Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
potřebovala bych poradit s výběrem autosedačky. Naším hlavním problémem je, že máme třídvéřové auto a v nejblížší době jiné nebude. Ve předu máme aerbeg, a přeci jen se mi dětská sedačka více líbí na zadním sedadle. S vajíčkem bylo vše v pořádku, bez problémů jsme sedačku i s dítětem dozadu i ven protáhli.
Ale z vajíčka co nevidět vyrosteme na délku. Váhově jsme na tom mizerně. Dcera má 7,5 kg, takže do kategorie 9 - 18kg jít nemůžeme. Jak jsem zjistila, tak se dělají asi i větší vajíčka, ale spíše bych se rozhodla už pro sedačku 0-18kg.
Nevím, zda jde tyto druhy sedaček vytáhnou i s dítětem ven a hlavně jestli bychom se protáhli, a kdyby ne, tak si zase nedovedu představit jak předními dveřmi dávám dítě do sedačky, která bude muset být dána proti směru jízdy..
Doufám, že problém jsme popsala tak, že se dá pochopit… ![]()
Prosím poradítě někdo? Třeba Steeve?
A ještě dotaz pro Steeve: chápu dobře, že máte kamennou prodejnu ve Vrchlabí?
Děkuji za rady..
Autosedačka 0-18kg už není rozhodně vytahovací s dítětem, není to žádné vajíčko. Máme besafe s isofixem, když je daná protisměrně, tak má ještě takovou tu jistící nohu, která se opírá o podlahu auta, zabere to poměrně dost místa, máme bmw x5 a tam byla na fest, když jsem chtěla mít přední sedačku v nějaké rozumné vzdálenosti a nebýt nalepená až vpředu. Předtím jsme ji měli v kie magentis, což je sedan a tam bylo místa dost, takže to bylo v pohodě, ale v té X5 nám sedačka už skoro nejde napolohovat.
já mám třídvéřového peugeota a mám tam aotosedačku römer king plus 9-18kg a v pohodě
i když koukám že na vás je to ještě velká autosedačka, jen jsem chtěla napsat že se tam vejde a jde nám i polohovat ![]()
Barbulka píše:
já mám třídvéřového peugeota a mám tam aotosedačku römer king plus 9-18kg a v pohoděi když koukám že na vás je to ještě velká autosedačka, jen jsem chtěla napsat že se tam vejde a jde nám i polohovat
Jo, ale sedačky 0-18kg jsou protisměrně, to je jasný, že posměrná se vejde, ale protisměrná do 18kg, no nevim, když bude sedadlo spolujzdce vpředu posunuté hodně dopředu, tak snad jo, ale zase by se tam nemusel ejít ten spolujezdec, případně by mohl řidiči dost zaclánět ve výhledu doprava, když bude hodně vpředu
ja nechapu, proc tu sedacku planujes nejak casteji vytahovat.
my mame od 7m sedacku z kategorie 9-18 kg polohovatelnou, kolik maly v te dobe vazil opravdu nevim, nijak velka mu nebyla
Neplánuji vytahovat, ale nevím, když ji kvůli váze dceri budeme muset mít v protisměru, jak tam do ní to dítě předníma dveřma dát. Samozřejmě bych raději přešla rovnou do kategorie 9-18, ale tý naší prďolce se moc nechce přibývat na váze a to baští o stošest.
No zandavání do protisměrný 0-18 v třídvéřáku, to bude dobrý tetris. Leda si vlízt s dítětem v náručí na zadní sedadlo a odtamtud ji tam dát, jinak ji tam nedáš. Když už je dítě pohyblivější, tak si do sedačky vleze samo, používali jsme protisměrnou do 2let, pak už jsme jen otevřeli dveře a posléze zapli pásy ![]()
lucie.t píše:
my mame od 7m sedacku z kategorie 9-18 kg polohovatelnou, kolik maly v te dobe vazil opravdu nevim, nijak velka mu nebyla
No, protože chce sedačku 0-18, jelikož její dítko nesplňuje parametry pro přechod do posměrné. Což tedy tvoje v 7 měsících nesplňovalo taky, ale je každého věc jak bude své dítko vozit.
Gladys píše:
No zandavání do protisměrný 0-18 v třídvéřáku, to bude dobrý tetris. Leda si vlízt s dítětem v náručí na zadní sedadlo a odtamtud ji tam dát, jinak ji tam nedáš. Když už je dítě pohyblivější, tak si do sedačky vleze samo, používali jsme protisměrnou do 2let, pak už jsme jen otevřeli dveře a posléze zapli pásy
Souhlasím, bude to tetris, taky bych řekla, že budeš muset nastoupit s ní na zadní sedadlo a pak ji tam dát. Plus tedy nevím, jestli se tam ještě rozumně vejde spolujezdec, ale asi jo, zkusila bych někde britax first class, ta by se tam vlézt mohla. Přiznám se, že rvát besafe-ku do třídvéřáku si neumím představit.
máme taky 3dveřáka a jsem zvědavá, jak budeme cpát dozadu i to klasické vajíčko..
No, já kvůli tomu měnila auto… měla jsem třídvéřáka, kde nešly otevřít zvenku dveře spolujezdce a sklopit sedačka řidiče…
j.a.n.i1 píše:lucie.t píše:No, protože chce sedačku 0-18, jelikož její dítko nesplňuje parametry pro přechod do posměrné. Což tedy tvoje v 7 měsících nesplňovalo taky, ale je každého věc jak bude své dítko vozit.
co?
zakladatelka psala, ze nevi jestli bude mozne sedacku i s ditetem dobre vyndavat. tva reakce nedava smysl.
pokud by to slo blbe, proste bych vyndavala jen dite, treba i spici a sedacku 0-18kg nechala v aute.
jak je mozne. ze vis kolik vazi moje dite, kdyz to nevim ani ja?
lucie.t píše:
co?
zakladatelka psala, ze nevi jestli bude mozne sedacku i s ditetem dobre vyndavat. tva reakce nedava smysl.
pokud by to slo blbe, proste bych vyndavala jen dite, treba i spici a sedacku 0-18kg nechala v aute.
jak je mozne. ze vis kolik vazi moje dite, kdyz to nevim ani ja?
Zakladatelka psala, že chce sedačku vyndavat, protože neví, jestli půjde dát dítko do protisměrné sedačky umístěné za zadní sedačce. Takže operovat tím, že máš 9-18 a nevyndaváš ji je taky poněkud mimo.
A kolik váží tvoje dítě vědět nepotřebuju, protože pro přechod do sedačky 9-18 je potřeba aby dítko splňovalo 3 parametry: 9 měsíců, 9 kilo a jistě sedět, což v 7m měsících nesplňuje bez ohledu na váhu.
lucie.t píše:
j.a.n.i1
maly sedi jiste od pul roku
stáe ale chybí ta třetí podmínka, věk ![]()