnat, určitě kamarádky, které ti zrovna oblečení daj zadarmo… v situaci, kdy už vím co s penězi, bych na těch věcech pro miminko hodně šetřila- mimčo to nepotřebuje, všechno jsou to jen krámy „pro nás“.

sama víš, jak ti těch pár let s dětma uteklo, další tři utečou taky, pak půjdeš do práce a zase se finančně dostanete výš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
9.7.16 09:18

@Catmum Krasny :kytka:
Jsem tehoz nazoru, ikdyz nejsem v teto situaci. ja bych na potrat jit nedokazala, uz bych nikdy nemela klid. Ano, rozum rika ne, ale pokud nejste vylozene socialni pripadi, tak si myslim, ze se to zvladnout da- mam kamaradku, co premyslela, jestli vubec jit do druhyho- malo penez, a kdyz se rozhodli, ze ano, tak prirozenou cestou a dvojcata! Byla na prasky, ale zvladli to, dokazi usetrit na vecech pro deti, ale zase nejsou nuzaci. Tady ti bude vetsina lidi radit potrat, protoze neni ve tve situaci, a od pocitace se to radi hezky a jen rozumove. Drzim palce v rozhodovani… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
9.7.16 09:23

Nevim, jste v tezke situaci…

My mame ted dve deti 2,5roku a pul roku…a dohodli jsme se, ze treti uz nebude, ackoliv mame dum bez dluhu a vyzivame slusne, i presto, ze muz je s nami uz rok doma…

Ale! Kdyby se stala nehoda, tak na potrat nejdu…ale je to vazne o tom, ze vim, ze bychom to zvladli :nevim:

Mozna budu hnusna, ale jen laska ditka nenakrmi :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.16 09:37

My máme taky dvě (6 a 1 rok) Třetí taky nechceme a doufám, ze nikdy nebudu stát před tak těžkým rozhodnutím jako vy…Nedala bych to už fyzicky ani psychicky :roll: Jelikož s prvním dítkem máme od narození zdravotní problémy, bala bych se hlavně o zdraví třetího! Mladší je tedy naštěstí zdravé, ale docela těžký císař… Děkuju za dvě děti, ktere mame a milujeme. Hodne sil při rozhodování…

• Citovat
  • Upravit
957
9.7.16 09:48

Já bych to viděla pozitivně. Oblečení a všeho možného na děti je po internetu a bazárcích mraky a za babku. Když budeš kojit a kupovat plenky v akci :nevim:
Teď bude na 2. a 3. dítě větší odpočet na daních, což také hodí nějakou kačku. Možná dosáhnete i na nějaké dávky? Nevím.
My jsme byly dvě děti, třetí ségra je neplánovaná a jak se máme rádi. A prvního vnoučete se mamka dočkala právě od ní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.7.16 09:56

Mě se to stalo u čtvrtého dítěte…Na potrat jsem nešla, to bych neunesla, i když taky situace nebyla jednoduchá - já studovala VŠ a manžel řešil zaměstnání..Všechno dobře dopadlo…Dnes je jí pět a já si neumím představit, že by nebyla :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
9.7.16 10:15

Napíšu jen to stála jsem před rozhodnutím tímto před rokem. Máme dvě dcery 13 a8a já mám částečný in. důchod po ´´uraze. Podpora manžela a rodiny mi pomohla se rozhodnout a teď mi v postýlce spinká 4,5 měsíční. Má měla pramálo věcí peněz na taky néé, žijem skromě. Hlt něco děti stojí. Ty určitě kočárek máš já neměla ani ten ale za 3ticíce jsem koupila z druhé ruky a věci něco už v těhu ve slevách a jinak kamarádky. Dnes si rvu vlasy, že mě myšlenka nemít ji vůbec napadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
9.7.16 10:24

Rozhodnutí bude těžké, ale určitě vybereš to dobré a správné :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
9.7.16 10:54

Resili jsme v dubnu stejne rozhodnuti, do tretiho jdeme, ted jsme 18tt, dva tydny jsme vahali a nemame zadna proti proc ne. Popravde bych psychicky interupci nesla asi hodne zle, jeste kdyz je kolem me docela dost tehuli a i tech, ktere cekaji treti. Vim ze to neni o tom, ale ta hormonalni spoust me premohla a verim, ze je to nase nejlepsi rozhodnuti, ktere jsme mohli udelat. Uz jen z pohledu, ze budeme velka rodina a kdyz se podivam na ty nase dva lumpiky, neumim si predstavit jednoho z nich nemit. Pravda, ze nejsme zadni bohaci, ale mame se dobre a mista pro deti je taky dost, manzel rad pomaha..drzim palce at se rozhodnes spravne…my meli obe deti planovane a treti jsme si rikali, ze to tak asi ma byt, kdyz si nas naslo samo. Tri jsme nikdy nevylucovali, ale chteli jsme pozdeji, prislo ted a samo..tak je to asi osud a uz se tesime, popravde se mi siiiilene ulevilo, kdyz jsme se definitivne rozhodli. Byla to strasna psych. zatez a dnes si rikam, proc jsme to tak strasne resili..vim ze to zni jednoduse, ale ver, ze nebylo a dnes jsme 18 tt a vidim vse uplne jinak a rozhodnuti nelituji. Chtela jsem jit od zari do prace a meli jsme jine plany, ale clovek mini…panbuh meni…, drzim palce;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.16 11:01

No, já jsem teď v situaci, kdy mám podezření, že jsem těhotná. Nevím, proč, ale mám pocit, že cítím nějaký pohyb v břiše. Naprosto si uvědomuju, že je to blbost, že pohyby se cítí až někdy ve 20. týdnu, že bych asi zjistila dřív, že jsem těhotná, ale beru Cerazette (samozřejmě jsem si přečetla diskuse, kde píše spousta maminek, že přes Cerazette otěhotněly:-)), nemám u něj menstruaci, nic mě nebolí, není mi špatně (těhotenství jsem měla v pohodě, absolutně bez příznaků, ani sem nevěděla, že jsem těhotná:-)), jen mám divný pocit, pohybu v břiše, mám větší břicho, hodně špekaté, takže nepoznám, zda jsem ztloustla. Od předevčírka… Do lékárny pro test se dostanu až v pondělí, do té doby musím vydržet. Logicky si vysvětluju, že to není možné. Že jsem byla koncem dubna gyndě, kde mi dělala Dr. ultrazvuk kvůli myomu a že by na případné těhotenství přišla, no prostě nějakej brouk v hlavě… Fakt děs:-), jsem asi padlá na hlavu.

Jednalo by se o druhé dítě, a já ho prostě nechci. Ne kvůli penězům, ale kvůli tomu, že už nechci znovu mí mimino, jsem ráda, že první dcera má už skoro 3 roky a je s ní domluva, že budu mít víc volnosti, nechci znovu kojit, nespat a prožívat to odznovu. Jo a taky je mi už přes 40. Pokud je moje předtucha správná a bude to ještě na potrat, rozhodně půjdu. Pokud to už na potrat nebude, holt to nějak budu muset zvládnout, ale nechám si udělat všechna možná genetická vyšetření, protože na postižené dítě taky nemám. Jsem sobec, vím.

No, každopádně, pokud to bude OK, tak končím s Cerazette i jinou antikoncepcí, protože jak to tady tak čtu, tak je to dost nespolehlivé, a jdu na sterilizaci. Nestojí mi to za to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.16 11:03

Já jenom dodám k těm plenkám v akci, kojení…to může být a nemusí…já když si u nás představím naše mimino - snese jen ty „lepší značky“ plenek, látkovky taky ne, musí mít speciální sunar, který nehradí pojišťovna (nezapadá do tabulek), oblečení kvůli exému taky musím hoodně vybírat…lahvičky, dudlíky nevezme jiné než MAM potvurka…a v lékárně necháme skoro 1000 měsíčně za specialni kremy a doplňky (je to nezbytné)…plus speciální strava…nevím co bych dělal nemít na to :think:

takže když mi někdo řekne, že mimino nestojí nic musím se smát, celkem nám slečna zahýbala s rozpočtem

anonym K. (moc info o dítko ;) )

• Citovat
  • Upravit
676
9.7.16 11:12
@Anonymní píše:
Já jenom dodám k těm plenkám v akci, kojení…to může být a nemusí…já když si u nás představím naše mimino - snese jen ty „lepší značky“ plenek, látkovky taky ne, musí mít speciální sunar, který nehradí pojišťovna (nezapadá do tabulek), oblečení kvůli exému taky musím hoodně vybírat…lahvičky, dudlíky nevezme jiné než MAM potvurka…a v lékárně necháme skoro 1000 měsíčně za specialni kremy a doplňky (je to nezbytné)…plus speciální strava…nevím co bych dělal nemít na to :think:

takže když mi někdo řekne, že mimino nestojí nic musím se smát, celkem nám slečna zahýbala s rozpočtem

anonym K. (moc info o dítko ;) )

To chápu, pokud je dítě citlivější nebo ma um nebo pak jinak omezené ( různé alergie nebo celiakie a podobně je to drahe' ) ale obecně to není tak, že ti mimco spase celou výplatu. Někdo je kojenec, druhý prostě ne a tak, nějaké mimco musí mít dražší pleny další lepší lahvičky a tak, to je jako v životě, každý má jiné potřeby. Miminko není zadarmo, vždyť je to člověk, ale neni to přeci tak, že za miminko zaplatíš 15000 měsíčně ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.16 11:18
@Catmum píše:
To chápu, pokud je dítě citlivější nebo ma um nebo pak jinak omezené ( různé alergie nebo celiakie a podobně je to drahe' ) ale obecně to není tak, že ti mimco spase celou výplatu. Někdo je kojenec, druhý prostě ne a tak, nějaké mimco musí mít dražší pleny další lepší lahvičky a tak, to je jako v životě, každý má jiné potřeby. Miminko není zadarmo, vždyť je to člověk, ale neni to přeci tak, že za miminko zaplatíš 15000 měsíčně ne? 8o

15000 ne, ale 5000 ano…a ja třeba vím, že kdybychom měli teď mít ještě jedno s takovými nároky, tak bychom to další 3 roky finančně nedali…a já prostě už raději počítám s tím horším…a strašně by mě mrzelo, že třeba nemůžu starším zaplatit např. výlety ve školce, které na jedno měsíčně vyjdou skoro na 500 nebo plavání ve školce atd.

Čímž chci napsat, že prostě je nutné zvážit i tu finanční stránku, a každý musí dle svého uvážit, jak se zachová a jestli to zvládne s ohledem na ta už narozená dítka…

K.

• Citovat
  • Upravit
4099
9.7.16 11:25

Hrozné rozhodování, zažila jsem to jen krátkodobě a vyřešilo se samo — měla jsem týden zpoždění a MS přišla sama. Máme dvě děti. Bylo to přes vánoce a my zrovna chodili po betlémech, dělají se tu krásné živé betlémy, a jak jsem tam viděla ta miminka v kolébkách a všichni se chodili dívat na miminko, všude plno dětí a krásná atmosféra… no, ač s mužem oba stopro víme, že třetí dítě nechceme, tehdy jsem věděla, že na potrat nejdu prostě, že by mně to zničilo duševně. ale to třetí dítě by nás taky pravděpodobně dost ničilo… finančně ani tak problém není, věci ještě skoro všecky mám.. ale děti jsou často nemocné, já jsem z toho hodně unavená a hubená jsem jak lunt… třetí by byl záhul zdravotní pro mně a duševní pro všechny…

nezávidím ti to rozhodování, hrozné… rozhodni se podle sebe, nech tomu nějaký čas (trochu času je)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí