Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rozhodně se do toho nenechej přemluvit. řekni mu, že si dáš třeba rok na rozmyšlenou, kdy tě nesmí přemlouvat. buď to v sobě ucítíš, nebo ne. další dítě by vždycky mělo přijít, jen když to chtějí oba.
To je trochu citové vydírání, když ti odpoví, ze pokud bys řekla ne, neudělal by nic, ale rodina by pro nej nebyla úplná. Promluv si s nim narovinu a nenech se do ničeho vmanipulovat. Ono ten tvůj problém je stejne natolik specificky, ze pokud sem chodi, i přes anonym se v tom pozná…
Já bych prostě brala tři děti.. Ale docela mě děsí představa opět 9 měsíců těhotná, pak to ranne mimi období. Jsem s tím ok od toho roka. ![]()
Ja to měla naopak, u nás sem to byla já, kdo si se dvěma detma nepřipadala kompletní, ale nevím co bych delala, kdyby manžel už nechtěl, asi by mě to ještě dlouho uziralo, takže chlapa chápu, ale na druhou stranu je to hlavně na tobě, ty budeš těhotná, kojit, starat se o děti, prijdes o další roky práce atd atd. Osobně sem teda měla strop do 30, po třicítce už bych těhotná byt nechtěla, treti dítě sem měla v 28 letech a už tak sem si připadala stará
ale dej tomu čas, mas ho dost a třeba to postupně vyplyne samo, nerozhodovala bych to hned, ono stejně málokdy to jde podle plánu ![]()
@Kriss Tina právě…
Jako já si nedovedu dost dobře představit být v tom věku znovu máma miminka.. Nechci urazit teda starší mamky.. Ale prostě už bych si přišla na to stará… Děkuji za názor. Muž jako netlačí. Jen říká, že prostě by neměl úplně naplněnou představu o rodině. Já děti miluji. Ale ta představa 🤣
@Anonymní píše:
@Žižkovská ženaJá bych prostě brala tři děti.. Ale docela mě děsí představa opět 9 měsíců těhotná, pak to ranne mimi období. Jsem s tím ok od toho roka.
Druhý dítě je ještě moc malý.. Nechala bych tohle téma u ledu, az ti prcek vyroste, třeba ještě sama zatouzis po miminku.
To sice je malý, ale já se vracím do práce, kterou miluji, je velmi dobře placená a s další mateřskou tam už rozhodně nepočítají. 😒 a právě si to budu muset urovnat maximálně do roka
Myslím, ze je zbytečne to ted řešit, za 5 let to můžete vidět jinak než teď, oba. Řekla bych manželovi, ze teď to vidím takto, nic tedy neslibuji, ale navrhuji vrátit se k tomu tématu za par let.
No já jsem si jistá, že se mě do toho nebude už moc chtít. Za 5 let a více.. To už mám větší motivaci teď, než právě vidinu za x let
Holky já se vidím za 5 let dávno z plinek venku
maximálně s dítětem na rodicaku. Ne těhotnět a rodit. Manžel by bral klidně hned, 5 let jsem nadhodila já abych tak nějak zahrála do outu jeho představy
A hlavně… Buď začne nadstavovat patro, podkroví pro další pokoj a nebo ne. A to je možnost teď unikátní, co se týče příjmů. Pak už to tak lehce nepůjde. Jenže jak říkám. Ve 30 budu stará na nějaké miminka
@Anonymní píše:
A hlavně… Buď začne nadstavovat patro, podkroví pro další pokoj a nebo ne. A to je možnost teď unikátní, co se týče příjmů. Pak už to tak lehce nepůjde. Jenže jak říkám. Ve 30 budu stará na nějaké miminka
Vlastně nevím, co chceš od nás slyšet.. Tak mu prostě řekni, že další dítě nechceš.
@Anonymní píše:
@UrubambaNo já jsem si jistá, že se mě do toho nebude už moc chtít. Za 5 let a více.. To už mám větší motivaci teď, než právě vidinu za x let
Uvidíš, možná ti začnou tikat hodiny. Já se bala, ze když si to nesplnim do te 30, tak se mnou pak budou mlátit hormony před 40 a v tom věku už chci mít klid ![]()
@Anonymní píše:
Holky ahoj..Mám 25 let. Muž má 26. Máme dvě děti - 5 a 1 rok. Obě chtěné, jsme moc šťastní. Jenže muž to vidí ještě na jedno - a ne, skutečně není ten co jen udělá. Hodně pomáhá s detmi a to v jakémkoliv směru, s čímkoliv, když ne děti, bere domácnost typu vaření, uklidit atd.
Muž chce ještě jedno dítě. Třetí.. Sám pochází ze tří dětí a celkově je jeho rodina rozrostlá. Mě už ale tedy představa rodičovské neláká. Cítím se naplněná i s tím, že už mám pár - dceru a syna. Mužův důvod je - prostě děti miluji, přináší mi radost a mám rád prostředí velké rodiny. Bydlení máme vlastní, nemusíme řešit příliš finanční situaci. Cirka nadhodil, že by to chtěl kolem 30ky..a mě teda představa těhotenství po 30 ce už úplně nesedí. Jsme hrozně moc rádi mladí rodiče, já ještě o něco víc. Neměnila bych a prostě nedovedu si představit, že za 5 let ještě budu těhotná znovu. Jenže nevím, jaké je východisko. O tom, že by chtěl tři děti jsem sice tak nějak tušila, ale pořád se balancovalo nad dvě stačí, a zvlášť jsem myslela, že když si splní i syna, tak už nebude chtít. Máme krásný vztah, bez hádek, opravdu jsme velice spokojení. Ale tohle mě teda bourá… Když se ho zeptám, co bude když mu řeknu, že nebudeme mít to třetí. Tak řekne, že nic.. Že je samozřejmě i na mě.. Ale že mu nebude připadat rodina úplná, že to je jeho syn mít tři. Holky. Měla jste některá taky tak? Že jste přistoupily nakonec na další a byly ste rady? Anonym, muž sem chodí
Mám 30 a čekám 3 dítě. Třetí jsem chtěla ještě před rokem, cítila jsem se neúplná… Muž nechtěl takže jsem to hodila ta hlavu a neřešila to. Nastoupila do nove prace a zvykla si na to ze mam svuj klid. No když se to povedlo náhodou tak jsem byla v šoku já i muž
.
Ve 30 budu mít 3 dítě jako jedna z mála v okolí. Většinou mají maminky vysoko přes 30…
Holky ahoj..
Mám 25 let. Muž má 26. Máme dvě děti - 5 a 1 rok. Obě chtěné, jsme moc šťastní. Jenže muž to vidí ještě na jedno - a ne, skutečně není ten co jen udělá. Hodně pomáhá s detmi a to v jakémkoliv směru, s čímkoliv, když ne děti, bere domácnost typu vaření, uklidit atd.
. Jenže nevím, jaké je východisko. O tom, že by chtěl tři děti jsem sice tak nějak tušila, ale pořád se balancovalo nad dvě stačí, a zvlášť jsem myslela, že když si splní i syna, tak už nebude chtít. Máme krásný vztah, bez hádek, opravdu jsme velice spokojení. Ale tohle mě teda bourá… Když se ho zeptám, co bude když mu řeknu, že nebudeme mít to třetí. Tak řekne, že nic.. Že je samozřejmě i na mě.. Ale že mu nebude připadat rodina úplná, že to je jeho syn mít tři. Holky. Měla jste některá taky tak? Že jste přistoupily nakonec na další a byly ste rady? Anonym, muž sem chodí
Muž chce ještě jedno dítě. Třetí.. Sám pochází ze tří dětí a celkově je jeho rodina rozrostlá. Mě už ale tedy představa rodičovské neláká. Cítím se naplněná i s tím, že už mám pár - dceru a syna. Mužův důvod je - prostě děti miluji, přináší mi radost a mám rád prostředí velké rodiny. Bydlení máme vlastní, nemusíme řešit příliš finanční situaci. Cirka nadhodil, že by to chtěl kolem 30ky..a mě teda představa těhotenství po 30 ce už úplně nesedí. Jsme hrozně moc rádi mladí rodiče, já ještě o něco víc. Neměnila bych a prostě nedovedu si představit, že za 5 let ještě budu těhotná znovu