Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Píšeš málo informací. Kolik vam je? Bavili jste se o svatbě nebo celkově o budoucnosti vašeho vztahu? Jestli si partner myslí, že to takto beze změny bude fungovat až do duchodu, tak se šeredně mýlí. Musíte mit stejnou vizi. Buď s tebou chce být nebo ne.
Tak se pobavte o tom, jak si představujete budoucnost celkově. Ale obecně, pokud jste oba ve věku na svatbu a zakládání rodiny, myslím si, že po třech letech už ví, jestli si Tě vzít chce a jestli s Tebou tu budoucnosti vidí. Takže pokud je ve fázi, že „ani náhodou“, tak to spíš s Tebou nevidí, bohužel…
A myslíš že s tebou nechce jen tu svatbu nebo celou budoucnost?
@Anonymní píše: Více
Co znamená „padla řeč na svatbu“? Pokud on změnil názor, nebyla bych s ním.
Pro mě je toto důležité a ten, kdo by se mnou chtěl mít dítě bez svatby, by to dítě se mnou neměl vůbec.
Budu se vdávat podruhé. Ani po rozvodu nejsem zastáncem vztahů na psí knížku s otevřenými zadními vrátky
. O ničem jiném vztah bez svatby není.
Stěžejní otázka není, jestli svatba. Stěžejní otázka je, jestli s tebou chce dlouhodobě závazky typu dítě, majetek, zestárnout spolu, postarat se i stárnoucí rodiče. Pokud odpověď zní NE, je zbytečně dožadovat se nějaké „žádosti o ruku“.
Pokud je odpověď ANO, dala bych jasně najevo, té celoživotní závazky si nepořizují s přáteli.
Budoucnost ano, ale svatbu zatim ne. Teda spon dle jeho slov. Neni nam 20, abychom spolu chodili 10 let a pak se rozhoupali. Tahne nam na 30. Ja mela za to, ze mame oba podobne nazory na zivot, ale evidentne jsem zjistila ze ne. Ja cekala, kdyz jsme se o tom minule bavili( cca 10 mesicu zpet), ze k zomu dojde, proto me tak zklamalo, ze s tim v blizle budoucnosti nepocita.
To chápu. Evidentně nemá stejný pohled na život. Ve 30 odkládat svatbu, k tomu není žádný důvod. Nejdřív bude odkládat svatbu, pak odkládat dítě a hups potáhne ti na 40 a co pak…
A co k tomu rikal on pred temi 10 mesici? Mel svuj nazor nebo mlcel a jen nevyvracel ten tvuj?
@Kockazvysocan ze to ma stejne, v brzke dobe svatbu a deti. Proto jsem naivne cekala ze to prijde a byla v soku z toho co mi pak rekl
Proč v máš v nadpisu „rozchod“,když jste se nerozesli a nic o rozchodu nepises
@Cizinka 999 protoze pro me je to velmi dulezite a on to od zacatku vedel. Jsem v situaci kdy nevim co udelat.
Holky, tak jeste z neho vypadlo, ze predtim, nez by to udelal, si potrebuje vyjasnit nekolik veci, napriklad pohled na deti, zazemi, apod. Takze by si me nevzal z lasky, ale z nejake logiky, ikdyz ja opravdu zila v presvedceni, ze jame na stejne vlne.
Ahoj holky, jedna se o citlive tema, proto anonymne. S pritelem jsme spolu pres 3 roky, bydlime spolu. Jiz v minulosti padla rec na svatbu s tim, ze urcite ano a ja zila v presvedceni, ze to v nejblizsi dobe prijde, ale porad nic. Kdyz se toto tema otevrelo znova, zklamala me jeho reakce, ze vlastne o tom ani neuvazuje, ikdyz ja myslela, ze je to na spadnuti. Jsem z jeho pristupu velmi zklamana, protoze od zacatku vedel, jak je to pro me dulezite. Mela jste to nektera podobne? Vlastne jsem se potrebovala asi nekomu takto sverit.