Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@nemolka u Cybexu jich zase tolik 15-36 s isofixem není, je tam FreeFix, což je základní sedačka, je menší, nedá se moc polohovat
a pak je Solution X-Fix a X2- Fix ty už jsou větší prostornější, více polohovatelné, a rozdíl mezi X-Fix a X2-Fix je v tom že 2 má na ramenních ochranách ještě další přilepenou bočnici pro větší boční ochranu, jinak jsou stejné
určitě bych vybíral něco z těch Solutionů
Aha no právě to jsem chtěla vědět děkuji víc se mi líbily ty free fix samozřejmě i cena ale ted mi to dává smysl ješětě pokoukám děkuji
Ahoj Steeve. Výběr autosedačky jsem zredukoval na tři:
1. Rőmer King II ATS 2015
2. Römer Safefix plus 2015 nebo 2016
3. Maxi Cosi Axiss 2016
Kromě bezpečnosti je další hlavní ukazatel pro mě pohodlí a to z důvodu ježdění dlouhých tras cca 600km. Můžeš mi napsat jak to vidíš ty?
Děkuji mockrát.
@PEKU999 z hlediska bezpečnosti M-C Axiss má 3 *, kdežto oba Römery mají 4 *, takže bych šel do Römeru, a teď záleží jestli máte v autě isofix či nikoliv, pokud ano, tak Safefix plus, pokud ne tak King II ATS a šel bych do nové kol. 2016
Děkuji za rychlou reakci. A co se týče pohodlí cestování pro mimino na dlouhé cesty? Je můj finální výběr dobrý, nebo by se našla ještě nějaká jiná autosedačka v skupině 9-18 kg s isofixem.
@PEKU999 u těch isofixových hodně záleží i na typu auta, ne všechny sedačky jdou do všech aut, ale já osobně bych zůstal u toho Safefixu, patří k nejbezpečnějším, z vlastní zkušenosti i k nejprostornějším a nejpohodlnější a dá se ev. použít i v autě bez isofixu.
Dobrý den, chtěla bych se přidat s dotazem na Steeva, existuje autosedačka proti směru jízdy v kategorii 9-18 kg, která není na isofix?
Předem děkuji za odpověď.
Přidávám se k dotazům - co autosedačka Klippan Kiss 2? Jak je na tom především s bezpečností? Bohužel jsem ji nenašla v žádném z testů.
@Andreach1 sedačky protisměru jízdy se označují jako 0-18kg a tam ty na pásy najdete, např. Britax First class plus, Besafe IZI Kid, Maxi-cosi Opal…
@Elenentka Klippan Kiss 2 jako jedna z mála sedaček prošla tím přísnějším PLUS testem, de fakto dokážou to splnit jen protisměrné sedačky, takže je v otázce bezpečnosti dobrá.
@Andreach1 mezi největší patří Besafe, takže pak dítěti dlouho vydrží a Buď protisměrnou IZI Kid:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
nebo obousměrnou, ale ta je dražší IZI Combi: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Dobrý den,
přidávám se k dotazům pro Steeva. Máme auto fabia II combi a potřebovala bych vyřešit 3 autosedačky do auta. Nyní tam je sedačka Maxi cosi tobi 9-18,Cybex solution a poprosila bych o typ na nějaké úzké vajíčko. Asi nás to stejně čeká, koupit větší auto, ale pokud by se tam něco vešlo, byla bych ráda.
Děkuji za odpověď.
@bob80 myslím si že žádné tak úzké vajíčko k Tobi a Cybexu neseženete, tam 3 sedačky nedáte.