Trhání mandlí dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7499
23.1.12 21:41

My jsme prošly s dcerou něčím podobným,každých 5 týdnů atb -angíny,záněty středouší(rýmu neměla snad nikdy).Zkoušleli jsme všechno možné,včetně bronchovaxomu(při něm vždy dostala akutní angínu),,dokonce i čínskou medicínu,nic nezabralo.Až když při tympano zjistili křivku B a C a hlavně já už jsem dost vyšilovala,že špatně slyší,tak nosní mandle vytrhli,dostala na rok drenáže do uší,po roce drenáže vytáhli,mandle znovu přeškrábli a ona už od té doby nebyla nemocná(téměř dva roky.Takže za mě rozhodně úspěch :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
24.1.12 12:34

Kláro - to je docela dobrý odkaz. Jonáš měl st. III a rozhodně po vyjmutí rozkvetl. Zlepšilo se mu - a to výrazně - mluvení, nemarodí, začal dobře jíst, nechrápe a nebolí ho hlava. Do tý doby měl bolehlav a rýmu pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
24.1.12 19:11

Dcera měla pořád hnisavé rýmy, prakticky celý podzim, zimu, jaro, oddechla si snad jen v srpnu. Uši jí píchali několikrát. Nosní mandli (vlastně není to mandle jako v krku a nejsou dvě, je to typ tkáně - adenoidní vegetace, netrhá se, ale seškrábne kyretou) měla zvětšenou jen středně, ale přesto jí působila problémy a dcera byla pořád nemocná, vlastně nejnemocnější dítě ve třídě ve školce. Po odstranění mandle zničehonic zázrak a dcera nezastoná, a to už je to rok. A rýma? Jen tři dny a lehoučký průběh. Na té mandli seděla nějaká bakterie a spokojeně si tam vegetovala a dělala paseku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
24.1.12 19:30

my jsme byly na odstraneni nosni mandle na zacatku ledna. Lucka sla ted ve ctvrtek do skolky a uz pokaslava. Neni to teda hrozny tak jako vzdycky (tuk tuk), ale ma to. Kdy se projevi zlepseni ohledne nemocnosti? Nechala jsem udelat autovakcinu a ma tam zlateho stafylokoka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
24.1.12 20:19

MJančo, nám se úplné vyzdravení a posílení imunity projevilo asi dva měsíce po zákroku. Dcera taky po zákroku ještě dostala zánět dutin, ale to bylo to poslední, co ji postihlo. Od té doby je klid. Víš, myslím si, že její tělíčko během toho roku, co pořád marodila a brala jedny ATB za druhými, bylo hodně oslabené a že měla sníženou imunitu. Chvilku jí trvalo, než se to srovnalo. Celkově jí ten zákrok ale hodně pomohl, už jak víc rok nebrala ATB a nebyla nějak víc nemocná. Moje dcerka mívala pozitivního hemofila, taky pěkná potvora. Uvidíš, že i tvoje malá se brzy dá do kupy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
24.1.12 22:05

Veveri: docela jsi mne uklidnila, diky :-). Vydrzim a budu doufat, ze i u nas bude zlepseni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
8.4.13 09:40

trhání nosní mandle-22m

Ahoj
Ve středu jde dcera na ambulantní trhání nosní mandle. Moje starší holky na tom byli také, jenže v 7 a 6 letech. Malé je 22m, tak pořád mám strach jak to bude zvládat, hlavně jak jí mám vysvětlit že nesmí jíst a pít :zed: Hlavně s pitím bude problém.
Jak to Vaše malé děti snášeli? Bude mít jen částečnou narkozu(oblbovák)..
Nastupujeme ráno, dopoledne výkon a odpoledne domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
8.4.13 09:55

@T.Hololinka proč je jde trhat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.4.13 09:59
@T.Hololinka píše:
Ahoj
Ve středu jde dcera na ambulantní trhání nosní mandle. Moje starší holky na tom byli také, jenže v 7 a 6 letech. Malé je 22m, tak pořád mám strach jak to bude zvládat, hlavně jak jí mám vysvětlit že nesmí jíst a pít :zed: Hlavně s pitím bude problém.
Jak to Vaše malé děti snášeli? Bude mít jen částečnou narkozu(oblbovák)..
Nastupujeme ráno, dopoledne výkon a odpoledne domu.

Všude nosní mandli dělají v plné narkoze, to je divný, že jen oblbovák… Proč tak malinká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
8.4.13 10:19

Tady se dava pouze castecna narkoza. Mandli ma moc velkou, byla ji diagnostikovana uz v 18m, ale mela nestovice a bronchitidu, takze jde az ted.
Hlavne ji uz nekolik mesicu trapi hrozna ryma, doktor uz zkusil uplne vse, ale ryma trvala dal. Takze nas nekdy v prosinci poslal na Orl a tam nam jen rekli, ze mandle je velika a musi ven a ze je dobre ze jsme prisli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.4.13 10:47

A kde vám to budou dělat? A opravdu se divím - v Praze Motole, Královské Vinohrady… se to dělá v plné narkoze. Oblbovák, to bych se bála…ale nic o tom nevím, jaký k tomu mají důvod. Ať jí to nebolí a je bez komplikací.

My jsme na nosní mandli taky chtěli jít…teď v 6ti letech. Zjišťovala jsem si všechno možné a byli jsme rozhodnuti pro laserové odstranění. Nakonec jsme jít nemuseli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
8.4.13 10:49

Já taky slyšela jen o celkové narkóze a třech dnech v nemocnici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
8.4.13 10:50

Dcerka byla ve 2.5 na Kladně -plná narkoza pít mohla po 6h, ale super přístup. Trhaly nám nosní mandle.Po 6hod jsme šly domu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
8.4.13 10:52

@lumáťa
My jedeme na Kladno. Už když tam byli starší holky, tak mi doktorka říkala, že dávají jen částečnou narkozu, na sále byli tak 10m a pak mi holky přivezli na JIP a byli už vzhůru :nevim: Spali asi jen 3min :think: nebo jsem si to myslela, protože já je slyšela pořád jak brečí, ale bylo tam dost dětí, tak jsem se mohla i splést.
Spíš se bojím jak to zvládne ta malá, starší to pochopili, že nemohou pít, ale u té mladší nevim no :nevim:
Děkujem!!
My jít musíme, mandle je veliká, jejímu otci také byla diagnostikována v 18m, ona to má asi po něm.
když náš pediatr posílal na ORL, tak říkal že by se hodně divil, kdyby ta mandle byla velká, že je na to ještě malá a nakonec to mandle je :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
8.4.13 10:52

@78mamina proč jste je byly trhat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie