Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud nemáte dluhy, tak máte slušný příjem. Případně se dají upravit výše pojistek, stavebka i penzijka.
Určitě to utáhnete
Pokud nejsou dluhy tak je to dobrý!
nemusíš mít obavy
Já myslím, že máte krásný příjem, ještě bez dluhů, mám míň, ještě hypotéku a vyjdu v pohodě, mám tedy děti dvě, ale silně uvažuju, že zvládnu jedno do pěstounské péče.
Milá zakladatelko, zbytečně zmatkuješ…já RD a přítel nosí max.15 000 a to jsme rádi!!! Děti dvě, dluhy nějaké taky jsou, takže váš příjem by pro mě byl jako sen
píšu anonymně, protože nemusí všichni vidět, jak si stěžuju na prachy ![]()
Hlavně zrušit stavebko, pojištění zaleží jaké a přitel penzijka taky nejsem. Nikdo ti nemůže říct jestli vyjdeš, potřebujeme vědět náklady na bydlení, zda mate auto, a taky záleží jak vysoký máte standart ![]()
Holky děkuji za odpovědi. Přepadla mě šílená panika, jak to všechno zvládnem. Rodina mě nutí, ať jdu na potrat, že dvě děti v dnešní době jsou až moc, že to nezvládnu atd. Že to je chyba si prcka nechat. I když se toho bojím, tak ho nedokážu dát pryč, jako nějakou věc a jede se dál. Už je to další člen naší smečky.
Určitě se dá vyjít. Máme též tři děti a v současné době platíme 9tisíc hypo a 11tisíc nájem. Až se přestěhujeme do domečku tak bude líp, odpadne placení nájmu. Příjem máme 36tisíc a určitě se to dá.
Máš určitě spoustu věcí po prvních dětech, takže odpadne nákup celé výbavičky. To je asi největší položka ze začátku.
Naprosto nepochybuji, že to zvládnete! Jste šikovná a praktická rodina, bez dluhů. Moc držím palce a užijte si očekávání malého člena smečky. Na lidi se vykašlete!
Ježíšmarjá, nenechte si do toho kecat od rodiny… snad už víte, kolik měsíčně za co pravidelně zaplatíte (plus mínus nějaká ta stokoruna), aspoň řádově jsou ty platby velmi podobné, víte, co se kdy platí navíc a pokud nemáte dluhy, tak je to v dnešní době obrovská výhra…
My máme čtyři děti a nemám pocit, že by se to nedalo utáhnout…
A nerušila bych ani stavebko, ani pojištění a podobně… jinak si udělejte rozpočet a sami uvidíte, jak na tom jste, jaké máte rezervy, a to včetně nějakého spoření na dovolenou a zábavu, prostě na jednu stranu napsat příjmy - výplatu manžela, rodičák nebo mateřskou, na druhou výdaje… nejdřív pravidelné platby, nájem, inkaso, jídlo a všechny další výdaje a pak i předpokládaný výdaj za další dítě… ale určitě to nebude žádná hrůza… za miminko je to téměř zanedbatelné, děti stojí víc až jsou starší… ale tři děti s průměrnými příjmy není likvidační podnik… ![]()
Určitě ne potrat, bylo by to zbytečné zahození života, jen porto, že si někdo myslí, že to bude moc…to ti fakt radí teda pěkně…to je podpora od rodiny ![]()
Pokud nejsou dluhy, hypotéka a pod. tak je to v poho. My máme teda zatím dvě děti, kdyby náhodou přišlo třetí, nechali bysme si ho taky a spíš než vyloženě finance na provoz bych řešila bydlení, protože do 2+1 bysme se už nevešli. Jinak já mám taky jen RP, navíc teď ve snížené částce a muž má +-20tis. a máme hypotéku na byt. Neboj se a těšte se na další sluníčko do rodiny ![]()
Bydlíme v baráčku, takže náklady jsou jak kdy..Záleží co je zrovna třeba udělat. Děíme se se švagrovou, bydlíme v dvougeneračním domě. AleAuta máme dvě, protože tady je to nutnost.
@Regina Hero píše:
Ježíšmarjá, nenechte si do toho kecat od rodiny… snad už víte, kolik měsíčně za co pravidelně zaplatíte (plus mínus nějaká ta stokoruna), aspoň řádově jsou ty platby velmi podobné, víte, co se kdy platí navíc a pokud nemáte dluhy, tak je to v dnešní době obrovská výhra…
My máme čtyři děti a nemám pocit, že by se to nedalo utáhnout…
A nerušila bych ani stavebko, ani pojištění a podobně… jinak si udělejte rozpočet a sami uvidíte, jak na tom jste, jaké máte rezervy, a to včetně nějakého spoření na dovolenou a zábavu, prostě na jednu stranu napsat příjmy - výplatu manžela, rodičák nebo mateřskou, na druhou výdaje… nejdřív pravidelné platby, nájem, inkaso, jídlo a všechny další výdaje a pak i předpokládaný výdaj za další dítě… ale určitě to nebude žádná hrůza… za miminko je to téměř zanedbatelné, děti stojí víc až jsou starší… ale tři děti s průměrnými příjmy není likvidační podnik…
jo ja bych to rušit protože tyhle ty produkty zrovna nesnáším, nevyhodné vyhazování peněz, úrok na stavebku už dohanějí i spoříci účty s maximalní likviditou, nemluvic o 3 letých termiňacích ktere dosahuji 5 procent, a pokud ma někdo ma návštevě finančního poradce pro každé v rodině investiční žp tak potěš koště.
Ahoj holky, čekámne neplánovaně třetího prcka, tak jsem se chtěla zeptat kolik utratíte v průměru se třemi dětmi. Máme průměrný plat, já jsem na RD a mnažel nosí výplatu od 23-30tisíc. Myslíte, že se to dá utáhnout? Mám strach, že z toho nevyjdeme. Platíme si stavebko, pojistky, penzijko, dluhy nemáme. Moc děkuji za vaše zkušenosti.