Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
nevím koho ze zeptat, ale potřebuji to s někým trochu probrat. Jsme s partnerem 10 let a máme 3 děti. Už nějaký čas dozadu jsem vzala jeho telefon, jak bývalo zvykem a chtěla se podívat na internet. Tentokrát tam, ale na mne čekalo překvapení. Zůstala tam viset zpráva pro jeho kolegyni, jak jsem později zjistila i „nejku“ a kdoví co ještě. Ve zprávě stálo „Moc ti to slušelo zlato,
, pusnika.“ Odpověd: "Jsme lepší než si naši partneři myslí.
". Tak jsem to projela trochu zpátky, abych věděla, že o nic nejde, ale…
Trvá to celou dobu, co jsme spolu, celou dobu si píšou I love you, my soulmate, I send thousend kisses, My sweet honey, Kde tě mám srdéčko moje, Už se těším až se obejmeme a dáme hubana. Potřebuji si promluvit, tak zavolej. Raději osobně, tak si naplánuj pracovní cestu a doraz.
Když jsem ho s tím konfrontovala, řekl, že je to jeho nejka a vše jsem tím posrala. Omlouvat se nemá důvod, on s ní přece nespal. Když jsem chtěla vědět, jestli mu přijde normální mít partnerku a druhé takto psát, a proč je tedy se mnou. Řekl, že ji měl ošukat, že by to určitě stálo za to a měla bych ho důvod aspoň za něco těpat, ale teď nechápe ten můj důvod nesranosti a snahu rozvrátit rodinu. On přece nic neudělal. Je to můj problém a mám si ho vyřešit u sebe v hlavě. V tim je v tom, že mne doma říká jen mamino a celou dobu mi tvrdil, že chlapy dávat city najevo neumí, a že neumí říct, že mně má rád a mám si zvyknout. A teď čtu, že běžně své nejce posílá srdíčka, pusinky, píše I love you, my soulmate.
Přijde mi, že jsem doma jen služky. V létě stráví s námi max 5 dní dovolené. V životě si nevybral pro naše děti a mne v létě týdenní dovolenou. Ale s kamarády odjede. Ještě po mne řve, že jsem nedosraná kráva, která si neváží toho co má, a furt je jí to málo. Měla bych za něj děkovat, protože 95% chlapů jsou větší hovada než on. Že si vůbec nedovedu představit, co je žít s někým jiným. Prý potřebuji chlapa, který když přijde domů, dá manželce po čuni, aby se vzpamatovala. BTW je rozvedený.
No, mě to moc normální nepřijde
a že jsou jiný horší? Možná, ale je taky spousta daleko lepších ![]()
V pořádku mu to nepřijde. Ani jeho chování, nadávat ti do krav. A jí posílat srdíčka a tobě říkat mamino? Jako prosím? ![]()
Njn, máš s ním 3 děti, co na to říct. Ale tohle asi moc k žití není a ke štěstí to nepovede.
Já tohle neznám. Nedovedu si představit, že by mi partner říkal takový vyznání jako nedosraná kráva a že bych potřebovala po čuni…
Aha… a do zadku si ho ještě nekopla proč? Nechat se takhle ponižovat
![]()
Kolik vám je? Co to je za výraz, nejka? To snad dneska neříkají ani patnáctiletí, ne?
Nějaká nevěra mi přijde naprosto nepodstatná ve srovnání s tím příšerným chováním a slovníkem. Fuj.
Předposlední věta mluví za vše…
Nevychované hovado, které neví co s roupama.
Psát si s “kamarádkou” takové věci…miluju tě, dáme si hubana, naplánuj PRACOVNÍ cestu,..
Jako prosím? Když je to kamarádka, proč je potřeba plánovat “pracovní cestu”?
Jeho odpověď/reakce na tvou konfrontaci taky mluví za vše…začne být nervózní a protivnej, protože si na to přišla, začne kopat kolem sebe, že je nevinnej a problém je jen v tvé hlavě
jen škoda, že takové věci nejsou vůbec normální
a už vůbec není normální, že vybleje větu “měl jsem ji ošukat, stálo by to za to” ![]()
Tím ti vlastně vše potvrdil
Sama mám podobné zkušenosti z předchozího vztahu - NE, nezmění se to ![]()
Psal si takhle s více holkama a nakonec začal mazat zprávy
ale furt mi tvrdil, jak o nic nejde, že to jsou jen kamarádky a já jsem zbytečně žárlivá a proto maže ty zprávy, abych v tom nehleda nic špatnýho ![]()
Nemá cenu s takovým zůstávat…
nejdřív (minimálně) emoční nevěra a pak tě ještě začne ponižovat a “vyhrožovat” chlapama, co doma manželky mlátí ![]()
Uteč co nejdřív
Přijde mi vrcholně trapný jak si to píšou v angličtině, pokud ona není cizinka teda. Ten samotnej obsah už to jen podtrhuje. Samozřejmě že s ní spal. Ale nemáš mu to jak dokázat, tak bude zapírat.
Edit - ještě jsem to dočetla a evidentně jsou zprávy „nejce“ váš nejmenší problém
Příspěvek upraven 17.07.24 v 11:07
Je mi jasné, že se třemi dětmi to bude těžké, ale setrvávat bych v takovém vztahu nechtěla.
@Scarlet81 píše: Více
Je to hajzl, nejen to psaní s kolegyni, ale především sprosté chovani. Jestli s kolegyni opravdu nespal, tak jen protože mu nedala. K čemu ti je takový chlap? Možná lepší z nej vyrazit co největší alimenty a žít sama s detma v klidu.
Jak jsem kdysi měla přístup k telefonu, nyní si jej zablokoval. Já tam vážně celé ty roky nic nehledala, až se to tam objevilo. Takže nevím jestli je v podstatě jedna. Úplně mne to zničilo. Nevím, co mne bolí víc. Jestli to, že mi přijde, že si mne vybral je pro to, že nemohl mít jí. To že mne před ní ponižuje a dělá ze sebe lepšího než je, když mu píše, že jsou lepší než my (já a její manžel) a proč tedy s námi zůstávají. Nebo to, že lhal a nevím kde všude lhal ještě. Vždy tvrdil, že jezdí s kamarádem na střelby, já to nerozporovala a věřím, že to tak i bylo. Ale mimo jiné ji jednou psal: Omluvám se, že se dneska nepotkáme, není mi dobře, jedu hned domů. Pořád mi tvrdí, že jsem nemocná na hlavu a měla bych s tím něco dělat. Já už v podstatě byla za psycholožkou, ale ta mi řekla, že jestli si míním stěžovat mám jít s kamarádkou na kafe a druhá, že já sama musím vědět jestli je jeho chování v pořádku. Tak jsem si řekla, že tady jsem ztrácela čas.
Je tady jeden člověk, které mu to přijde normální a řekne, že skutečně jsem na hlavu já jak tvrdí?
Je to de*il, rozhodně bych mu takové chování netolerovala a to mám kamaráda se kterým si píšu podobně. Ale zcela otevřeně, partneři ví jak to máme, známe se 22 let, vyrostli jsme spolu, nikdy se mezi námi nic nestalo, ta představa je pro nás vlastně incestní. Hubana? Vymyslet pracovní cestu? To snad není s „nejkou“ potřeba. Proč ji neznáš, když je to tak skvělá kamarádka a ty jsi jeho žena? A to jeho chování pak? Kráva? Dostat po čuni? Měl ji ošukat? Takhle se s tebou baví? Pokud to je možné, poslala bych ho k šípku. ![]()
Poslala bych ho za jeho soulmate a našla si svoji spřízněnou duši ![]()
S ním tě už nic hezkého nečeká, jak se ze vztahu vytratí úcta a respekt, tak je to konečná. Navíc i jako otec stojí za houby.
Hlavně je vidět, že neprojevuje ani základní sebereflexi. Jasně, nějak si to svoje vztahově destruktivní chování obhájit musí a svést vinu na Tebe se taky hodí, ale všechno má své meze a toto už mi přijde příliš.