Třetí dítě, strach, potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
9.7.16 11:26

Tohle je má noční můra a velice s tebou soucítím :(
Jenže u mně by hrály roli další věci, já už bych další děti asi nedala psychicky ani fyzicky, pokud by šlo „jen“ o finance, asi bych si ho nechala. Pokud vás běžné dítě (o speciálních nárocích bych asi neuvažovala, to se nedá odhadnout nikdy) neuvrhne do bídy, tak to asi za ty výčitky nestojí.
Přeju vám, abyste to dobře zvládli, ať tak či tak. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.7.16 11:28

Když tady čtu některé příspěvky musím se smát ano nemusíte jezdit na dovolené mít komfort ale žít v bídě? to chcete dítěti nabídnout? já vždy rozhodovala jestli to zvládneme nechci aby moje děti vzpomínali že jako děti nic neměli nic nezažili znám hodně lidí kteří mají děti a jsou rádi jak jím mají dát co jíst a nedej bože když se stane nečekaná věc a vy budete potřebovat finance a nebude na to co pak? ano láska k dětem je duležitá ale taky co si budeme povídat bez peněz to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minnies91
9.7.16 11:30

@gravityoflove Mám 3 děti(4letou,2letou a 7měsíční )zvládám to uplně v pohodě, je to někdy náročné ale zvládám. Jsme rozhodnutí, že ještě jedno dítko chceme.Na potrat bych šla, je pokud by bylo dítě postížené! Hlídání nemáme, manžel chodí do práce takže pomáhá až večer..ale většinou mám vše udělané..koupy všechny 3 taky sama a nevadí mi to. Finančně…no zatím je to takový pruměr, ale bude lépe ;)

• Citovat
  • Upravit
1767
9.7.16 11:33
@simík35 píše:
Když tady čtu některé příspěvky musím se smát ano nemusíte jezdit na dovolené mít komfort ale žít v bídě? to chcete dítěti nabídnout? já vždy rozhodovala jestli to zvládneme nechci aby moje děti vzpomínali že jako děti nic neměli nic nezažili znám hodně lidí kteří mají děti a jsou rádi jak jím mají dát co jíst a nedej bože když se stane nečekaná věc a vy budete potřebovat finance a nebude na to co pak? ano láska k dětem je duležitá ale taky co si budeme povídat bez peněz to nejde

Nj, sakryš, když ono je to třetí taky jejich dítě  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.7.16 11:38
@simík35 píše:
Když tady čtu některé příspěvky musím se smát ano nemusíte jezdit na dovolené mít komfort ale žít v bídě? to chcete dítěti nabídnout? já vždy rozhodovala jestli to zvládneme nechci aby moje děti vzpomínali že jako děti nic neměli nic nezažili znám hodně lidí kteří mají děti a jsou rádi jak jím mají dát co jíst a nedej bože když se stane nečekaná věc a vy budete potřebovat finance a nebude na to co pak? ano láska k dětem je duležitá ale taky co si budeme povídat bez peněz to nejde

přesně tak..
jde o to jestli mám dvě děti a další moc neplánuju, ale nebránim se tomu až tak. Nebo mám dvě děti a další rozhodně nechci ( a duvod muže být jakýkoliv - ne jen finance )
A rozhodně je rozdíl milovat děti a doprád jim jakžtakž..nebo ano miluju i to co je zrovna v břiše, ale vím že když ho porodím, tak nejen ty dvě děti budou v " bídě " ale i to třetí..
Velká část rozhodnutí je určitě v tom, jak kdo bere potrat ( a samo kdy se to zjistí ).

• Citovat
  • Upravit
35
9.7.16 13:13
@ireeenka píše:
Nj, sakryš, když ono je to třetí taky jejich dítě :think:

Umíš číst? ano i 3 dítě je jejich a záleží na nich jak se rozhodnou já jen napsala sama za sebe že kdybych se rozhodovala kvuli financím tak si to dítě nenechám protože kdybych věděla že ted už žiju na pokraji bídy a 3 by nás položilo uplně tak bych si ho nenechala protože na vlastní oči jsem viděla jak matka nemá děcku na mlíku na pleny a dítě řve od hladu to bych fakt nedovolila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
9.7.16 14:51
@simík35 píše:
Umíš číst? ano i 3 dítě je jejich a záleží na nich jak se rozhodnou já jen napsala sama za sebe …

Já píšu taky sama za sebe, takže mně by výčitky svědomí nedovolily, abych nedala šanci dalšímu dítěti jen proto, aby mohly starší děti na školu v přírodě. Nevím, jak přesně je na tom zakladatelka finančně, třeba najde rezervy. Ale co vím určitě, že umím udržet diskusi v mezích slušnosti. Zapracuj na tom taky, možná se tě to téma nějak osobně dotýká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
676
9.7.16 15:22

@simík35 přijde mi ale že zakladatelka nepsala nic o bídě jen že by to bylo náročné a neví jak by to bylo a tak. Mimochodem za tři roky by bylo lépe až se budou platit výlety, školky, lyže a spol. Protože už asi bude chodit do práce ne? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
9.7.16 18:46

No, chápu, že neplánované početí dítěte může člověka dost zaskočit… Ale určitě bych se na Tvém místě nebála třetí dítě přijmout. Věřím, že to zvládneš - určitě by se našel někdo z rodiny nebo z kamarádek, kdo by Ti pomohl, kdybys potřebovala, ne? A Tvoje děti by měly určitě radost, že budou mít sourozence. Vím o mnoha případech, kdy manželé taky neplánovali další dítě, ale když se stalo, přijali ho a potom byli moc šťastní, že ho mají. Dítě je velký dar! Držím Ti palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.16 23:36

Moc Vám všem děkuji… strašně se mi ulevilo, dokonce jste mě i rozplakaly…vím, že takových nás je spoustu, já jen asi potřebovala slyšet,, to dáš " jako další z nás… už vím, co udělám…moc moc všem děkuji za povzbuzení…jste skvělé :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
10.7.16 22:34
:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
14.7.16 13:09

@adelnsn Poslyš, nic ve zlým, ale Ty si myslíš, že postižené dítě si nezaslouží žít? Samozřejmě Ti (a vůbec všem) přeju, aby se Ti narodilo zdravé miminko. A chápu, že ne každá matka má odvahu a sílu na to, aby se starala o postižené dítě, zvlášť když má doma ještě několik dalších. Ale existují různé ústavy, domovy pro postižené děti, a i když jim to skutečnou rodinu nenahradí, je to pořád lepší než potrat. Zdá se mi to dost smutné, že tolik žen podstupuje potrat, když se dozví, že čeká postižené dítě… :( Já bych chtěla jednou s postiženými dětmi pracovat (zatím jsem studentka), mám je takovým zvláštním způsobem ráda a myslím, že i život postižených lidí má smysl a že nás dokonce mohou v mnohém obohatit a naučit nás milovat bez výhrad, bez ohledu na to, jaké „kvality“ ten druhý má :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6605
14.7.16 13:16

@gravityoflove já to samé řešila před x lety, holkám bylo 4 a 2 a zjistila jsem že i přes HA že jsem těhotná, ani jeden jsme dítě nechtěli přesně kvůli důvodům co píšeš. I když pocitově jsem to měla jinak, moc jsem tím trpěla. Po přerušení jsem neustále brečela a trvalo rok než jsem se z toho nějak dostala. Není to lehké rozhodnutí ale udělat ho musíte jen vy dva :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6605
14.7.16 13:22

@Musi víš, on má na tohle asi každý člověk jiný názor. Píšeš, že jsi studentka, je moc hezké, jaký postoj k tomu máš ale ne každá to tak má. Já byla s dcerou na plodové vodě pro riziko Downa a podepsala jsem, že v případě potvrzení žádám o přerušení, měla jsem odma 1,5 letou zdravou dceru a nedovedla jsem si představit starat se o postižené dítě, nedala bych to. A nemyslím si, že je lepší dát nemocné dítě do ústavu - odložit ho tam a ať se stát stará. To raději přerušení, než tohle, s tím bych rozhodně žít nemohla, s vědomím, že někde v ústavu je moje postižené dítě. Samozřejmě jde o postižení a postižení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.16 13:32

Já ti neporadím, ale napíšu, co si o tomhle myslím…
Mám dcerku, které je něco přes rok. Další děti už neplánujeme, nebudu rozepisovat proč. Roli hrají i finance.
Protože nemůžu mít žádnou antikoncepci, chráníme se kondomem a ten nám před časem sklouznul, vše šlo dovnitř. Řešili jsme, jestli si mám vzít tabletu po. Jelikož mi hormony dělají hodně zle (mám onemocnění jater), rozhodli jsme se, že to necháme na osudu a na „tom nahoře“. Vzpomněli jsme si totiž na slib, který jsme si při svatbě v kostele dali, a sice „přijmeme děti od pánaboha“. Sice nejsme ani jeden bůhví jak věřící, ale tak nějak jsme se shodli na tom, že pokud si k nám najde takto cestu další dítko, má to svůj důvod a nebudeme tomu bránit. Těhotná (naštěstí?) nejsem. Ale vím, že na potrat bych nešla.
Držím palce a přeju hodně sil :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí