Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
petulepetule píše:
Dobrý den,
potřebovala bych poradit s výběrem autosedačky. Naším hlavním problémem je, že máme třídvéřové auto a v nejblížší době jiné nebude. Ve předu máme aerbeg, a přeci jen se mi dětská sedačka více líbí na zadním sedadle. S vajíčkem bylo vše v pořádku, bez problémů jsme sedačku i s dítětem dozadu i ven protáhli.
Ale z vajíčka co nevidět vyrosteme na délku. Váhově jsme na tom mizerně. Dcera má 7,5 kg, takže do kategorie 9 - 18kg jít nemůžeme. Jak jsem zjistila, tak se dělají asi i větší vajíčka, ale spíše bych se rozhodla už pro sedačku 0-18kg.
Nevím, zda jde tyto druhy sedaček vytáhnou i s dítětem ven a hlavně jestli bychom se protáhli, a kdyby ne, tak si zase nedovedu představit jak předními dveřmi dávám dítě do sedačky, která bude muset být dána proti směru jízdy..
Doufám, že problém jsme popsala tak, že se dá pochopit…
Prosím poradítě někdo? Třeba Steeve?
A ještě dotaz pro Steeve: chápu dobře, že máte kamennou prodejnu ve Vrchlabí?
Děkuji za rady..
petule, sedačky 0-18 jsou na pevno v autě, nevyndavají se s dítětem jako vajíčko, to byste se nadřela, u třídvéřových aut je pak vkládání dítěte dozadu do 0-18 složitější, musí se většinou jít druhou stranou , ale v případě nouze, když není jiné auto i to se dá.
Ale nejlépe před koupí vyzkoušet, která sedačka tam vůbec pasuje, a zda dají pásy, přeci jen ty třídvéřová auta jsou menší.
Mám kamennou prodejnu ve Vrchlabí, máme zde protisměrné 0-18 od Britaxu, Fair a Besafe, takže pokud to nemáte daleko přijeďte a můžeme to vyzkoušet.
Děkuji za reakce..
Aspoň vím zase o trošku víc a mohu vybírat dál..
Steeve, taky moc děkuji za vaši reakce, v týdnu se pravděpodobně zastavím, jen doufám, že nám tam do toho našeho auta půjde alespoň něco.. ![]()
a jak je to s tím označením 44/03 a 44/04? Protože my máme 03, tak jestli se může používat nebo ne..
v současné době se smí prodávat sedačky s normou 44/04, nesmí se prodávat starší, ale může se používat sedačky s normou 44/03 a 44/04, nesmí se používat starší( tedy 44/01 a 44/02)
takže používat ji můžete