Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, omlouvám se, pokud se to už řešilo, já to nenašla ![]()
Dcera váží cca 16 kg, je dost velká, skoro tříletá a má cca 100cm
- má sedačku Storchenmuhle Starlight SP plus, jsme s ní moc spokojeni..... ALE podle váhy, by už měla používat tříbodový (dospělácký) pás, ale ona se dá ještě v pohodě připoutat do těch „kšandiček“ (pětiboďáku) v autosedačce…
Je dost živá a tak se bojím jít do toho tříbodového, že mi bude různě vylejzat
jen nevím, jestli je to bezpečný
Díky za odpovědi, Jana
Pokud vejde do vnitřního pásu, tak bych ji nechala v něm, taky mi příjde bezpečnější, z těch „dospěláckých“ děti rády za jízdy vvylézají. Náš syn je drobnější, v pětibodových pásech jezdil do sedmi let, dokud se tam vešel na výšku. M
Ahoj, jsme na tom úplně stejně. stejně velké dítě(máme větší) a stejnou sedačku a pásáme 5ti boďákem a budeme dokud to půjde, je to přeci jen bezpečnější ![]()
Ahoj, no tak to jsem ráda, trošku jste mě uklidnily
Já se bála, jesli třeba nejsou ty „vnitřní“ autosedačkové pásy dělané jen do té hmotnosti 15kg - aby pak vydržely
Jinak se mi samozřejmě taky zdají bezpečnější… no tak tedy ještě nějakou dobu vydržíme, ještě máme kam posunovat
Díky za reakce, Jana
ještě mě napadlo, že by se mohl dát dotaz výrobci, kolik to vydrží anebo pásat oběma … ![]()
Mám stejnou autosedačku, Míša váží přes 18 kilo a měří 107, dokud se vejde do 5ti bodových, tak ho budu pásat 5ti bodovýma.
Ditisko, já si to neumím představit
vždyť ten tříboďák drží sedačku
-nejsem si jistá, že by se dcera nevzpouzela tomu dvojitému kšírování
Ale dotaz na výrobce zkusím a pak dám vědět ![]()
JVP píše:
Ditisko, já si to neumím představitvždyť ten tříboďák drží sedačku
-nejsem si jistá, že by se dcera nevzpouzela tomu dvojitému kšírování
Ale dotaz na výrobce zkusím a pak dám vědět
Tak se zeptej a napiš, to budu ráda.
A jsem magor, to mě nedošlo, že tříboďák ji drží…
![]()
U sedaček kat. 9-36 se ty vnitřní pásy mají vyndat v rozmezí 15-18 kg a poté poutat tříbodovým pásem z auta.
Každé dítě je jinak velké na svoji váhu, proto je tam to váhové rozpětí 3 kil, a takový index kdy vyndat vnitřní pásy je ve chvíli, kdy ty pásy již jsou pod úrovní ramen, do té doby může být dítě na pětiboďáku.
Steeve, díky
Doufám, že až bude mít dcera 18kg tak mi snad nebude z těch tříboďáků lézt
Zatím jsou ramínka v pohodě, ještě můžeme o jednu „příčku“ posunout
Jen se těším, jak budeme sundavat ty vnitřní pásy, že bude řvát, co jí to bereme… ![]()
JVP, jestliže už nyní má dcera 100cm, tak určitě nebude z tříbodovýho vypadávat, bude to v pohodě, uvidíš.
Steeve, díky za uklidnění
doufám, že ta debata pomohla i jiným maminám
Jana