Tříbodový nebo pětibodový pás?

JVP
568
2.10.09 16:45

Tříbodový nebo pětibodový pás?

Ahoj holky, omlouvám se, pokud se to už řešilo, já to nenašla :oops:
Dcera váží cca 16 kg, je dost velká, skoro tříletá a má cca 100cm :) - má sedačku Storchenmuhle Starlight SP plus, jsme s ní moc spokojeni..... ALE podle váhy, by už měla používat tříbodový (dospělácký) pás, ale ona se dá ještě v pohodě připoutat do těch „kšandiček“ (pětiboďáku) v autosedačce… :roll: Je dost živá a tak se bojím jít do toho tříbodového, že mi bude různě vylejzat :evil: jen nevím, jestli je to bezpečný :? Díky za odpovědi, Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22866
2.10.09 19:43

Pokud vejde do vnitřního pásu, tak bych ji nechala v něm, taky mi příjde bezpečnější, z těch „dospěláckých“ děti rády za jízdy vvylézají. Náš syn je drobnější, v pětibodových pásech jezdil do sedmi let, dokud se tam vešel na výšku. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
2.10.09 19:47

Ahoj, jsme na tom úplně stejně. stejně velké dítě(máme větší) a stejnou sedačku a pásáme 5ti boďákem a budeme dokud to půjde, je to přeci jen bezpečnější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
2.10.09 20:41

Ahoj, no tak to jsem ráda, trošku jste mě uklidnily :lol: Já se bála, jesli třeba nejsou ty „vnitřní“ autosedačkové pásy dělané jen do té hmotnosti 15kg - aby pak vydržely :oops: Jinak se mi samozřejmě taky zdají bezpečnější… no tak tedy ještě nějakou dobu vydržíme, ještě máme kam posunovat :wink: Díky za reakce, Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
2.10.09 20:58

ještě mě napadlo, že by se mohl dát dotaz výrobci, kolik to vydrží anebo pásat oběma … 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
3.10.09 05:07

Mám stejnou autosedačku, Míša váží přes 18 kilo a měří 107, dokud se vejde do 5ti bodových, tak ho budu pásat 5ti bodovýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
3.10.09 12:33

Ditisko, já si to neumím představit :D vždyť ten tříboďák drží sedačku 8O -nejsem si jistá, že by se dcera nevzpouzela tomu dvojitému kšírování :P Ale dotaz na výrobce zkusím a pak dám vědět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
3.10.09 13:53
JVP píše:
Ditisko, já si to neumím představit :D vždyť ten tříboďák drží sedačku 8O -nejsem si jistá, že by se dcera nevzpouzela tomu dvojitému kšírování :P Ale dotaz na výrobce zkusím a pak dám vědět :lol:

Tak se zeptej a napiš, to budu ráda.

A jsem magor, to mě nedošlo, že tříboďák ji drží… :oops: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.10.09 17:24

U sedaček kat. 9-36 se ty vnitřní pásy mají vyndat v rozmezí 15-18 kg a poté poutat tříbodovým pásem z auta.
Každé dítě je jinak velké na svoji váhu, proto je tam to váhové rozpětí 3 kil, a takový index kdy vyndat vnitřní pásy je ve chvíli, kdy ty pásy již jsou pod úrovní ramen, do té doby může být dítě na pětiboďáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
3.10.09 21:00

Steeve, díky :lol: Doufám, že až bude mít dcera 18kg tak mi snad nebude z těch tříboďáků lézt :twisted: Zatím jsou ramínka v pohodě, ještě můžeme o jednu „příčku“ posunout 8) Jen se těším, jak budeme sundavat ty vnitřní pásy, že bude řvát, co jí to bereme… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.10.09 09:29

JVP, jestliže už nyní má dcera 100cm, tak určitě nebude z tříbodovýho vypadávat, bude to v pohodě, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
4.10.09 18:16

Steeve, díky za uklidnění :lol: doufám, že ta debata pomohla i jiným maminám :wink: Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí