Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
v te 15-36 by mel byt do tech 36kg a 12.let. pak uz není autosedacka potreba, podsedák bych nedala asi nikdy.
Nejlepší je mít stále sedačku celou - chrání dítě proti bočnímu nárazu. Jako podsedák bych použila jen jako nouzovku - kvuli snadnějšímu přenášení třeba do taxiku, krátké popojetí jiným autem…
podsedák nikdy.
neboj, ta 15-36 mu vydrží až do doby, kdy bude moci jezdit bez autosedačky. synovec má 10 let a pořád jezdí klasicky v sedačce.
podsedák není vůbec bezpečná věc, nechrání z boku, pás se může vyvlíknout.
a vy uz mate ve 2,5letech tu velkou sedacku? to mi prijde taky brzy, ta mensi je 9-18kg tam by se mel vejit jeste az cca do 3,5let.
Nikdy nikdy nikdy podsedak - kdyz mas tak kvalitni sedacku tak proc pro boha z toho delat podsedak - to je jako kdybys dobrovolne misto Mercedesu sla ridit Trabanta ![]()
Mame Romera Kidfixe - ve dvou autech, ted bude mala prechazet z Romera DuoPlus do Kidfixe a jelikoz to bude nase pata Romerka z jednoho obchodu, tak jsem od pani majitelky dostala uz mnozstevni slevu…
![]()
neli23 píše:
a vy uz mate ve 2,5letech tu velkou sedacku? to mi prijde taky brzy, ta mensi je 9-18kg tam by se mel vejit jeste az cca do 3,5let.
no napodobne, dceri je triapul roku a stale je v Romer DuoPlus, je ji akorat a jeste po vanocich tam bude, i kdyz Jezisek prinese dalsiho Kidfixe… ![]()
Naše nejstarší má osm let, 145 cm, 42 kg - ještě jezdí v Romerce do 36 kg, ale opěrák hlavy má na maximu a čekám, že jí už brzy bude autosedačka krátká, prostě už nedá pod opěrák ramena.
Nemám z toho radost, nejstarší ještě v autě spolehlivě spí, bez autosedačky to bude problém.
L.
Vy už používáte už tu 15 - 36? Ta druhá je 9 - 18. Teda nevím, kolik kluk váží, ale my toho našeho o trochu staršího furt vozíme v ní, je to bezpečnější ten pětibodový pás je lepší, kluk má tedy 16 kg.
Jestli máte tu 15 - 36 roemerku, tak z ní podsedák tuším udělat nejde a od 36 kg už dítě jezdí normálně jako dospělý - na zadním sedadle jen s pásem.
Lesi, to neni mozny ze je A. takhle velika… ![]()
Nase osmiletka je drobna a mala, na vysku normalni, akorat v malem aute je blbe zkoseny zadek, ze nevytahneme Kidfixe uplne do nejvyssi pozici.
V mem aute jsem zkousela Kidfixe pro jedenactiletou vysokou sousedku a byla ji uplne krasne, ovsem ta jezdi uplne bez niceho, ale to by bylo na jinou diskusi… ![]()
Do podsedáku bych nešla.HLavně nechápu,prič chceš z kvalitní sedačky dělat jen podsedák,který nijak dítě neochrání.
mam 7leteho kluka(130cm a 21kg)a stale jezdi v cele autosedacce a jezdit bude.Podsedak mi prijde uplne k nicemu,mozna je to jen muj pocit,ale prijde mi nebezpecny.Dnes prvne ale na nem jel.Dovezli mi ho tak prarodice,vcera jsem jim syna odvezla,a protoze mi bylo opravdu spatne,odjela jsem i s autosedackou(vubec jsem si nevzpomnela)oni mi ho dnes dovezli na podsedaku(byla jsem mirne v soku,ale dozvedela jsem se az pri odchodu)..kdybych to vedela,radej skocim do auta a zajedu si pro nej sama.Mam z nej(podsedaku) proste spatny pocit.V sedacce od 15kg zacal jezdit az ve ctyrech letech,ta dvojkova mi prijde jako nejbezpecnejsi..
U mladsiho to planuju nejinak.
Ale neter jezdi na podsedaku od 3 let..,ted ma 10 a uz jezdi uplne bez(ale ona tech 36kg uz ma,i pres),dikybohu ze se za tu dobu nic nestalo)
a jinak autosedacka je nutna do tech 36kg a 150cm vysky-a pocita se tam i ten podsedak,myslim.Takze kdyz dite jede jen na podsedaku,tak to zatim neni proti zakonu(ale ocekavam,kdy je zakazou)
Hanka1 píše:
Lesi, to neni mozny ze je A. takhle velika…![]()
Nase osmiletka je drobna a mala, na vysku normalni, akorat v malem aute je blbe zkoseny zadek, ze nevytahneme Kidfixe uplne do nejvyssi pozici.
V mem aute jsem zkousela Kidfixe pro jedenactiletou vysokou sousedku a byla ji uplne krasne, ovsem ta jezdi uplne bez niceho, ale to by bylo na jinou diskusi…
A. má velikost nohy 38, oblečení kupuji 146, ale už je to tak, tak, pomalu přecházím na 152
Vypadá na dvanáct, rozumu má na šest (no, to trochu přeháním, tedy u toho rozumu
). Nicméně není oplácaná, sedí jí normální konfekce, zatímco její mnohem hubenější kamarádka kalhoty nezapne kolem pasu - A. má už nyní velmi dívčí postavu - útlý pas, k tomu ramena a boky. Roste nám do krásy ![]()
Druhorozená má velikost nohy 34, nosí aktuálně velikost 128-134
, nejmladší je se 104/29 drobínek.
Kida pro nejstarší máme díkybohu ten starší typ - bez bočních křídel, takže se vejde mezi dvě s křídly doprostřed a tam místo na vytažení nejvyšší pozice je - na boku je to bez šance.
Bubu25 píše:
a to se tam fakt v těch 36 kg vejde?![]()
![]()
![]()
to je to co si nějak nedokážu představit
no dle reakcí to asi fakt tak bude ale myslela jsem, že prostě až tam bude našprajcovaná, tak že nechám jen ten spodek a bude ale zase je pravda, že z hlediska bezpečnosti jako samotnej podsedák versus celá autosedačka je jako nebe a dudy. Já kolikrát koukám na parkosvišti třebas jinej lidem co parkují vedle, tak čumenduju do aut a právě někdo má jen ty podsedáky a někdo celý autosedačky takže mě to přivedlo na tuhle myšlěnku vůbec jak to teda je
Naše nejstarší je ramenatá a vysoká a má už přes 40 kg - a v pohodě se do sedačky vejde.
L.
Bubu25 píše:
JInak malá je normální a v pohodě jak váhově, tak rozměrově, 2,5 roku a 14 kg ale neni ani malá ani nějak extra dlouhá
V tom případě v sedačce 15-36kg nemá co dělat. Počítám, že to kilo dřív, jak za půl roku nepřibere.
Bubu25 píše:sexyfraga píše:no pač jsem to viděla právě třebas dneska v pár autech před Globusem a těm dětem mohlo být ty jo tak 5 let?? Každej jen podsedák a taky Romerka - nechci z ní nic delat jen se se vás dovolila zeptat jak to je protože to fakt nevim já žila v doměni, že prostě je to normál udělat z toho podsedák nic víc a koukám, že neni no tak proto můj dotaz
Do podsedáku bych nešla.HLavně nechápu,prič chceš z kvalitní sedačky dělat jen podsedák,který nijak dítě neochrání.
to nic, neber to špatně, a určitě si to neber osobně, ono podsedák používá bohužel dost lidí a nedochází jim, že to není bezpečné..
myslím, že nás je dost, co je to štve, že je to pořád povolené a tak někdy reagujeme přecitlivěle, když se kdokoliv o podsedáku zmíní ![]()