Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mam problem..pomoc:-)
Odjizdim na14dni na dovolenou a ted jsem zjistila ze tam dostanu 5 den menstruaci..antikoncepci pouzivam Tri-regol… je to tri slozkova ant.mate stim nekdo zkusenosti jde to u tehle anti.beru ji pul roku ..moc dekuji za radu
![]()
triregol jsem brala spoustu let, ale už to nějakou dobu je, jeslti si to dobře pamatuji, tak cyklus šel prodloužit po dobrání celého platíčka bez přestávky pokračovat těmi posledními z dalšího (mám pocit, že byly žluté), prostě kolik dní chceš posunout, tolik tabletek vezmeš ![]()
jenom ti pak zbude nekompletní platíčko, které už asi nevyužiješ ![]()
Neuděláš sedmidenní pauzu, ale hned navážeš dalším platíčkem, ale vynecháš první dvě fáze, začneš brát až ty třetí pilulky, jak je jich tam nejvíc. Ty dobereš všechny a teprve pak uděláš tu pauzu. Bohužel zbytek pilulek z platíčka musíš vyhodit (11 pilulek tuším přijde nazmar), ale je to asi jediná možnost u téhle antiko. Takto mi to teda radil můj gynekolog a několikrát jsem to vyzkoušela, fungovalo to. Ale brala jsem tuhle antiko už snad před 7 lety, snad se nic u ní od té doby nezměnilo ![]()
já ji brala před otěhotněním 11 let a jednou, právě kvůli dovolené, jsem hned po dobrání jednoho platíčka žačala brát druhé, takže jsem to vůbec nedostla.
Já ji beru teď a i když jsme navázala tak jsem to dostala,nebo spíš sem jen špinila.Tak mi doktorka nakonec psala jinou antikoncepci,asi tahle úplně nesedla.Ale jistotu budeš mít když ti napíše prášky na oddálení ![]()
Pokud vím, je to třífázová antiko, brala jsem jí před několika lety a dr říkala, že to na prodlužování cyklu není. Což byl pak důvod, že jsem antiko změnila.
Krásný den mám dotaz Beru Antikoncepci Tri-Regol už druhý měsíc před rokem jsem ji brala také cca 7 měsíců pak byla pauza a začala jsem jí brát Na konci listopadu 2013 Ted už beru druhé platíčko 11 dní což znamná že před 11ti dny jsem začala menstruovat. Normálně začínám brát novou tambletu z platíčka vždy první den menstruace, vždy mám MS cca.5 dní tento měsíc poprvé za dobu co beru ANTIK.TR. Mám lehčí špinění a krvácení jěště dnes a to už beru nové platíčko 11 dní. Nevím co si o tom mám myslet mám zajít k doktoru? Nebo vysadit léky? ![]()