Autosedačka - dotaz pro steeve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10145
4.4.16 13:08

Oživuji téma…

@steeve prosím tě o radu… mám seata ibizu, bez isofixu, potřebuju koupit sedačku 15-36kg..
v autě už je cybex pallas 9-36 a ráda bych tam nacpala ještě vajca…
mám 3 favority a to maxi cosi rodi, cybex solition ( mezi solution a solution M je jaký rozdíl? krom toho že bez M je to starší typ?) a romerkou…
pokud bych je dozadu nenacpala, nevadí, nejstarší pojede v předu… raději spíš at je to pohodlné a vydrží ( klukovi je 5, váha cca 20kg a 120cm)

děkuju ti moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.4.16 13:21

@xsaleen tak pokud je nemusíte dát vedle sebe dozadu( tam by se asi 3 nevlezly, ten Pallas je dost velký) tak z těch jmenovaných bez isofixu nejlépe Römer Kid II : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… je srovnatelný se Solution M co do bezpečnosti a velikosti, ale je o více než 1000,– kč levnější.
Ten základní solution má horší bezpečnost a nemá ochranu ramen, stejně jako Rodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10145
4.4.16 14:01

@steeve dekuju moc… nejlepsi by bylo je dat dozadu, aby se tam nemusel mackat muz, ale je mi jasne, ze ikdybychom cybex vymenili za neco uzsiho, tak v momente, kdy nejmensi vyroste z vejce, tak se tam stejne nenacpou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.4.16 12:47

Dobrý den, Steeve,7
ještě jeden dotaz, koukala jsem na instruktážní video pro BeSafe IZI Kid, a zdá se mi, že autosedačka nelze upevnit na sedačku spolujezdce. Je to tak?
Konečně jsem se rozhodla sedačku objednat, ale v tom odkazu už v nabídce není :-(
Budu muset objednat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.4.16 13:39

@Andreach1 IZI Kid jde upevnit na sedačku spolujezdce, jo to sice složitější, ale jde to, ale moc se to nedoporučuje, protože sedačka je dost velká a zabírá výhled řidiče do strany, takže je lepší ji instalovat na zadní sedadla.
ta klasický IZI Kid na pásy je již vyprodaná, v současnou chvíli jsou všechny IZI Kid na isofix: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
nebo na pásy IZI Combi: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
nebo ta dražší IZI PLUS: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.16 18:06

Dobrý den, můžu mít dotaz? Koupila jsem si autosedačku maxi cosi Tobi a mam fabii 1 - 5 dveří, rok výroby 2002 a normálně nám tam jde ale na stránkách maxi cosi je psáno že není vhodná do našeho auta. Je to problém? Může být problém s bezpečností? Dekuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
28.10.16 18:23

Prosím vás jakou musím mít pro dítě autosedačku pro roční! děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3608
28.10.16 18:29

@1993 řekla bych že to závisí hlavně na váze dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.10.16 19:03
@1993 píše:
Prosím vás jakou musím mít pro dítě autosedačku pro roční! děkuji

Zalezi na vaze diteta a zda si již umí samo sednout a pevné sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
28.10.16 20:09

@1993 my jsme naším ročním dětem koupili Cybex Pallas2(9-36),jsou supr, ale stává se, že jim hlava zapadne mezi boční opěrku hlavy a ten"pultík"co mají před sebou. Někdy jí vytáhli smi, někdy začli hysterčit. Váhu i výšku splňují v pohodě. Ovšem jinak jsou skvělé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
30.10.16 13:10

Problém se sedačkou Cybex Juno Fix 2016

Dobrý den,
mám dotaz na @steeve (nebo někoho, kdo mi poradí):
Pořídili jsme si autosedačku Cybex Juno Fix 2016 a máme problém s jejím připásáním (vůz Citroen C4 Picasso).
1. Ve videonávodu někde uvádějí, že po protažení má dolní část pásu držet plastovou část pultíku a horní část má být protažena o trochu výš do červené části platu. Ale někde oba pásy spojí a zaháknou do červené části pultíku.

• My jsme zkoušeli oba návody a nakonec to stejně vyklouzne ven a skončí v té široké plastové části (viz foto), takže pult nedrží na místě a posouvá se

2. Kluk splňuje váhový limit, ale stejně sedačkou sklouzává, až má bradu až u pultíku
3. Taky jsou rozdíly v návodu, kde má vést pás u boční opěrky - někde vede přes, někde pod opěrkou.

Tak nevím, jestli to špatně pásáme a kvůli tomu kluk ani pult nedrží nebo máme moc volné pásy. Prostě to tam nedrží :nevim:

Moc díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
30.10.16 13:14

@Evelynka82 já mám tedy cybex pallas 2 fix, ale pultík je u toho stejný. Taky jsem pásala takto, postě tak, jak tam ten pás zapadne, nikdy jsem hi necpala nahoru do toho červeného, jezdili jsme tak až doteď (3 roky). Jinak mi ale podle fotky přijde, že máte ten pultík posazen do té polohy dopředu, aby tam bylo více místa, tzn.pak malý propadává…

• Citovat
  • Upravit
704
30.10.16 15:56

@mila.dka1 Děkuju, zkusím to šoupnout :)

Bohužel to asi nic nemění na tom, že se ten pultík vyhákává. On vlastně nemá jak držet na místě, když ten pás máme špatně. Ale nevím, jak ho udržet na správném místě. Navíc když se na ten pultík zatlačí (což kluk dělá), tak pásy povolí a pult nic nedrží :nevim:

Mně přijde, že je to špatně řešené, když ten pult tam vlastně drží jen pás a ten jde jemným tlakem tlačit dopředu. Na co mi je, že ten pás funguje při prudkém trhnutí, např. při nárazu, když mi 1,5 roční dítě rukama pult odtlačí a za jízdy ho už nic nechrání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
30.10.16 16:05
@Evelynka82 píše:
@mila.dka1 Děkuju, zkusím to šoupnout :)

Bohužel to asi nic nemění na tom, že se ten pultík vyhákává. On vlastně nemá jak držet na místě, když ten pás máme špatně. Ale nevím, jak ho udržet na správném místě. Navíc když se na ten pultík zatlačí (což kluk dělá), tak pásy povolí a pult nic nedrží :nevim:

Mně přijde, že je to špatně řešené, když ten pult tam vlastně drží jen pás a ten jde jemným tlakem tlačit dopředu. Na co mi je, že ten pás funguje při prudkém trhnutí, např. při nárazu, když mi 1,5 roční dítě rukama pult odtlačí a za jízdy ho už nic nechrání…

to bude problém v tom pásu, mi tu sedačku střídáme mezi 4 autama a nikde se nám nic takového neděje. Zkuste to u někoho jiného v autě…
My prostě podle délky pásu buď dáme oba pásy o sobě a zapnem přes pultík do zámku a jen porovnám aby byli souběžně v té prohlubni a nebo když je kratší pás, jako v mém autě, tak zapnu spodní část do zámku a pak tam tu horní silou narvu přes pultík. Malé jsem ten pult sundavala zrovna minulý týden (3,5 roku) a ani v té době by neměla šanci ho odtlačit ani o pár milimetrů.

• Citovat
  • Upravit
7159
31.10.16 09:57

@Evelynka82 dle fotky máte v autě zámky pásů moc vepředu, nemáte je v rohu sedačky, takže ten pás pak nejde dozadu a moc rychle dolů, proto vyklouzává z pultíku, ta sedačka není vhodná pro vaše auto, proto se doporučuje sedačku s pultíkem vždy vyzkoušet v autě před koupí, to samé platí o vyzkoušení s dítětem, nejspíše je moc malý a sklouzává, chtělo to vyzkoušet předem, buď zajeďte do prodejny, ať vám to vyzkouší jestli něco neděláte špatně, ale myslím si že je to tím pásem a malým dítětem, a pořídit klasickou sedačky s vnitřními pásy místo pultíkové a bude bez problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí