Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
Můžete se prosím podělit o zkušenosti a poradit s výběrem? Potřebuji vybrat nějaké vozítko místo kočárku na delší trasy a výlety pro čerstvě tříletou dceru …V kočárku se už nějakou dobu nevozí, je zvyklá chodit a ujde dost, ale tady ve městě je to samý kopeček. Všude se tady dá dojít pěšky, ale je to pro ni někdy dost náročné a pro mě pak taky
Po obědě už nespí a někdy ji to pak dožene a má krizi, je unavená…Na klasickém odrážedle, kole, nebo koloběžce jezdí, ale po chvíli odkládá, moc na to není
Napadá mě to vyřešit nějakou tříkolkou s vodící tyčí ( Puky atp..) …Řešili jste někdo podobně a čím? Jste spokojení? Děkuju ![]()
Ne, ty věci s vodící tyči nebrat. Silenej bazmek, jakmile přestane šlapat, tak to musíš tlačit. Navíc to uslapnout není sranda.
Řešila jsem to odrazedlem a kočárem - když uz nemohl, šlo odrážedlo zavesit na madlo, dítě do kočáru a hotovo.
Za mě nechat si kočár. Nějaký lehký. Já měla valco snap sport. Nejsme uplně zastánce golfek. Měli jsme ho doma asi do 3,5 let cca. Na takové ty dlouhé celodenní výlety to bylo super. I věci jsem v něm odvezla, nákup…
Tříkolka není dobrý nápad. Do kopce to neušlape, budeš táhnout dítě a ještě tříkolku a z kopce se budeš modlit aby se nevybourala. Ono to nemá brzdy. Ta je dobrá tak po rovině a kdybyste jí náhodou kupovali, tak neber tu plastovou, ta nám nevydržela ani půl roku. Lepší je ta klasická kovová, i když je těžká, ale vydrží všechno. Na delší cesty jsme taky dlouho brali golfky. Zas to má výhodu, že si tam může i zdřímnout. Ale prodává se cosi jako hybrid mezi kočárem a tříkolkou. To bude asi to, co myslíš. To měla známá, vozila v tom dlouho vnučku. Je to prostornější, bytelnější a byla s tím spokojená.
@KKK85 píše:
Za mě nechat si kočár. Nějaký lehký. Já měla valco snap sport. Nejsme uplně zastánce golfek. Měli jsme ho doma asi do 3,5 let cca. Na takové ty dlouhé celodenní výlety to bylo super. I věci jsem v něm odvezla, nákup…
Mela jsem terenni trojkolku a na ty celodenaky idealni.
@Lucie_Sx píše:
Mela jsem terenni trojkolku a na ty celodenaky idealni.
ale nevyspí se tam, nee?
@KKK85 píše:
ale nevyspí se tam, nee?
Myslim terenni kocar se tremi koly.
@Lucie_Sx píše:
Myslim terenni kocar se tremi koly.
Joo já to pochopila že tu tříkolku terenní…
. Kamarádka měla britax bmotion 3+ a byl parádní
Dcera měla na delší výlety nosítko, kam vnuka na chvíli dala a popnesla. Jinak on docela brzo ušel dost sám a i miloval koloodrážedlo a ve 3 letech už jezdil na klasickém kole. Ale při výletech se rád popenesl, on tedy když chtěl nést říkal mami tulit ![]()