Tři děti a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2334
23.1.24 22:57

To spíš já jsem se 3 dětmi už návštěvy odříkala, manžel je bohužel miluje, takže já z toho mám tak trochu trauma. Tři neskutečně divoké, uřvané děti. Opakovaně nás zvou známí už bez dětí (dospělé nebo puberťáci zalezlí v pokoji), čili nulové prostředí pro batolata a já pak jsem jak chobotnice, hlavu jak balón, z návštěvy nemám absolutně nic a ještě je mi trapně. Jenom lítám od jednoho k druhému a „na to nesahej, tam nechoď, pojď si tady sednout, nepolej to, buď tišeji, už to nejez..“ No za mě katastrofa. A jako nedokážu si představit, jak se toto vychovává. Jako cepovat děti, aby seděly jak pěna nebo si hrály na místě, to bych jim asi musela dát prášek na spaní, to přece není výchovou, ale věkem a temperamentem… A návštěvy u nás opravdu nemusím, ale bohužel manžel by je měl ideálně pořád, takže ke třem malým tornádům ještě neustále uklízím a vychystávám pro návštěvy. :zed: Nutno podotknout, že domluvit návštěvu s podobným počtem dětí je dost nadlidký výkon, že z celkového počtu dětí někdo nelehne, nemá zápas nebo se pro něj nemusí někam jet, je dost málo pravděpodobné, takže se spoustou známých už se domlouváme třeba 3. rok na jedné hloupé návštěvě. :nevim: Ale tedy obecně k návštěvám, spíš na to nemám nervy já, než že by to od okolí nešlo, záleží na lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.1.24 23:06

Jo, protože mé dítě bylo jiné. I kdyby bylo jedno, tak bych to pocítila. Záleží na mnoha okolnostech. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
23.1.24 23:14

@Fiveone jo? Moje kontaktní mimino by nikde odložené v místnosti nespalo a kojit chtělo co tak hodinu, jinak na ruce ( jinak řev ). S 2,5 letákem na návštěvě ideální záležitost. To bych u rodiny, která nemá uzpusobený bydlení k dětem neabsol. Stačí úplně krb, schody, zásuvky, horké věci na kraji… milion věcí, které rodiny s malými dětmi dávno neřeší.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
23.1.24 23:18

@johanka.1987 U nás se u babiček dítěti věnují já. Babičku odmítalo ( ona ho vidět chtěla). 3 děti jsou navíc prostě hlučnější než 1, vyžadují víc, jsou z nich dřív unavený a to se jim ani aktivně nevěnuje.

• Citovat
  • Upravit
10461
25.1.24 07:47
@Kelsey píše:
U nás se kontakt s rodinami jedináčků neomezil. Naopak oni ví, že víc dětí mít nebudou, nemůžou, nechtějí. Mají k tomu nějaký svůj důvod. Ale chtějí, ať jejich dítě má společnost.

Je hezké, že zmiňuješ, že každý má právo mít tolik dětí, kolik chce. Což ale vůbec nesouvisí s tím, že každý má právo stýkat se s tím, s kým chce. Já jsem popisovala vlastní zkušenost a vlastní důvody, proč bohužel u nás většina jedináčků odpadla. Věřím, že všichni takoví nejsou, i nám jeden zůstal, ale bohužel pokud návštěvy probíhají tak, že dítě hostů (ve školním věku) začne vyhazovat děti z jejich vlastního pokoje nebo jim určovat, co můžou a nemůžou dělat, na co můžou s nemůžou sahat ve vlastním pokoji a nenechá si to vysvětlit, tak bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí