Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
předem se omlouvám, že zakládám diskusi k 1000× omletému tématu, ale jako nováček nemohu napsat Steevemu soukromou zprávu.
Dcera má 15 měsíců, auto máme Honda civic.
Váhám mezi nákupem Romer king plus a Romer safefix plus.
Nevím, zda je jištění pásem u King plus tak bezpečné jako isofix u Safefix plus a především: zda je isofix vůbec kompatibilní s naším vozem.
Co byste mi Vy vzhledem k našemu autu a Vašim znalostem o autosedačkách doporučil? Ideální rada by byla doporučení konkrétní sedačky, podle diskuse na netu je Vaše jméno v sekci autosedačkem pojem
, proto bych vaší radě zcela důvěřovala.
Je mi jasné, že podobné dotazy byly již zodpovězeny mnohokrát, přesto Vám však velmi děkuji za případnou odpověď.
Dobrý den, nepíšete jaký rok v. je vaše auto, ale Honda Civic od roku 2006 je kompatibilní se sedačkou Römer Safefix plus, takže pokud máte 2006 a mladší tak ji tam můžete použít.
Römer King plus a Safefix plus mají obě z bezpečnosti 4*, takže za předpokladu, že jsou obě správně namontované jsou stejně bezpečné, ale právě ta montáž je mnohdy kámen úrazu, dle studie pojišťoven, isofixové sedačky jsou v 97% správně připoutány ale pouze 30% sedaček na pás je připoutáno správně, takže jisota správného připoutání isofixové sedačky je bezpečnější,
navíc u isofixové kdykoliv vidíte symbol že je připoutaná, u pásové to nezjistíte, dokud ji pořádně neprohlédnete, a kdo z nás každý den kontroluje upevnění sedačky.
Takže pokud máte Civica 2006 a výše tak doporučuji pořídit isofixovou sedačku a to Römer Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Muzi se zeptat jestli mate najake ohlasy k autosedackam dodavanym kocarky Mikrus? Napr. zde http://www.levne-kocarky-obleceni.cz/…rkum-mikrus/ my ji dostaneme ke kocarku, ale nejsem si jista, zda ji mam verit, nebo radeji koupit jinou. ![]()
Kukajdo, tyto sedačky nejsou v testech, ono se u setových sedaček občas i špatně hledá, co je to vlastně za výrobek, u koho si to nechali vyrobit, ale ve většině případů, pokud je sedačka v setu s kočárkem, tak je to spíše horší kvality, oni potřebují u těch setů srazit cenu a na levné autosedačce se to docílí nejlépe
nejlepší je koupit autosedačku zvlášť, tu co dobře prošla bezpečností, i za cenu, že nepůjde nasadit na kočár, vždyť je to na chvíli a at kompatibilita s kočárkem není tak důležitá, jako bezpečnost dítěte
Prosím o radu mám auto citroen XSARA 2.OHDI BREAK rok výroby 6/2005 výbava exclusive je auto vybaveno isofixem? Rozhoduji se mezi sedačkou Romer Kidfix SICT, Cibex solution X2 fif, to v přítadě že by auto isofix mělo nebo pokud isofix nemá Romer Kid plus SIST. Popřípadě kterou jinou sedačku by jste doporučil do výše jmenovaného auta v kategorii 15-36kg
Děkuji za odpověď.
Citroen Xsara nemá isofix, takže pořiďte sedačku bez isofixu, a mezi nejbezepčnější tedy Römer Kid plus SICT: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Ahoj steeve, taky bych na tebe měla dotaz. Pořád se nemůžu rozhodnout mezi autosedačkou Römer King Plus a Duo Plus. V autě isofix máme. U dua mám obavy z té opěrky hlavy, přijde mi nic moc. Na druhou stranu mi přijde zase líto nevyužít isofix, když už ho tam máme. A taky cena, king vychází o 1500,– levněji i když do bezpečnosti klidně zainvestuju. Jde mi o to, jaký je reálný rozdíl v bezpečnosti mezi kingem a duem? Jestli se tedy vůbec dá isofixová a neisofixová porovnávat. Díky moc.
Ještě doplním k mému příspěvku výše, že máme BMW řady 5 (r.v. 2007), tak zda tam vůbec duo jde. Díky.
Kamellko, do BMW řady 5 je Duo plus kompatibilní, takže lze použít
King plus je oprotis DUU prostronější o 15%, dá se více polohovatv 4 místo 3 poloh, a má integrovanou opěrku hlavy( u Dua se dá dokoupit látková), takže je prostornější a pohodlnější
z bezpečnosti mají obě 4*, takže ochrání stejně dítě, za předpokladu, že jsou správně připoutány v autě, a zde je vždy výhoda isofixové sedačky, protože isofixové sedačky jsou v 97% správně připoutány ale pouze 30% sedaček na pás je připoutáno správně,
takže bych zvolil třetí variantu a to model Römer Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
cenově oproti Duu už to není takový rozdíl, ale je to sedačka na isofix, a přitom je protorná jako King plus( má stejnou korbičku pro dítě) a je do BMW 5 kompatibilní
Děkuji mockrát! Ten safefix plus (s nohou) má ségra a je to opravdu skvělá autosedačka. Ale bohužel se mi zdá moc těžká. Jelikož parkujeme auto na veřejném parkovišti, tak když déle nepojedeme, budeme jí nejspíš brát domů, trochu se bojím krádeže, i když se prý autosedačky všeobecně moc nekradou, ale stejně, mít garáž jako ségra tak jdu také do safefix plus.
Jinak dle videí se mi nezdá, že by šlo u kinga udělat chybu v připoutání, opravdu těch 30% platí i u této autosedačky?
Ale jinak moc díky. O Duu už uvažovat nebudu. Takže teď nové výborové řízení - king versus safefix. Můžu se zeptat, co osobně máte vy pro své děti?
těch 30% špatně připoutaných sedaček je všeobecně, netýká se to jednoho modelu, problém je třeba v tom, že omylem vedlejší cestující , když se zapíná tak vypne i sedačku a sedačka pak nedrží, a ruku na srdce, kdo z nás pokaždé kontroluje zda je sedačka správně připoutaná, to se u isofixové nestane, za 1.: isofixová sedačka má 2 nezávislé isofixy, takže nikdy je omylem nevypnete najednou a za 2.: u isofixu je kotrolka, že je správně zapnutý a to vidíte pokaždé, když dítě vkládáte do sedačky a za 3.: přeci jen pásy se mohou rozbít- nedrží, nezacvakávají, neutahuje pojistka, může se natrhnout, kdežto isofix jsou ocelová oka přivařená do karoserie, takže tam je to držení jistější, proto je isofix daleko bezpečnější než poutání pásy a proto má isofix již každé nové auto ve standartu
a pokud sedačku budete nosit domu, tak máte nosit 11,5 kg King plus nebo 13,5kg Safefix už takový rozdíl není, a přitom poutání i odpoutání isofixové je rychlejší a snadnější než sedačky na pásy, takže zase ušetříte námahu při poutání.
osobně v autě mám 2 isofixové sedačky a 2 bez isofixu, bohužel mám 4 děti a jen 2 isofixová sedadla, pokud bych měl 4 isofixová sedadla, použil bych 4 isofixové sedačky, i mě se totiž stalo, že omylem starší dcera když si zapínala pás, tak vycvakla prostřední sedačku na pásy a zjistli jsme to až v první zatáčce, když se sedačka hnula, takže s tím mám osobní zkušenost
Děkuji moc. Nechám si to všechno projít hlavou. Moc děkuji za vaše postřehy.
Potřebuju radu Steeve chci pro dceru 3 roky 20 kilo sedačku 15-36 kg a to od značky cybex jejich ale tolik že nevím v čem je rozdíl chtěli bychom s isofixem??
@nemolka sice nejsem steeve, ale v téhle kategorii je nejlepší Cybex Solution X2 fix. (nejlepší hodnocení ADAC)
(Solution X Fix je bez té zvýšené boční ochrany, Solution X je bez isofixu. Fee fix je ekonomická verze, Free pak bez isofixu, ve vyšších polohvách nemá ochranu ramen, ty bočnice chrání tělo dole. Solution S nemá ve vyšších polohách ochranu ramen)