Autosedačka - dotaz pro steeve

1
15.12.11 12:57

autosedačka - dotaz pro steeve

Dobrý den,
předem se omlouvám, že zakládám diskusi k 1000× omletému tématu, ale jako nováček nemohu napsat Steevemu soukromou zprávu.
Dcera má 15 měsíců, auto máme Honda civic.
Váhám mezi nákupem Romer king plus a Romer safefix plus.
Nevím, zda je jištění pásem u King plus tak bezpečné jako isofix u Safefix plus a především: zda je isofix vůbec kompatibilní s naším vozem.
Co byste mi Vy vzhledem k našemu autu a Vašim znalostem o autosedačkách doporučil? Ideální rada by byla doporučení konkrétní sedačky, podle diskuse na netu je Vaše jméno v sekci autosedačkem pojem :), proto bych vaší radě zcela důvěřovala.

Je mi jasné, že podobné dotazy byly již zodpovězeny mnohokrát, přesto Vám však velmi děkuji za případnou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
15.12.11 15:00

Dobrý den, nepíšete jaký rok v. je vaše auto, ale Honda Civic od roku 2006 je kompatibilní se sedačkou Römer Safefix plus, takže pokud máte 2006 a mladší tak ji tam můžete použít.
Römer King plus a Safefix plus mají obě z bezpečnosti 4*, takže za předpokladu, že jsou obě správně namontované jsou stejně bezpečné, ale právě ta montáž je mnohdy kámen úrazu, dle studie pojišťoven, isofixové sedačky jsou v 97% správně připoutány ale pouze 30% sedaček na pás je připoutáno správně, takže jisota správného připoutání isofixové sedačky je bezpečnější,
navíc u isofixové kdykoliv vidíte symbol že je připoutaná, u pásové to nezjistíte, dokud ji pořádně neprohlédnete, a kdo z nás každý den kontroluje upevnění sedačky.
Takže pokud máte Civica 2006 a výše tak doporučuji pořídit isofixovou sedačku a to Römer Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
6.2.12 07:26

Muzi se zeptat jestli mate najake ohlasy k autosedackam dodavanym kocarky Mikrus? Napr. zde http://www.levne-kocarky-obleceni.cz/…rkum-mikrus/ my ji dostaneme ke kocarku, ale nejsem si jista, zda ji mam verit, nebo radeji koupit jinou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.2.12 09:14

Kukajdo, tyto sedačky nejsou v testech, ono se u setových sedaček občas i špatně hledá, co je to vlastně za výrobek, u koho si to nechali vyrobit, ale ve většině případů, pokud je sedačka v setu s kočárkem, tak je to spíše horší kvality, oni potřebují u těch setů srazit cenu a na levné autosedačce se to docílí nejlépe
nejlepší je koupit autosedačku zvlášť, tu co dobře prošla bezpečností, i za cenu, že nepůjde nasadit na kočár, vždyť je to na chvíli a at kompatibilita s kočárkem není tak důležitá, jako bezpečnost dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
6.2.12 10:21

Diky, myslela jsem si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.2.12 09:54

autosedačka - dotaz pro steeve

Prosím o radu mám auto citroen XSARA 2.OHDI BREAK rok výroby 6/2005 výbava exclusive je auto vybaveno isofixem? Rozhoduji se mezi sedačkou Romer Kidfix SICT, Cibex solution X2 fif, to v přítadě že by auto isofix mělo nebo pokud isofix nemá Romer Kid plus SIST. Popřípadě kterou jinou sedačku by jste doporučil do výše jmenovaného auta v kategorii 15-36kg
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.2.12 10:03

Citroen Xsara nemá isofix, takže pořiďte sedačku bez isofixu, a mezi nejbezepčnější tedy Römer Kid plus SICT: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.2.12 12:31

Ahoj steeve, taky bych na tebe měla dotaz. Pořád se nemůžu rozhodnout mezi autosedačkou Römer King Plus a Duo Plus. V autě isofix máme. U dua mám obavy z té opěrky hlavy, přijde mi nic moc. Na druhou stranu mi přijde zase líto nevyužít isofix, když už ho tam máme. A taky cena, king vychází o 1500,– levněji i když do bezpečnosti klidně zainvestuju. Jde mi o to, jaký je reálný rozdíl v bezpečnosti mezi kingem a duem? Jestli se tedy vůbec dá isofixová a neisofixová porovnávat. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.2.12 13:11

Ještě doplním k mému příspěvku výše, že máme BMW řady 5 (r.v. 2007), tak zda tam vůbec duo jde. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.2.12 13:24

Kamellko, do BMW řady 5 je Duo plus kompatibilní, takže lze použít
King plus je oprotis DUU prostronější o 15%, dá se více polohovatv 4 místo 3 poloh, a má integrovanou opěrku hlavy( u Dua se dá dokoupit látková), takže je prostornější a pohodlnější
z bezpečnosti mají obě 4*, takže ochrání stejně dítě, za předpokladu, že jsou správně připoutány v autě, a zde je vždy výhoda isofixové sedačky, protože isofixové sedačky jsou v 97% správně připoutány ale pouze 30% sedaček na pás je připoutáno správně,
takže bych zvolil třetí variantu a to model Römer Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
cenově oproti Duu už to není takový rozdíl, ale je to sedačka na isofix, a přitom je protorná jako King plus( má stejnou korbičku pro dítě) a je do BMW 5 kompatibilní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.2.12 13:38

Děkuji mockrát! Ten safefix plus (s nohou) má ségra a je to opravdu skvělá autosedačka. Ale bohužel se mi zdá moc těžká. Jelikož parkujeme auto na veřejném parkovišti, tak když déle nepojedeme, budeme jí nejspíš brát domů, trochu se bojím krádeže, i když se prý autosedačky všeobecně moc nekradou, ale stejně, mít garáž jako ségra tak jdu také do safefix plus.
Jinak dle videí se mi nezdá, že by šlo u kinga udělat chybu v připoutání, opravdu těch 30% platí i u této autosedačky?
Ale jinak moc díky. O Duu už uvažovat nebudu. Takže teď nové výborové řízení - king versus safefix. Můžu se zeptat, co osobně máte vy pro své děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.2.12 14:04

těch 30% špatně připoutaných sedaček je všeobecně, netýká se to jednoho modelu, problém je třeba v tom, že omylem vedlejší cestující , když se zapíná tak vypne i sedačku a sedačka pak nedrží, a ruku na srdce, kdo z nás pokaždé kontroluje zda je sedačka správně připoutaná, to se u isofixové nestane, za 1.: isofixová sedačka má 2 nezávislé isofixy, takže nikdy je omylem nevypnete najednou a za 2.: u isofixu je kotrolka, že je správně zapnutý a to vidíte pokaždé, když dítě vkládáte do sedačky a za 3.: přeci jen pásy se mohou rozbít- nedrží, nezacvakávají, neutahuje pojistka, může se natrhnout, kdežto isofix jsou ocelová oka přivařená do karoserie, takže tam je to držení jistější, proto je isofix daleko bezpečnější než poutání pásy a proto má isofix již každé nové auto ve standartu

a pokud sedačku budete nosit domu, tak máte nosit 11,5 kg King plus nebo 13,5kg Safefix už takový rozdíl není, a přitom poutání i odpoutání isofixové je rychlejší a snadnější než sedačky na pásy, takže zase ušetříte námahu při poutání.
osobně v autě mám 2 isofixové sedačky a 2 bez isofixu, bohužel mám 4 děti a jen 2 isofixová sedadla, pokud bych měl 4 isofixová sedadla, použil bych 4 isofixové sedačky, i mě se totiž stalo, že omylem starší dcera když si zapínala pás, tak vycvakla prostřední sedačku na pásy a zjistli jsme to až v první zatáčce, když se sedačka hnula, takže s tím mám osobní zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.2.12 14:19

Děkuji moc. Nechám si to všechno projít hlavou. Moc děkuji za vaše postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
21.2.13 10:44

Potřebuju radu Steeve chci pro dceru 3 roky 20 kilo sedačku 15-36 kg a to od značky cybex jejich ale tolik že nevím v čem je rozdíl chtěli bychom s isofixem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
21.2.13 10:50

@nemolka sice nejsem steeve, ale v téhle kategorii je nejlepší Cybex Solution X2 fix. (nejlepší hodnocení ADAC)

(Solution X Fix je bez té zvýšené boční ochrany, Solution X je bez isofixu. Fee fix je ekonomická verze, Free pak bez isofixu, ve vyšších polohvách nemá ochranu ramen, ty bočnice chrání tělo dole. Solution S nemá ve vyšších polohách ochranu ramen)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí