Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musis sama vedetbna co stacite. Ja bych taky chtela 3 deti ale rozhodli jsme se zatim pro dve a casem se uvidibjestli zvladneme i treti
Neřeš „dnešní dobu“. Doba nikdy nebyla lepší. Pokud máte takový příjem a nemáte vysokou hypotéku, no tak 3. zvládnete.
Ahoj, čekám druhé, a doufám, že i třetí bude (bez ohledu na pohlaví).
Zatím jsem na RD a příjmy máme o něco vyšší než vy, ale řekla bych, že o tom to není. Budeme stavět, tak zase budeme platit hypošku. Myslím, že třetí není o době ani o penězích, ale o chtění. Držím pěstí.
Ahoj..když máš možnosti..byt, peníze a zdraví tak bych asi do 3 šla…Všechno záleží jen na tvém rozhodnutí ale co když i to 3 bude kluk?
Tady na e-miminu je spousta co mají 4 a více a já osobně znám paní co si ted donesla z porodnice dvojky a má celkem 7 dětí
Takže at se rozhodněš pro 3 nebo zůstaneš jen u 2 je a bude jen Vaše nebo Tvoje rozhodnutí!!
![]()
@Anonymní píše:
Děvčata, omlouvám se za anonymitu, ale nechci, aby někdo věděl, co momentálně řeším. Mám dva malé chlapečky a vždycky jsem si přála mít ještě malou princeznu, chtěla bych to zkusit potřetí. Myslíte si, že je to v dnešní době šílenství mít třetí dítě???Každý mě od toho odrazuje, jsme normální rodina, žádní boháči, já jsmem na RD a náš měsíční příjme je kolem34 tisíc. já vím není to mnoho, ale srdíčku se nějak nedá poručit. Bojím se, abych nešidila děti a nebyly nějak ochuzené. Chci jim dopřát maximum, co bude v mých silách.
Zakladatelko
nevím zda muj příspěvek ti nák pomuže v rozhodování v mém podpisu je že sem stále eště boužel snažilka takže bezdětná
ale myslím že v dnešní době sou finance hodně potřeba ale váš příjem neni nijak maličky nato aby sisi nemohla podle mě pořídit 3 miminko! Promě ze všeho nejduležitější je láska kterou mu mužež jistě dát a to jestli mu koupíš botičky adidas nebo jen obyč z dajchmanu nehraje podle mě žádnou roli!!! Zamě di do toho držím palečky
![]()
No tak s takovým příjmem domácnosti, když ty jsi navíc na RD, bych si nedělala fakt starosti. Předpokládám, že výbavičku na mimino máš schovanou a až budou vyšší výdaje, tak už budeš pracovat ![]()
Přemýšlím, v které době by člověk měl mít ty tři děti, podmínky se neustále zlepšují, stát se stále ještě stará. Myslíš, že třeba před 100lety byla lepší doba? Neřekla bych. a měli lidi těch dětí mnohem víc.
A zážitky? Nechci být patetická, ale nejlepší zážitek je podle mě pro dítě, že má těch sourozence víc než jednoho. Už teď je to pro ně zážitek, až tu začne běhat i ten třetí, tak to bude megavýživný ![]()
Prijem máme obdobný +-, a děti 3, finančně se to zvládnout jako tako dá, když nejsou žádné větší výdaje, jako třeba teď vánoce, tak i několik tisíc v pohodě ušetřím. Ale mám třeba výhodu v tom, že kojim a latkuju, plenky po sobě ty mladší zdedily, takže tam byla investice minimální, pak máme u domu zahradu, tak si nějakou zeleninu vypestuju, k tomu ovoce. Ono se to zdá, ale takové maličkosti v rodinném rozpočtu docela ušetří.
@jesenka33 s tím samozřejmě počítám, pro dalšího klučíka už máme i vybrané jméno
Ale říkám si, co když se nám ta malá lumpice povede, je to pořád 50:50 ne? Ale těch financí se bojím. Hypotéku nemáme a až začnu zase pracovat, tak si zase trochu polepšíme.
@ankasz no tomu opravdu věřím, už te´d mám někdy pocit, že už další den s klukama nedám a těším se až starší v září narukuje do školky jsou mu 4,už tam měl dávno být
A finančně to tedy zvládáte?
@Gladys jak to zvládáš s klučíkama? Mám přečtené všechny tvoje deníčky a hrozně ráda čtu i tvoje příspěvky.
Na „dnešní dobu“ jsem poměrně alergická
Kdy bylo líp?
Pokud to chcete oba, máte na to (netvrdím, že peníze jsou všechno, ale potřeba jsou taky), není co řešit
Na ostatní lidi a jejich názory bych se opravdu neohlížela, oni se vám o děti starat nebudou ![]()
My čekáme sedmé dítko a to je teprve cvrkot ![]()
@Anonymní píše:
@jesenka33 s tím samozřejmě počítám, pro dalšího klučíka už máme i vybrané jménoAle říkám si, co když se nám ta malá lumpice povede, je to pořád 50:50 ne? Ale těch financí se bojím. Hypotéku nemáme a až začnu zase pracovat, tak si zase trochu polepšíme.
Já jsme druhé již neplánovala..první těhu bylo šílený, kluk má problémy a já z něho nervy na dranc..ted mám zdravotní problémy tak už jsem druhé nechtěla…zadařilo se a nelituju, ale kdybych byla zdravá, neměla malej byt a šílehou hypo tak bych do třetího možná šla, malá je kouzelné zlatíčko která mi každou vteřinu svýho života ukazuje že nemám litovat že jsem si jí nechala
![]()
Děvčata, omlouvám se za anonymitu, ale nechci, aby někdo věděl, co momentálně řeším. Mám dva malé chlapečky a vždycky jsem si přála mít ještě malou princeznu, chtěla bych to zkusit potřetí. Myslíte si, že je to v dnešní době šílenství mít třetí dítě???Každý mě od toho odrazuje, jsme normální rodina, žádní boháči, já jsmem na RD a náš měsíční příjme je kolem34 tisíc. já vím není to mnoho, ale srdíčku se nějak nedá poručit. Bojím se, abych nešidila děti a nebyly nějak ochuzené. Chci jim dopřát maximum, co bude v mých silách.