Dotaz ohledně autosedačky - od kdy jen ten podsedák?

16837
11.12.11 17:11

v te 15-36 by mel byt do tech 36kg a 12.let. pak uz není autosedacka potreba, podsedák bych nedala asi nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81489

Nejlepší je mít stále sedačku celou - chrání dítě proti bočnímu nárazu. Jako podsedák bych použila jen jako nouzovku - kvuli snadnějšímu přenášení třeba do taxiku, krátké popojetí jiným autem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482

podsedák nikdy.
neboj, ta 15-36 mu vydrží až do doby, kdy bude moci jezdit bez autosedačky. synovec má 10 let a pořád jezdí klasicky v sedačce.
podsedák není vůbec bezpečná věc, nechrání z boku, pás se může vyvlíknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
11.12.11 17:13

a vy uz mate ve 2,5letech tu velkou sedacku? to mi prijde taky brzy, ta mensi je 9-18kg tam by se mel vejit jeste az cca do 3,5let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.12.11 17:15

Nikdy nikdy nikdy podsedak - kdyz mas tak kvalitni sedacku tak proc pro boha z toho delat podsedak - to je jako kdybys dobrovolne misto Mercedesu sla ridit Trabanta :zed:

Mame Romera Kidfixe - ve dvou autech, ted bude mala prechazet z Romera DuoPlus do Kidfixe a jelikoz to bude nase pata Romerka z jednoho obchodu, tak jsem od pani majitelky dostala uz mnozstevni slevu… :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
11.12.11 17:16
neli23 píše:
a vy uz mate ve 2,5letech tu velkou sedacku? to mi prijde taky brzy, ta mensi je 9-18kg tam by se mel vejit jeste az cca do 3,5let.

no napodobne, dceri je triapul roku a stale je v Romer DuoPlus, je ji akorat a jeste po vanocich tam bude, i kdyz Jezisek prinese dalsiho Kidfixe… :palec:

• Citovat
  • Upravit
9867
11.12.11 17:16

Naše nejstarší má osm let, 145 cm, 42 kg - ještě jezdí v Romerce do 36 kg, ale opěrák hlavy má na maximu a čekám, že jí už brzy bude autosedačka krátká, prostě už nedá pod opěrák ramena.
Nemám z toho radost, nejstarší ještě v autě spolehlivě spí, bez autosedačky to bude problém.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.12.11 17:18

Vy už používáte už tu 15 - 36? Ta druhá je 9 - 18. Teda nevím, kolik kluk váží, ale my toho našeho o trochu staršího furt vozíme v ní, je to bezpečnější ten pětibodový pás je lepší, kluk má tedy 16 kg.
Jestli máte tu 15 - 36 roemerku, tak z ní podsedák tuším udělat nejde a od 36 kg už dítě jezdí normálně jako dospělý - na zadním sedadle jen s pásem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.12.11 17:19

Lesi, to neni mozny ze je A. takhle velika… :lol:

Nase osmiletka je drobna a mala, na vysku normalni, akorat v malem aute je blbe zkoseny zadek, ze nevytahneme Kidfixe uplne do nejvyssi pozici.

V mem aute jsem zkousela Kidfixe pro jedenactiletou vysokou sousedku a byla ji uplne krasne, ovsem ta jezdi uplne bez niceho, ale to by bylo na jinou diskusi… :zed:

• Citovat
  • Upravit
5463
11.12.11 17:21

Do podsedáku bych nešla.HLavně nechápu,prič chceš z kvalitní sedačky dělat jen podsedák,který nijak dítě neochrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
11.12.11 17:22

mam 7leteho kluka(130cm a 21kg)a stale jezdi v cele autosedacce a jezdit bude.Podsedak mi prijde uplne k nicemu,mozna je to jen muj pocit,ale prijde mi nebezpecny.Dnes prvne ale na nem jel.Dovezli mi ho tak prarodice,vcera jsem jim syna odvezla,a protoze mi bylo opravdu spatne,odjela jsem i s autosedackou(vubec jsem si nevzpomnela)oni mi ho dnes dovezli na podsedaku(byla jsem mirne v soku,ale dozvedela jsem se az pri odchodu)..kdybych to vedela,radej skocim do auta a zajedu si pro nej sama.Mam z nej(podsedaku) proste spatny pocit.V sedacce od 15kg zacal jezdit az ve ctyrech letech,ta dvojkova mi prijde jako nejbezpecnejsi..
U mladsiho to planuju nejinak.

Ale neter jezdi na podsedaku od 3 let..,ted ma 10 a uz jezdi uplne bez(ale ona tech 36kg uz ma,i pres),dikybohu ze se za tu dobu nic nestalo)

a jinak autosedacka je nutna do tech 36kg a 150cm vysky-a pocita se tam i ten podsedak,myslim.Takze kdyz dite jede jen na podsedaku,tak to zatim neni proti zakonu(ale ocekavam,kdy je zakazou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.12.11 17:26
Hanka1 píše:
Lesi, to neni mozny ze je A. takhle velika… :lol:

Nase osmiletka je drobna a mala, na vysku normalni, akorat v malem aute je blbe zkoseny zadek, ze nevytahneme Kidfixe uplne do nejvyssi pozici.

V mem aute jsem zkousela Kidfixe pro jedenactiletou vysokou sousedku a byla ji uplne krasne, ovsem ta jezdi uplne bez niceho, ale to by bylo na jinou diskusi… :zed:

A. má velikost nohy 38, oblečení kupuji 146, ale už je to tak, tak, pomalu přecházím na 152 :) Vypadá na dvanáct, rozumu má na šest (no, to trochu přeháním, tedy u toho rozumu :D). Nicméně není oplácaná, sedí jí normální konfekce, zatímco její mnohem hubenější kamarádka kalhoty nezapne kolem pasu - A. má už nyní velmi dívčí postavu - útlý pas, k tomu ramena a boky. Roste nám do krásy :)
Druhorozená má velikost nohy 34, nosí aktuálně velikost 128-134 :), nejmladší je se 104/29 drobínek.

Kida pro nejstarší máme díkybohu ten starší typ - bez bočních křídel, takže se vejde mezi dvě s křídly doprostřed a tam místo na vytažení nejvyšší pozice je - na boku je to bez šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.12.11 17:28
Bubu25 píše:
a to se tam fakt v těch 36 kg vejde? 8o 8o 8o :nevim: to je to co si nějak nedokážu představit :nevim: no dle reakcí to asi fakt tak bude ale myslela jsem, že prostě až tam bude našprajcovaná, tak že nechám jen ten spodek a bude ale zase je pravda, že z hlediska bezpečnosti jako samotnej podsedák versus celá autosedačka je jako nebe a dudy. Já kolikrát koukám na parkosvišti třebas jinej lidem co parkují vedle, tak čumenduju do aut a právě někdo má jen ty podsedáky a někdo celý autosedačky takže mě to přivedlo na tuhle myšlěnku vůbec jak to teda je :cert:

Naše nejstarší je ramenatá a vysoká a má už přes 40 kg - a v pohodě se do sedačky vejde.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
11.12.11 17:29
Bubu25 píše:
JInak malá je normální a v pohodě jak váhově, tak rozměrově, 2,5 roku a 14 kg ale neni ani malá ani nějak extra dlouhá :jazyk:

V tom případě v sedačce 15-36kg nemá co dělat. Počítám, že to kilo dřív, jak za půl roku nepřibere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.12.11 17:33
Bubu25 píše:
sexyfraga píše:
Do podsedáku bych nešla.HLavně nechápu,prič chceš z kvalitní sedačky dělat jen podsedák,který nijak dítě neochrání.
no pač jsem to viděla právě třebas dneska v pár autech před Globusem a těm dětem mohlo být ty jo tak 5 let?? Každej jen podsedák a taky Romerka - nechci z ní nic delat jen se se vás dovolila zeptat jak to je protože to fakt nevim já žila v doměni, že prostě je to normál udělat z toho podsedák nic víc a koukám, že neni no tak proto můj dotaz :nevim:

to nic, neber to špatně, a určitě si to neber osobně, ono podsedák používá bohužel dost lidí a nedochází jim, že to není bezpečné..
myslím, že nás je dost, co je to štve, že je to pořád povolené a tak někdy reagujeme přecitlivěle, když se kdokoliv o podsedáku zmíní :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí