Trhání mandlí dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2803
8.4.13 12:00
@pvmr píše:
@lumáťa ale já jsem z moravskoslezského kraje a třeba v Třinci to dělají a je to na 3dny

No chudáci děti i rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
8.4.13 15:38
@78mamina píše:
To jo :lol: Taky jste dostaly diplom za statečnost? Nám daly s krtečkem a malá byla moooc spokojená :lol:

Ju taky, ale měla tam myslím šmoulíky :think: Už je to rok, takže si to moc nevybavuji :) A starší tam měla Tom a Jerry :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
9.4.13 18:07

Tak jak jsem si Kladno vychvalovala, tak jsem teď zklamaná!
Terezka měla jít zítra na výkon, trhání nosní mandle. Bohužel včera večer se jí rozjela silná alergie na prací prostředek! Holt jsem blbá a změnila jsem prášek na gel :zed: Celá mi napuchla a byla rudá jak rajčátko a k tomu teploty.
Tak jsem jí dnes vzala k pediatrovi, dostala injekci, xzizal a mastičku.
Volala jsem na Kladno a omlouvala dceru a prosila o jiný termín, ještě jsem se omluvila, že volám den před výkonem, ale bohužel se stalo co se stalo a pediatr zákrok výslovně zakázal.
No nestačila jsem se divit, sestřička na mě začala řvát, jak si to představuji a že snámi na zítra počítají, že mají daný operační plán a ten se prostě nemění ze dne na den.
Tak jsem se optala co mám asi dělat :pocitac: Tak zvýšila hlas ještě víc a jen řekla ať si zavolám ráno a že je zvědavá co mi na to řekne doktorka. Že takto se slušní lidé nechovají..
Tak nevím co si mám o takovém přístupu myslet :nevim: Docela mi dost hnula žlučí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
9.4.13 21:15

@T.Hololinka Tak to je teda strašný! No já být tebou, už bych tam nešla, ten přístup je příšerný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
9.4.13 21:17

Tak to je mazec. Já teda měla štěstí na super sestřičky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
10.4.13 09:29

Dnes jsem mluvila s paní doktorkou a měla úplně jiný přístup! Hrozně milá, prý se nic neděje, takže malou přeobjednala na červen a jen nám popřála brzké uzdravení 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
10.4.13 09:59
@T.Hololinka píše:
Dnes jsem mluvila s paní doktorkou a měla úplně jiný přístup! Hrozně milá, prý se nic neděje, takže malou přeobjednala na červen a jen nám popřála brzké uzdravení 8o
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
10.4.13 10:38

@T.Hololinka Na tu příšernou sestru bych si stěžovala! Ale vážně, takový přístup… A ať vám to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16970
25.4.19 06:29

Ahoj, mám dotaz. Dcera 6 let má před sebou trhání nosních mandlí v plné anestezii. Bohužel včera v rámci předoperačního vyšetření byla operace opět pediatrem nedoporučena - nevyšlo to již potřetí(dcera před týdnem měla virozu, ještě se to u ní projevuje- kašel, prdiatrička odmítla udělat odběry). Na ORL mě ale sjeli, že dávají pouze 3 termíny, jak si to jako představuji atd. Můj dotaz zní - mají na to právo? Nakonec mi teda termín dali, ale co když to nevyjde ani příště? Preferuji tuto nemocnici z toho důvodu, že se v ní má dcera narodila předčasně a mají veškerou neuro a jinou dokumentaci.
Další dotaz je, zda podle vás nechat předškolní dítě do daného termínu doma - jedná se o necelé 4 týdny, s tím, že poslední virozu donesl tatínek z práce. Imunitu řešíme- mělo právě pomoci i odstranění mandlí.
Děkuji za vaše názory a přeji krásný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
25.4.19 07:05

Oběma mým dětem nosní mandle trhali, u obou byly zvětšené, ale ne vysloveně zduřelé, takže rozhodnutí nachali na nás. Dost jsem se toho bála a taky se sama sebe ptala, jestli do toho jít. Starší dceři to pomohlo s nižší nemocností (astmatik, časté záněty dýchacích cest), mladší dcera šla na tento zákrok, protože špatně slyšela a mysleli si, že bude v uchu kapalina, kterou po vytržení mandlí rovnou odsají. Až po vytržení mandlí se ukázalo, že jsou obrovské, byly ale jakoby vrostlé dovnitř a při prohlídce na ORL se nezdály kdovíjak velké.
Obě děti měly také posunutý termí, ale jen jednou, protože v plánovaný den operace nebyly zdravé. Potíž to byla hlavně s mladší dcerou, která trpí na chronické rýmy a má je v podstatě celoročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.4.19 07:09
@Králičice píše:
Ahoj, mám dotaz. Dcera 6 let má před sebou trhání nosních mandlí v plné anestezii. Bohužel včera v rámci předoperačního vyšetření byla operace opět pediatrem nedoporučena - nevyšlo to již potřetí(dcera před týdnem měla virozu, ještě se to u ní projevuje- kašel, prdiatrička odmítla udělat odběry). Na ORL mě ale sjeli, že dávají pouze 3 termíny, jak si to jako představuji atd. Můj dotaz zní - mají na to právo? Nakonec mi teda termín dali, ale co když to nevyjde ani příště? Preferuji tuto nemocnici z toho důvodu, že se v ní má dcera narodila předčasně a mají veškerou neuro a jinou dokumentaci.
Další dotaz je, zda podle vás nechat předškolní dítě do daného termínu doma - jedná se o necelé 4 týdny, s tím, že poslední virozu donesl tatínek z práce. Imunitu řešíme- mělo právě pomoci i odstranění mandlí.
Děkuji za vaše názory a přeji krásný den :kytka:

Zrovna minulý týden jsem dcera školního věku prodělala plánovanou operaci, nechala jsem ji týden před nástupem doma preventivně. Čtyři týdny mi přijde moc. Maximálně dva týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
25.4.19 07:16
@Králičice píše:
Děkuji za vaše názory a přeji krásný den :kytka:

Pokud není dítě zdravé, tak je jasné, že pediatr nenapíše doporučení k anestezii. Kdyby náhodou při operaci nastaly komplikace v důsledku nachlazení, tak by me zajímalo, co by dělali. Dítě na potvoru onemocní v době, kdy se to nejmíň hodí. Za to nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
25.4.19 07:21

Na ORL by ti měli přesně říct, jakou metodou chtějí mandli odstraňovat. Doporučuji si připlatit a vybrat nejšetrnější metodu. Ne všude to nabízejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16970
25.4.19 07:40

Teď jsem mluvila s pediatričkou a prý nechat na květen doma - obě děti preventivně. Termín má 20.5. U nás v městě jsou ještě 2 nemocnice, ale fakt to nechci riskovat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
25.4.19 09:52

@Králičice ono je to někdy jako naschvál. Dcera měla 1× v životě anginu - samozřejmě před naplánovanou operací. Ale mně ji nakonec na zákrok vzali, sice to prý bylo na hraně, bylo to brzy po dobrání ATB, ale jak sama lékařka naznala, byla zrovna zdravá, preléčena atb, za měsíc by zas mohla mít rýmu. Zvládla to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí