Třetí dítě v dnešní době?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.12.12 23:53

třetí dítě v dnešní době????

Děvčata, omlouvám se za anonymitu, ale nechci, aby někdo věděl, co momentálně řeším. Mám dva malé chlapečky a vždycky jsem si přála mít ještě malou princeznu, chtěla bych to zkusit potřetí. Myslíte si, že je to v dnešní době šílenství mít třetí dítě???Každý mě od toho odrazuje, jsme normální rodina, žádní boháči, já jsmem na RD a náš měsíční příjme je kolem34 tisíc. já vím není to mnoho, ale srdíčku se nějak nedá poručit. Bojím se, abych nešidila děti a nebyly nějak ochuzené. Chci jim dopřát maximum, co bude v mých silách.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
27.12.12 23:57

Musis sama vedetbna co stacite. Ja bych taky chtela 3 deti ale rozhodli jsme se zatim pro dve a casem se uvidibjestli zvladneme i treti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
27.12.12 23:58

Neřeš „dnešní dobu“. Doba nikdy nebyla lepší. Pokud máte takový příjem a nemáte vysokou hypotéku, no tak 3. zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
27.12.12 23:59

Ahoj, čekám druhé, a doufám, že i třetí bude (bez ohledu na pohlaví). :) Zatím jsem na RD a příjmy máme o něco vyšší než vy, ale řekla bych, že o tom to není. Budeme stavět, tak zase budeme platit hypošku. Myslím, že třetí není o době ani o penězích, ale o chtění. Držím pěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
27.12.12 23:59

Ahoj..když máš možnosti..byt, peníze a zdraví tak bych asi do 3 šla…Všechno záleží jen na tvém rozhodnutí ale co když i to 3 bude kluk? :mrgreen: Tady na e-miminu je spousta co mají 4 a více a já osobně znám paní co si ted donesla z porodnice dvojky a má celkem 7 dětí :mrgreen: Takže at se rozhodněš pro 3 nebo zůstaneš jen u 2 je a bude jen Vaše nebo Tvoje rozhodnutí!! :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
28.12.12 00:00
@Anonymní píše:
Děvčata, omlouvám se za anonymitu, ale nechci, aby někdo věděl, co momentálně řeším. Mám dva malé chlapečky a vždycky jsem si přála mít ještě malou princeznu, chtěla bych to zkusit potřetí. Myslíte si, že je to v dnešní době šílenství mít třetí dítě???Každý mě od toho odrazuje, jsme normální rodina, žádní boháči, já jsmem na RD a náš měsíční příjme je kolem34 tisíc. já vím není to mnoho, ale srdíčku se nějak nedá poručit. Bojím se, abych nešidila děti a nebyly nějak ochuzené. Chci jim dopřát maximum, co bude v mých silách.

Zakladatelko :-) nevím zda muj příspěvek ti nák pomuže v rozhodování v mém podpisu je že sem stále eště boužel snažilka takže bezdětná :( ale myslím že v dnešní době sou finance hodně potřeba ale váš příjem neni nijak maličky nato aby sisi nemohla podle mě pořídit 3 miminko! Promě ze všeho nejduležitější je láska kterou mu mužež jistě dát a to jestli mu koupíš botičky adidas nebo jen obyč z dajchmanu nehraje podle mě žádnou roli!!! Zamě di do toho držím palečky :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.12.12 00:06

:lol: No tak s takovým příjmem domácnosti, když ty jsi navíc na RD, bych si nedělala fakt starosti. Předpokládám, že výbavičku na mimino máš schovanou a až budou vyšší výdaje, tak už budeš pracovat :nevim:
Přemýšlím, v které době by člověk měl mít ty tři děti, podmínky se neustále zlepšují, stát se stále ještě stará. Myslíš, že třeba před 100lety byla lepší doba? Neřekla bych. a měli lidi těch dětí mnohem víc.
A zážitky? Nechci být patetická, ale nejlepší zážitek je podle mě pro dítě, že má těch sourozence víc než jednoho. Už teď je to pro ně zážitek, až tu začne běhat i ten třetí, tak to bude megavýživný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271

Prijem máme obdobný +-, a děti 3, finančně se to zvládnout jako tako dá, když nejsou žádné větší výdaje, jako třeba teď vánoce, tak i několik tisíc v pohodě ušetřím. Ale mám třeba výhodu v tom, že kojim a latkuju, plenky po sobě ty mladší zdedily, takže tam byla investice minimální, pak máme u domu zahradu, tak si nějakou zeleninu vypestuju, k tomu ovoce. Ono se to zdá, ale takové maličkosti v rodinném rozpočtu docela ušetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@jesenka33 s tím samozřejmě počítám, pro dalšího klučíka už máme i vybrané jméno :mrgreen: Ale říkám si, co když se nám ta malá lumpice povede, je to pořád 50:50 ne? Ale těch financí se bojím. Hypotéku nemáme a až začnu zase pracovat, tak si zase trochu polepšíme.

• Citovat
  • Upravit
31672
28.12.12 00:07

Není to blbost…děti jsou radost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
28.12.12 00:08

Akorat je to někdy docela náročné na mou psychiku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.12 00:14

@ankasz no tomu opravdu věřím, už te´d mám někdy pocit, že už další den s klukama nedám a těším se až starší v září narukuje do školky jsou mu 4,už tam měl dávno být :mrgreen:A finančně to tedy zvládáte?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.12 00:16

@Gladys jak to zvládáš s klučíkama? Mám přečtené všechny tvoje deníčky a hrozně ráda čtu i tvoje příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
24837
28.12.12 00:17

Na „dnešní dobu“ jsem poměrně alergická :roll: Kdy bylo líp?
Pokud to chcete oba, máte na to (netvrdím, že peníze jsou všechno, ale potřeba jsou taky), není co řešit 8) Na ostatní lidi a jejich názory bych se opravdu neohlížela, oni se vám o děti starat nebudou ;)
My čekáme sedmé dítko a to je teprve cvrkot :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
28.12.12 00:19
@Anonymní píše:
@jesenka33 s tím samozřejmě počítám, pro dalšího klučíka už máme i vybrané jméno :mrgreen: Ale říkám si, co když se nám ta malá lumpice povede, je to pořád 50:50 ne? Ale těch financí se bojím. Hypotéku nemáme a až začnu zase pracovat, tak si zase trochu polepšíme.

Já jsme druhé již neplánovala..první těhu bylo šílený, kluk má problémy a já z něho nervy na dranc..ted mám zdravotní problémy tak už jsem druhé nechtěla…zadařilo se a nelituju, ale kdybych byla zdravá, neměla malej byt a šílehou hypo tak bych do třetího možná šla, malá je kouzelné zlatíčko která mi každou vteřinu svýho života ukazuje že nemám litovat že jsem si jí nechala :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová