Dotaz ohledně autosedačky - od kdy jen ten podsedák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14210
11.12.11 19:43

Lesi asi bych pak dala dite bez sedacky doprostred mezi ty dve mladsi, bude mit jakousi teoretickou ochranu z tech stran, ze nebude primo u dveri bez sedacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
11.12.11 19:45
Lesina píše:
j.a.n.i1 píše:
Lesi Ono na podsedáku nebo bez ničeho mi přijde stejné, v případě dítka, co se na výšku nevejde do sedačky, tak už bude dostatečně vysoké na to, aby jezdilo jen tak.
No jo, on je ale problém i v tom, že s ní vzadu jezdí další dvě děti… Autosedačka ji nejen chrání, ale také jí vymezuje prostor… No, snad ještě pár měsíců vydržíme a pak? Nevím :nevim:

Pak ji budou vymezovat prostor ty 2 sousední, ne? Akorát se jí bude asi hůř nastupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.12.11 19:49
j.a.n.i1 píše:
Lesina píše:
j.a.n.i1 píše:
Lesi Ono na podsedáku nebo bez ničeho mi přijde stejné, v případě dítka, co se na výšku nevejde do sedačky, tak už bude dostatečně vysoké na to, aby jezdilo jen tak.
No jo, on je ale problém i v tom, že s ní vzadu jezdí další dvě děti… Autosedačka ji nejen chrání, ale také jí vymezuje prostor… No, snad ještě pár měsíců vydržíme a pak? Nevím :nevim:
Pak ji budou vymezovat prostor ty 2 sousední, ne? Akorát se jí bude asi hůř nastupovat.

Nyní už jezdí uprostřed, jinde nevytáhneme opěrák na maximum. A mohu říct, že je to bez autosedačky nepoužitelné - obě sousední sedačky se na ni kácí a sunou - zkoušeli jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.12.11 19:57

A já si třeba myslím, že tříbodovej pás (a tedy sedačka 15 - 36 kg) je bezpečnější. Z pětibodovýho pásu může dítě vylítnout, zvlášť když nejmíň 50% lidí ty pásy neutahuje pořádně, nebo poutá dítě v zimní bundě. Ono je sice hezký, když má někdo nejkvalitnější sedačku, ale když ji neumí používat, tak je mu to stejně k prdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.12.11 20:04
Raduš.ka44 píše:
A já si třeba myslím, že tříbodovej pás (a tedy sedačka 15 - 36 kg) je bezpečnější. Z pětibodovýho pásu může dítě vylítnout, zvlášť když nejmíň 50% lidí ty pásy neutahuje pořádně, nebo poutá dítě v zimní bundě. Ono je sice hezký, když má někdo nejkvalitnější sedačku, ale když ji neumí používat, tak je mu to stejně k prdu.

Raduško, tak to tě ubezpečuju, že z tříboďáku se teprve vyvlékne!!! :jazyk:
Vojta se jaktěživ nevyvlékl z pásů, ani 3bodového ve vajcu, ani 5bodového v Safefixu, zato z autopásu se v poslední kategorii vyvlékal dost rád. ještě v nějakých 3.5letech jsme ho pořád napomínali, po 1/2 roce!! ježdění, teď už jezdí slušně.. nicméně, jak usne, přepadává přes pás dopředu :(

(myslím, že hlavně proto je tam věkové omezení, aby se dítě dalo už přemluvit.. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.12.11 20:21
Nataša píše:
Raduš.ka44 píše:

Vojta se jaktěživ nevyvlékl z pásů, ani 3bodového ve vajcu, ani 5bodového v Safefixu, zato z autopásu se v poslední kategorii vyvlékal dost rád. ještě v nějakých 3.5letech jsme ho pořád napomínali, po 1/2 roce!! ježdění, teď už jezdí slušně.. nicméně, jak usne, přepadává přes pás dopředu :(

(myslím, že hlavně proto je tam věkové omezení, aby se dítě dalo už přemluvit.. )

Já ale píšu o tom, že dítě vylítne, ne že se vyvlíkne. Při nárazu ty pásy, když nejsou dostatečně dotažené, nebo je dítě narvaný v tlustý zimní šusťákový bundě, sjedou z ramenou, tříboďák ti nesjede. Že se dítě vyvlíká, to je věc jiná, to už si musí zařídit rodič. Mně to udělal Robíno jednou, vyvlíkl se z pětiboďáku, nechápu jak, protože utahuju nadoraz.

Jinak k tomu přepadávání - to je spíš o polohování sedačky, ne? Koukala jsem, že některé ty velké se dají naklonit, aby dítě právě takhle nepřepadávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
11.12.11 20:37

Me to taky prijde divné ze by se do sedačky nevlezlo díte 14kg a 94cm. v té sedačce ji hlavicka muze couhlat do urovní ocí takze se tam urcite musí vejít kdyz je minimálne do 3,5let a to vetsina detí už meri 1metr. takze v 94cm se tam vejit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.12.11 20:46

ježiš, já blbě čtu… :oops: tak to je jiná..
máš pravdu, spousta lidí dává dítě v tlusté bundě a pásy nedotáhnou.. což je pak na nic. jenže když je dítě malé a neposedné, je docela velká šance, že se vyvlíkne z pásů v tu nejméně vhodnou dobu.. Vojta si to fakt nechal vysvětlit až v těch 3.5letech..
(i kvůli tomu jsem teď ráda za novou pallas 2fix pro mladšího, naše děti jsou asi nějak zvláštně rostlé nebo co, ale jsou jim pásy brzo krátké - pod ramínkama, ačkoliv celkově výškou a polohou hlavy ještě OK. a jsem ráda, že nebudu muset M. dávat brzo do další.. )

přepadávání je bohužel vynález našeho vojty, přepadává, i když je sedačka nakloněná, dokonce jsme naklonili sedadlo, nepomohlo to, a hlavně není to bezpečné..přepadává v cybexu, co má opěrku hlavy zastrčitelnou aby tam hlava hezky zapadla, i v romeru, je to fuk..
prostě s tím počítám, a když jedem ve dvou dospělých, prostě ho pinknu do sedačky..když jedu sama holt někde zastavím..
ale musím říct, že se to postupně zlepšuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.12.11 20:53
Raduš.ka44 píše:
Nataša píše:
Raduš.ka44 píše:

(myslím, že hlavně proto je tam věkové omezení, aby se dítě dalo už přemluvit.. )

Já ale píšu o tom, že dítě vylítne, ne že se vyvlíkne. Při nárazu ty pásy, když nejsou dostatečně dotažené, nebo je dítě narvaný v tlustý zimní šusťákový bundě, sjedou z ramenou, tříboďák ti nesjede. Že se dítě vyvlíká, to je věc jiná, to už si musí zařídit rodič. Mně to udělal Robíno jednou, vyvlíkl se z pětiboďáku, nechápu jak, protože utahuju nadoraz.

Jinak k tomu přepadávání - to je spíš o polohování sedačky, ne? Koukala jsem, že některé ty velké se dají naklonit, aby dítě právě takhle nepřepadávalo.

8o Tak to si nedovedu představit, že by tříboďáky byly bezpečnější. Jako možná si vyvlíkne ty ramenní popruhy, ale furt to přece má na nohou a jakž takž to zafunguje. :nevim: Náš ramenatej kluk nemá šanci se vyvlíknout, proto mi to asi přijde tak nepředstavitelné.:mrgreen: Jinak souhlasím s tím, že blbě zapnutý a nedotažený pásy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
11.12.11 21:53

Tak pokud někomu vylétne dítko z pětiboďáku slušné sedačky, tak to ho tam musí s prominutím připoutat jako de.il… i když pravdou je, že taky jednu takovou znám :think: a zatím se nám s kamarádkou jí nepovedlo vysvětlit, že pokud roční dítě připoutané v sedačce 9-18 dosáhne na dítě připoutané na vedlejší sedačce (když jsou 2 autě) tak že tam nebude správně připoutaný…
Ze tříboďáku se vylétne hůř, to je fakt, na druhou stranu už i mě se povedlo, že když jsem usnula, tak se mi svezl na krk a to mám přes 170 cm a jsem zvyklá si pás po nastoupení do auta nastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.12.11 22:00

j.a.n.i1, neznám ve svém okolí nikoho, kdo by poutal dítě správně - kdo by utahoval pásy tak, jak mají být. Bohužel ani můj manžel nepřipoutá malýho správně, když u toho nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
11.12.11 22:10

Tak to jsme tedy asi exoti… přítel poutá dobře - no možná někdy až moc pevně, ale malý si nestěžuje, je na to zvyklý od mala a nepřijde mu to divné. Akorát se mě vždycky ptá, jestli nám malý nezmrzne, protože má vždy jen svetr nebo mikinu.

Jednou se mi tedy povedlo ho nepřipoutat ve vajíčku :oops: jsem ho tam dala na návštěvě, přikryla dekou a nechala ho stát v pokoji, on usnul no a já pak popadla sedačku a šla… až při vyndavání doma jsem zjistila, že nebyli docvaklé, měla jsem z toho dodatečně šok a od té doby to 3× kontroluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
11.12.11 22:16
Raduš.ka44 píše:
j.a.n.i1, neznám ve svém okolí nikoho, kdo by poutal dítě správně - kdo by utahoval pásy tak, jak mají být. Bohužel ani můj manžel nepřipoutá malýho správně, když u toho nejsem.

A jak je to tedy správně? Já myslela, že na pětiboďáku se nedá nic zvrtat. :nevim: Poutám bez bundy, pásy nepřekroucené, na ramenou, dotáhnout co nejvíc. Ještě něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.12.11 22:21
Alpaka píše:
Raduš.ka44 píše:
A jak je to tedy správně? Já myslela, že na pětiboďáku se nedá nic zvrtat. :nevim: Poutám bez bundy, pásy nepřekroucené, na ramenou, dotáhnout co nejvíc. Ještě něco?

Tak je to dobře, ale kolem mě právě nikdo ty pásy neutahuje, nebo připoutá dítě v bundě (a zase ani nedotáhne pásy). A já to radši nekomentuju, protože to jsem si dovolila jednou (slušně) a tvrdě jsem narazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.12.11 22:23
Raduš.ka44 píše:
Alpaka píše:
Raduš.ka44 píše:
A jak je to tedy správně? Já myslela, že na pětiboďáku se nedá nic zvrtat. :nevim: Poutám bez bundy, pásy nepřekroucené, na ramenou, dotáhnout co nejvíc. Ještě něco?
Tak je to dobře, ale kolem mě právě nikdo ty pásy neutahuje, nebo připoutá dítě v bundě (a zase ani nedotáhne pásy). A já to radši nekomentuju, protože to jsem si dovolila jednou (slušně) a tvrdě jsem narazila.

A co je špatnýho na bundě, když se pásy fest dotáhnou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario