Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky…dnes sem si koupila ha azalii,ovsem po precteni minulych diskuzi na tuto ha nevim,jestli jsem udelala dobre…kojim uz jen velmi malo a i to malo je pro me utrpeni,takze s tim seknu nadobro:-)mam ted z azalie strach,jestli budu mit stale ms nebo budu spinit,jako jine holky…a ty nezadouci ucinky?vzdy jsem mela problemy s vahou,nechci abych ty kg nabrala zase zpatky…je nekdo,kdo ma s azalii dobre zkusenosti?dnes jsem si vzala i prvni tabletku,i kdyz ms nemam…podle dr. na ni nemam cekat..za jak dlouho tedy zacne ucinkovat,jak dlouho pouzivat i dalsi ochranu?diky moc
Ahoj,tak ja jsem zacala Azalii brat hned po sestinedeli.Myslim ze i v pribalovem letacku pisou,ze jeste tech prvnich 7 dni chranena nejsi.Na MS jsem necekala,proste jsem ji zacala brat jen co jsem ji koupila.
Po 14 ti dnech jsem dostala MS,ktera trvala skoro 14 dni,ale nebyla nejak extra silna,spise slabsi a ke konci uz jen spineni.
Kojila jsem plne 6 mesicu a pak jeste do 10 mesicu prcka a ted je mu 21 mesicu a stale ji beru i kdyz nekojim.MS mam tak jednou za 3 mesice,ale vetsinou to je jen par dnu spineni.
A jestli jsem po ni pribrala to nevim
sice jsem za ten rok po porodu pribrala asi 7 kg,ale nejspis to bylo jen mou zravosti a lenosti
Od zacatku roku mam tech 7 kg uz zase dole,protoze jsem upravila jidelnicek a hejbu se ![]()
Jako jsem s ni spokojena,jen nevyhoda pro me je v tom,ze nevim kdy MS prijde.A to jsem ji pred tehu mela pravidelnou jak hodinky.
Ahojky, já začala brát azalii hned po šestinedělí, za půl roku mám navrch 4kg a to i přes uspěsné diety takze nechci domyslet kolik bych mela kdyzbych jedla tak jak jsem byla zvykla. MS jsem od šestinedeli jeste nedostala prcka kojim 10m.. jsem s ni spokojena
Ahoj, já ji brala taky hned po šestinedělí. Občas se mi objevilo nějaké špinění, což mi tak moc nevadilo. Ale pak jsem si ji nějak nestihla nechat napsat a najednou když jsem ji pár dní nebrala jsem měla fakt chuť na sex, a to jsem si myslela, že mě to po porodu přešlo. Omyl bylo to antikoncepcí, takže jsem s ní skončila
Doufám, že se mi to nevymstí v podobě dvou čárek na testu.. zatím fakt nechci ![]()
U me teda vliv na chut na sex vubec nemela,porad byla stejne velka ![]()
Ahoj, já ji brala hned po šestinedělí, taky jsem nečekala na ms. Ze začátku jsem taky dostala MS, trvala těch 14 dní a týden byla opravdu hodně silná, až jsem chtěla jet na pohotovost, v noci jsem si musela dávat 2× budíka, a bych nezaprasila postel
Pak to ustalo a půl roku jsem měla pokoj, ale zase chuť na sex veškerá žádná, takže jsem byla celkem ráda, že jsem pak po skončení kojení přešla na jinou.
Tak já jsem ji brala skoro 2 roky. Sice pořád kojím, ale ted jsem se rozhodla přejít na svojí původní HA Lindynette 20. Doufám, že trochu shodím pořád to jaksi nešlo ale nevím jestli to bylo tou Azálií. Jinak jsem byla asi spokojená až ted ke konci jsem začla špinit a to mě jako vadilo.
alanis píše:
Tak já jsem ji brala skoro 2 roky. Sice pořád kojím, ale ted jsem se rozhodla přejít na svojí původní HA Lindynette 20. Doufám, že trochu shodím pořád to jaksi nešlo ale nevím jestli to bylo tou Azálií. Jinak jsem byla asi spokojená až ted ke konci jsem začla špinit a to mě jako vadilo.
Lindynette je snad ještě větší svinstvo
brala jsem ji rok a jsem ráda, že jsem vysadila - přibrala jsem, byla jsem pořád utlumená a unavená, sex žádnej. Fakt už nikdy víc ![]()
Dr. mi tvrdil, že má stejné složení jako Logest, že to výrobce jednodušše okopčil, ale není to pravda. Logest mi vyhovoval na 100%, tohle je jen napodobenina. ![]()
Já beru Azalii už přes půl roku a zdá se mi všechno v normě.Asi týden po tom co jsem jí začala brát jsem drobet zašpinila,ale od tý doby nic.
Madi, tak nevím mě vyhovovala. Mívám migrény a proto beru tohle. Uvidím. ale když jsem ji brala tak jsem problémy s váhou neměla. A nedám za HA tisícovku, když je to všechno skoro stejné. A napiš teda co úžasného bereš ty.
ja ji mela taky od sestinedeli a prvni pulrok vsechno ok, ani jsem moc nespinila, zato po nejakych 7-8 mesicich jsem mela fest kramy 2 tydny, pak 2 tydny prestavka a zas … no a po 2 mes jsme zjistili, ze to je azalii, ze jelikoz jsem uz skoro nekojila, tak udajne to azalie „nezvladala“ udrzet (nechapu, kdyz to berou i nekojici? ), takze vysadit a najet na nejakou jinou
Tak já taky začala brát hned po šestinedělí a MS jsem dostala až za rok když jsem ji brát přestala. Žádný špinění, žádný přírůstek na váze, nic. Chuť na sex je myslím pořád stejně velká. Takže za mě spokojenost!
alanis píše:
Já taky brala lindynett a vyhovovala,každýmu hold sedne něco jinýho.
Tak chránit se musíš ještě týden. A musíš jí brát opravdu ve stejný šas. Jakmile si ji vezmeš déle než hodinu hrozí další těhu. Já kojím a zatím nešpiním. Ale po ukonení kojení chci přejít k té své staré.
Než jsem jí začala brát, tak jsem chutě měla, ale psk najednou zmizeli a nejsou.
Pokud už nebudeš kojit, tak jsem ji dobrala a pak si zašla pro jinou.
3 měsíce není zas tak dlouhá doba.
Marky, přesně tak, já jen píšu svojí zkušenost a to tu, že mě vůbec nevyhovovala. Každá žena to má jinak.
To je to samé jako s Azalií, jedna je spokojená, druhé působí problémy ![]()
Alanis, teď neberu vůbec nic a HA už ani brát nebudu. KDysi jsem brávala Logest a s ním jsem žádné problémy neměla, ale právě kvůli penězům jsem přešla na levnější a moc se to nevyplatilo.